Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Chiar daca exista cresteri de zeci de procente la nr de masini electrice vandute in ultimii 15 ani , cand calculezi procentul masinilor electrice din totalul celorlalte masini , rezulta alta realitate 

Aia de pe strazi 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si noi ne producem in mare parte benzina dar o platim la pret de bursa.

In rusia poate lucrurile stau diferit!

Eram mic cand se zvonea ca petrolul e pe terminate si au trecut de atunci multi ani si nu a disparut, doar s-a scumpit...

Recent am citit ca livrarile de petrol au depasit cifrele de la inceputul razboiului din iran si totusi petrolul e scump.
Atunci era scump pentru ca a inceput razboiul, acum e scump pentru ca asigurarile navelor sunt scumpe.

Link către comentariu

Desigur ca e greu sa castigi cota de piata, cand vinzi 130.000 masini noi pe an si ai un parc de aproape 9.000.000 de masini.

Vânzări pe tipuri de combustibil (primele 9 luni 2026):

Hibride: 55.424 unități (+3,5% față de 2025)

Benzină: 16.987 unități (-33,7%)

GPL: 11.109 unități (-23,8%)

Full electrice: 7.889 unități (+45,4%)

Diesel: 5.801 unități (-39,4%)

La cat costa carburantii si benzina neelectrificata se duce in cap, de Diesel nu mai e nimic de spus, ala e pe copca. Iar impactul cresterii petrolului se va vedea si mai tare anul viitor. 

Link către comentariu

Una dintre putinele decizii inteligente pe care le-am luat anul asta este ca mi-am pus sistem fotovoltaic + baterie. Desi multa vreme am fost cumva impotriva, considerand ca la pret de <1 leu/kw nu merita, situatia actuala mi-a schimbat optica.

Link către comentariu

N avem. Pluginul din familie e suficient momentan. N am buget de o masina electrica full size (nu caricior de tip Spring).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   2 membri

• cristi511
    • EEXCALADE
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!