Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Au venit fact pe 2 luni, 16nov - 16 ian, nu e dracu asa negru. Iar cu impozitele, suparati sunt aia cu multe proprietati/masini cu motoare mari. Da, au crescut dar nu e chiar asa panica. Daca noi, ca societate civila, trebuie sa facem ceva este sa nu permitem impozitarea la valoarea de piata pentru ca este artificiala. 

Ma mananca din ce in ce mai tare sa iau o electrica care sa fie 99% utilizata in oras. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu vorbeam de majoritate , nu e cazul tau

Vorbeam de cei care traiesc de la ziua de salariu la cealalta zi de salariu , ca asa traiesc majoritatea in tara asta 

Oricat de rotunzi se dau in competitia cu vecinii , cati crezi ca pot trai fara venituri lunare 1 an de zile ?

20-30% sunt oameni normali cu scaun la cap , cu privirea peste ziua de maine

Restul sunt compatrioti 

Link către comentariu

@tavitaraMi-a zis fratemiu, factura la gaze pe Decembrie/Ianuarie a venit 1800 de ron, la varumiu 2600 de ron, la socrii 2300 de ron, ce-i drept, toti stau la case si se descurca. Toti conduc SUV-uri diesel, Doamne-ajuta! ❤️ 

Da' pe langa gaze..mai vine si factura la curent', apa, internet, telefoane, impozite, una alta...mai ia si ceva de haleala, ceva de imbracat, ca sa nu zic rate la banca/chirie, rata la masina, motorina/benzina, daca mai ai si copii..ce sa zic! Cam ce salariu ar avea nevoie romanu' sa supravietuiasca? :ROflag:

Vorbim de masini electrice in Romania cica, sa fim seriosi!  S-a aprins colegu' pe pagina precedenta cand am zis ca unii oameni nu isi permit nici macar o masina, (el sustinand ca o familie normala are 2 masini) si mi-a raspuns ca ma raportez la pib-ul pe cap de locuitor din Africa ...🤔 si cica EU sa ma trezesc! 😄 

Salariul minim NET in Romania in 2025 cica e "conform Hotărârea de Guvern 1506/2024"  aproximativ 2.575 RON. Dar pensionarii ce fac? De fapt...parintii vostri, cum se descurca? Majoritatea castiga mai putin decat atat, asta daca nu au pensii speciale. 🤔 

Repet, eu m-am trezit de mult...voi? 🙄

Concluzia: Da! Merita masinile electrice, un vecin si-a luat un BYD nou, tre' sa-i fac poza! 😄

Modificat de corad0
Link către comentariu

In decembrie a fost cald aici , aia pe ianuarie va fi mai mare cu aprox 30%
In realitate salariul minim NET aici este real 2454 lei !

Pentru ca scutire de 300 lei la impozite este doar in primi 2 ani , mai multe impozite din acelasi brut = mai putin net , HA !

Ce ai scris tu e ptr cei cu scutire in primii 2 ani , adica foarte putini 

Eu am evident salariu minim pe SRL , nu ca as avea nevoie de salariu ci ptr ca ma obliga statul sa am salariat 

5000 lei / 3 luni platesc ptr acest slariu minim pe care ma forteaza statul sa il pun

20.000 lei pe an aruncati la buget efectiv , niciun avantaj ptr mine , CASS platesc oricum si pe PFA si pe dividende inca de doua ori , la pensie oricum nu ma aleg cu mai nimic in plus ca doar salariu minim am avut mereu , preferam sa mi-i lase mie in loc de pensia lor de doi bani pe care o sa mi-o dea daca mai apuc 

Link către comentariu

Cred ca pe mijloc de Decembrie/mijloc Ianuarie, nu stiu exact, ultima factura venita la gaze in perioada asta de ger...chiar se plangeau toti ca e aproape dublu fata de ce plateau anul trecut..

Modificat de corad0
Link către comentariu

On 1/31/2026 at 6:07 AM, acidone77 said:

Corect, dar in testele alea marmota impacheta ciocolata n staniol. In testele reale atonomiile sunt si pe la jumatea celor declarate "oficial".

https://www.km77.com/revista/engendro-mecanico/autonomia-invernal-real-de-los-coches-electricos/

Absolut, dar asa e si la termice de putere similara. La X5 m50d consumul mediu sta la 12.4%, iar producatorul spune vreo 7%. Cred ca are consumul ala la 80km/h in EcoPro. La M2 e 15%, iar producatorul spune 8% extraurban, ceea ce sunt convins ca e imposibil, e drept ca nu are EcoPro🙂. Real, arzi un plin pe A2 pana la Constanta, daca te grabesti 😀 Asta vara, iarna nu stiu 😀

Link către comentariu

16 hours ago, corad0 said:

Cred ca pe mijloc de Decembrie/mijloc Ianuarie, nu stiu exact, ultima factura venita la gaze in perioada asta de ger...chiar se plangeau toti ca e aproape dublu fata de ce plateau anul trecut..

Pretul la gaz e plafonat de cativa ani, nu s-a scumpit nimic. La facturi asa mari ceva e in neregula sau vorbim de vile de 200+ mp (slaba izolare a casei, centrala veche, temperatura ambientala prea mare setata in casa si nu face fata centrala, etc.) Sigur exista ceva forumuri unde se discuta problemele astea, dar noi suntem pe forum auto 🍻 

“Germanii de la ADAC au măsurat autonomia a 14 maşini electrice mari la viteze de autostradă şi 0 grade Celsius, inclusiv modele chinezeşti”:

IMG_0104.jpeg

Link către comentariu

@Bebeee

"Facturile la gaze au înregistrat scumpiri în ianuarie 2026, cu creșteri estimate între 200 și 400 de lei pentru o gospodărie. Asociația Energia Inteligentă estimează o majorare de până la 30% față de anul trecut, existând riscul unor scumpiri și mai mari, de peste 30%, după 1 aprilie 2026, dacă se elimină plafonarea prețurilor."

"Preţurile gazelor achiziţionate din import în ianuarie 2026 au fost cu până la 83% mai mari decât preţul stabilit administrativ pentru gazele din producţia internă."

Deficitul a fost importat datorat consumului foarte mare, productia interna nu a putut suporta cererea ne spune ProTv.

Gospodarii normale, 2 dormitoare/3 dormitoare +living, P+1, ce-i drept. Una din case constructie 2024, noua, toate izolate corespunzator, fara pierderi.

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!