Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

On 20.01.2026 at 22:26, corad0 a scris:

despre EV cumparat SH

Eu am zis: hai ca iau electrica. 

Conditii necesare: Sa pot bate 500 km cel putin cu rulota de 1400 kg in spate. Ideal, sa pot bate un 7-800 km. Ca la inchirieri nu gasesc masini cu carlig de inchiriat si sa le pot conduce cu rulota 2000 km. 

Rezultat: Nada. 

Atunci... nu merci, Golful 4 de 25 ani vechime face asta cu brio. Mai bag ceva radiatoare suplimentare ca sa nu transpir eu de emotii si zbor cu el. O masina mai noua posibil ca si cu motoare de 1.5TSI sa tracteze asemenea greutate. Adica, sunt optiuni gramada pt mine din categoria ICE. Din EV... nada colada. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina electrica trebuie luata strict pentru ce a fost ea gandita, deplasari urbane zilnice, distante scurte spre medii etc. Pentru o vacanta pe an cu rulota cum spui tu merita pastrat si golful ca o masina de rezerva si asa imbini utilul cu placutul. 
Fiecare se gandeste inainte de o achizitie si ma gandesc ca isi face un scenariu, vezi media km facuti in ultimii ani, distantele cele mai mari facute dintr-o bucata, cat de des se intampla si asta si asa poti lua o decizie corecta pentru tine.
Compromisuri vor exista mereu.
Eu cand am vandut scirocco anterior si am trecut spre hibrid(nu sunt fan electrice dar nu pot sa nu le vad utilitatea si faptul ca sunt usor de utilizat in viata cotidiana), fix asta a fost factorul cheie, faptul ca mergeam 4-5 luni pe an in sezonul rece pe distante scurte cu motorul mai mult rece. 
Nu mai suportam sincer zgomotul de diesel rece, gandul ca o sa omor egr,dpf etc
In rest fiecare isi stie mai bine socotelile si ce asteapta de la o masina. 

Modificat de gabriel88
Link către comentariu

@gabriel88"Nu mai suportam sincer zgomotul de diesel rece, gandul ca o sa omor egr,dpf etc"/"fix asta a fost factorul cheie, faptul ca mergeam 4-5 luni pe an in sezonul rece pe distante scurte cu motorul mai mult rece. "

Omori mai repede un EV pe distante scurte tinut in strada la -15 grade, cred ca iesi mai ieftin sa inlocuiesti un EGR decat sa inlocuiesti o baterie de EV/hibrid. Pentru ulitlizarea asta e de preferat un benzinar cu cilindree mica, asta daca te gandesti la costuri.

Topciul se numeste "Mașini electrice - merita sau nu?" 

Indiferent de utilizare, din punctul meu de vedere, nu merita, mai ales daca o cumperi noua (devalorizare 50% in primul an). Daca mai esti si pasionat, nu merita 100%!  Nu va avea nimeni pe perete poster si/sau WALLPAPER pe laptop/calculator (ca sa fim in trend) o masina electrica!

Nu va posta nimeni pe forumul asta ce timpi a scos pe Nurburgring cu o masina electrica, GARANTAT! Nu se vor intalni la Casa Poporului noaptea, pasionati de EV-uri si nu o sa isi vanda nimeni BMW-ul M5 E60 V10 sau R8-ul V10 pentru ca a fost "umilit" de o Tesla intre semafoare. 

Grupul Stellantis (care detine 14 branduri auto) spune asa in 2025:  "EV sales dropped roughly 40% in November 2025 after the incentive ended, ending a 15-year support policy. Stellantis emphasized that this is a “redefinition of technological priorities”, not a retreat from electrification, and extended-range EV models for new architectures remain on schedule."

Adica au scazut vanzarile cu 40% anu' asta dar trebuie sa facem EV in continuare, ca DEH, asa spune URSULA! 

Vanzarile spun totul, politicul nu va sustine marile companii cu bani, pana la urma toti vor profit! Daca nu VINDEM...ce facem? Avem salarii de platit! Vorba aia....sper sa nu mor de foame! :))

Stiri de saptamana trecuta din REUTERS: 

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/porsche-2025-deliveries-drop-10-weak-china-demand-eu-cybersecurity-rules-2026-01-16/

"German sports car maker Porsche opens new tab suffered its biggest annual sales decline in 16 years in 2025, joining fellow Volkswagen subsidiary Audi and Mercedes-Benz in struggling with weak demand and fierce competition in China.

The company delivered 279,449 vehicles last year, down 10% overall compared to 2024. That was its steepest drop since 2009, when the global economic crisis hurt demand around the world, and Porsche sales slumped 24% year on year."

Marea masa care va dori un EV va opta spre BYD si marci chinezesti in special, nu spre marci PREMIUM/Europene si TESLA. Nu o spun eu, o spun vanzarile. Vrem sa mergem eco si "sa nu poluam"? Da, dar sa cumparam masini EV ieftine, deci CHINA e solutia! 

Real, vanzarile WORLD WIDE ale masinilor EV sunt sub 20%, 80% sunt termice. Se raspunde la intrebarea/numele topicului? Si aici vorbim doar de turisme, masini personale, nu masini de transport, utilitare, camioane, tiruri, autocare, etc etc. Pai ori salvam planeta...ori? 🌎 🤔

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!