Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Ar veni cam 800 km pe lună. Dacă ai 10 km până la servici, te încadrezi. Mai rămân ceva kilometrii pentru mers la supermarket.

Eu nu sunt adeptul mașinilor noi, dar am cunoștințe care nu percep să cumpere masini second.

Fiecare cu ale lui :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

22 hours ago, DiLivio said:

Achiziționezi o mașină in leasing operational,  pentru care plătești un avans și o rată lunară fixă, în general pe 3 ani (perioada de garanție), iar la sfârșitul perioadei, dai mașina înapoi și iei alta nouă. 

Așa procedează în general firmele, dar si multe persoane fizice.

Să cheltui 5-10% din venitul net lunar pe o mașină, nu e chiar un capăt de lume (cel puțin in Europa de Vest)

Eu nu stiu nicio persoana fizica sa si ia / fi luat o masina in leasing operational. Pt firme da, au un avantaj prin costurile fixe si deductibile 100% fiind factura de chirie.

Link către comentariu

În Germania e destul de obișnuit. Credeți că cele 3 milioane de mașini noi care se vând anual, se iau cash?

Cunosc persoane care atunci când apare nou model sau un face-lift la golf, îl cumpără automat si vor să aibă mașină cu garanție.

Apropo de vânzări auto, mașinile electrice cresc puternic de la lună la lună, cu toate că statul german nu mai oferă nici un Euro momentan. Abia de la anul vor oferi iar subvenții la cumpărarea unei electrice.

Link către comentariu

Finanțarea (Credit auto / Rate) e una si leasingul operațional e altceva .

Nu cred ca e convenabil ca PF sa iei in leasing operațional masina cu care  mergi 5-10.000 km pe an . 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   2 membri

• EEXCALADE
    • CristiALF
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!