Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Europa a ramas de mult in urma..😄 La nivel global...e o "pata" pe Terra..noi chiar avem impresia ca "suntem cineva"...? Facem toti ce ni se impune legislativ...🤗 Daca va trebui sa cumparam doar electrice, vom cumpara, probabil chinezesti..sa merite macar. Vanzarile deja incep sa demonstreze acest lucru. 

Doamne-ajuta! 🥰

Modificat de corad0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@corad0 Porsche macar a inteles ceva din failul Macanului ca fiind 100% EV si a decis ca la Noul Cayenne si Cayenne Coupe sa se poata achizitiona atat 100% EV cat si ICE sau Hibrid. 

@joeperry

Nu cred ca chiar doresti sa dea faliment OEM'i nostri europeni, fiindca automat si noi tier 2 supplier v-om da faliment.Trebuie sa te gandesti ca china prin reverse engineering a reusit si actualment cer China for China. Adica ce asambleze ei in China sa aibe piese facute tot in China cu cat mai multi furnizori Chinezi.

D.p.m.d.v actualmente atat Ursula cat si Eu ar trebui sa intervina si sa ofere ajutor astfel incat pretul masinilor made in EU sa scada. Dar da, sunt deacord cu statement-ul tau, ca nu trebuie acum sa urmareasca toti sa fie 10% RoI si sa inceapa sa faca cat mai mult R&D si sa le faca tehnologiile noi cat de cat puse in practica. 

De ex: Nu poti tu VW AG sa lansezi actualmente in 2026 Skoda Peaq  cu baterie de 86kw si peak charging de 200kw si 10-80% in 30 de min, cand xpeng care produce G6 & G9 la graz la Magna Steyer are la 93kw net peak de 525kw si 10-80 in 12 min , sau Zeekr 7x cu 96kw net cu peak de 480kw  si 10-80% in 16 min.

Daca se face o masina europeana cat de cat care se incarca repede si cat de cat ieftina , nu are cum sa nu aibe succes, vezi ID Polo.

https://www.motor1.com/news/807620/vw-id-polo-ev-sold/

Revenind putin la topic-ul de aici. Sunt owner de Skoda Elroq 60 si da,pot  sa va zic ca am 15k km facuti cu 1 cost total de 2500 ron (include si trip-uri externe cu incarcari la chargere,da stau la casa si am panouri foto). Pot sa va zic ca am facut weekend trip TM-Sibiu cu electrica si am mers 130km/h pe tempomat pe autostrada si am incarcat strict doar unde a trebuit sa ne oprim pt pauze mici sau cand am mers la plimbare pe centrul Sibiului, nici o abatere suplimentara, ba mai mult am oprit fiindca termica cu care mai eram trebuia sa alimenteze masina la Mol pe autostrada si am suplimentat si de acolo niste KW mai scumpi in timp ce stateam si rezultatul -> cost de 230 Ron pt 730km vs un cost de aprox 500 ron cat ar fi costat acelasi drum cu Kodiaq-ul.

Si BTW, am facut drum extern cu Skoda Elroq de 60,baterie neta de 59kw,care nu e nici cea mai eficienta masina si nici macar pe aproape cea mai buna pt deplasari externe pe autostrada avand nota de 1 stop range de 2.5 din 5 max.

Deci pt mine este clar ca viitorul este Electric.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!