Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Vor vinde ieftin pana distrug concurenta

Apoi vom cumpara toti chinezesti fara doza gratis

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator
8 hours ago, acidone77 said:

@voinea de la ce rent a car ai luat masina?

De la Europcar am luat. 

Cum spune @halamadrid as alege masina de la cineva cu experienta. Merge sa fie in ea motor chinezesc ori baterie. Dar prefer restul sa fie sub mana unui producator european, softul prin care interactionez eu cu ea ca sofer sa fie dezvoltat in Europa nu ceva de China tradus de Chery, Saic sau alt producator chinez.

@dercos foarte bine punctat! Nu doar cifrele pe fisa de produs. Trebuie sa vezi ce simti conducand. Tinuta de drum, forma volanului, raspunsul pedalei de frana (da uite intre Skoda Enyaq si Smart #1 al meu pot zice ca frana mea e mai buna. Intra mult mai devreme pe etrieri decat din recuperare. La skoda efectiv am simtit ca si cum nu am frane la moment de redus de la ~110kmh la 30kmh pentru o rampa mai stransa. De mai multe ori mi-a dat sentimentul asta. 
Chiar apropo de Smart care este 50-50 China-EU. In august face 3ani. Nu regret nimic la el si probabil va face 5 spre 6 ani la mine.  Evident e city car pentru mine si anual un drum de Germania si retur pe roti.  

Daca nu aleg tot Smart peste cativa ani eu cu siguranta ma voi indrepta spre Audi, VW, Mercedes, Skoda ori Volvo. Exclus BMW (nu le ingit nimic din noul desing interior/exterior),exclus Stelantis si exclus marci precum Chery, Chery, BYD, Geely, Leapmotor, Lynk & Co, BAIC . 

Link către comentariu

9 hours ago, dercos said:

La electrice conteaza mai putin garantia, pentru ca bateriile si motoarele nu au de ce sa puna probleme deosebite. Conteaza masina in ansamblu, tinuta de drum, sasiu, suspensii, tractiunea, materiale samd. Apoi rapiditatea incarcarii (daca o folosesti la drum lung), pe distante mici nu e relevanta samd. Nu as lua o chinezeasca, dar nici Skoda. Consider ca in scurt timp vom avea o abundenta de modele, de unde se va putea alege.

Total fals.

S-a mai discut pe topic si am mai facut recomandarea: urmariti EV Clinic pe FB... Sunt un service indepdent care repara si ofera solutii aftermarket pentru masinile electrice.

Si da, multe din grupul VAG, Mercedes, Kia/Hyundai, Renault, sunt praf la acest capitol. Lichid de racire care intra in motoarele electrice, rulmenti sparti, etc. Si problema este ca nici NU exista piese de schimb pt reparatii, asa ca te trezesti ca ai nevoie de un motor electric nou, de cateva mii de euro. Si la majoritatea, problema e la km relativ putini... Sa cumperi o masina de genul, SH, e loterie curata.

Si mai au si fluide "lifetime" care nu le schimba nimeni..

De exemplu un kit de "preventie" https://evclinic.eu/product/audi-etron-holygrail-apa250-edrive-kit-front/

Link către comentariu

O sa vedeti in timp , toate brandurile vor avea interioare chinezesti in peste jumatate din masinile lor

La fel cum s-a intamplat la televizoare unde totul a fost mult mai usor pentru chinezi , asa se va intampla si la masini 

La inceput toti erau in banca lor pana au inceput chinezii sa puna presiune pe piata cu preturile 

Au obtinut ce urmareau - toate modelele ieftine al brandurilor cunoscute au capatat interioare chinezesti ca sa faca fata concurentei 

Iar in timp procentul devine din ce in c emai mare

Philips e deja pionier , e TPV china integral de cel mai mult timp 

LG , Samsung deja jumatate sunt chinezesti in interior 

Ecranele la tv LED sunt majoritar chinezesti de multa vreme 

Sony are deja modele chinezesti in gama de jos de ani buni 

TCL , Hisense inunda piata de ceva ani Si daca te uiti la diversitatea de placi de baza ca exemplu de la Hisense comparativ cu Samsung sau LG observi ca neinsemnatii chinezi sunt de 10 ori mai inovativi si harnici si proiecteaza / fabrica de 10 ori mai multe placi de baza diferite fata de gigantii coreeni care stapaneau piata pana acum ceva vreme

TCL nu mai vorbesc , 100 de modele de tv , 40 de placi de baza diferite

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!