Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Da,daca se implementeaza asa …nu mai e niciun avantaj  la  mild sau hybrid .

In rest sunt avantaje pentru non euro ,euro 1-2-3 :banghead:

la un motor de 2.0 ,diferenta dintre euro 6 si non euro va fi de 50 lei :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat si eu acum pe un site care simuleaza impozitul pentru 2026. E fix cum spui tu. 

Usor usor ajungem urmatoarea Albania a Europei. Mai multe nu zic pentru ca nu are rost.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

27 minute în urmă, cristi511 a scris:

Usor usor ajungem urmatoarea Albania a Europei

De ce zici asta? 

Cat trebuia sa fie impozitul pt Euro 3  de ex, raportat la nivelul de trai? 

Plus ca nu vad rostul ca schimbarea masinilor sa fie fortata prin taxe si impozite.
1. cine poate isi ia oricum masina mai noua. Sunt extrem de putini care tin cu dintii de masinile vechi. 
2. Daca pe tine ca stat ai grija poluarii, de ce nu ma lasi sa fac Golful Euro 3 in Euro 4 sau chiar 5? Ah...pt ca te intereseaza doar castigul financiar nu partea de mediu. 
3. fa economia sa mearga si pariu ca tot mai multi (majoritatea) isi vor schimba masinile pt ca nu am vazut pana acum roman cu niscaiva bani sa stea cu o caruta de masina. :)

Link către comentariu

Suntem deja noua Albania a Europei. In Bucuresti cam 80% din oameni au masina, chiar si cei care obisnuiau sa mearga acum cativa ani cu transportul in comun. Problema e ca sunt foarte multe masini vechi sau foarte vechi, care polueaza foarte mult. Nu vreau sa vorbesc despre cat costa masinile alea, ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa atunci cand iti cumperi o masina, trebuie sa iti asumi si ca trebuie sa fie in parametrii de poluare sau siguranta ca atunci cand era noua, nu sa iei ITP-ul cu o atentie in plic.

Eu as impune zone de restrictie pentru masinile care sunt mai jos de Euro 4 si taxe pentru masini Euro 4,5 si 6. Singurele care ar trebui exceptate de la taxa de intrare in acea zona ar trebui sa fie cele electrice. 

Link către comentariu

1 hour ago, Emy D said:

De ce zici asta? 

Cat trebuia sa fie impozitul pt Euro 3  de ex, raportat la nivelul de trai? 

Plus ca nu vad rostul ca schimbarea masinilor sa fie fortata prin taxe si impozite.
1. cine poate isi ia oricum masina mai noua. Sunt extrem de putini care tin cu dintii de masinile vechi. 
2. Daca pe tine ca stat ai grija poluarii, de ce nu ma lasi sa fac Golful Euro 3 in Euro 4 sau chiar 5? Ah...pt ca te intereseaza doar castigul financiar nu partea de mediu. 
3. fa economia sa mearga si pariu ca tot mai multi (majoritatea) isi vor schimba masinile pt ca nu am vazut pana acum roman cu niscaiva bani sa stea cu o caruta de masina. :)

Uite, pe langa propunerile pe care le-am facut anterior mai am una:

Pentru PF -> nu platesti impozit dar pentru reinoirea ITP-ului sa facem dovada plantarii a suficienti copaci cat sa acoperim poluarea produsa. Aia se calculeaza relativ usor, (nr km*grame/km)/indice norma de poluare. Pt e3/e4/e5 facem E6*un coef poluare clar, stabilit prin lege si care nu se schimba lunar.

Ramane sa luam bani doar de la PJ.

Apoi, sa raspund punctual:

1. Da si nu. Cunosc n persoane care tin de niste masini vechi dar "de lux" doar pt ca acum nu ar avea bani de modelul echivalent si sa mearga in ceva low cost/normal le pute

2. Probabil ca exista posibilitatea astea in afara UE. Opinez insa ca ar fi o chetulala mare raportata la valoare masinii

3. Iar nu pot sa fiu de acord cu afirmatia ta. 

In general, in umila-mi parere, impozitul nu se calculeaza raportat la nivelul de trai. In acelasi timp, nivelul de trai, statistic, nu e chiar rau in Romania. 

Dar mie nu mi se pare corect sa platesc practic acelasi impozit ca unul care merge cu un e3. Diferenta, inainte de toate, e ca el poate sa stea in spatele meu la semafor sau la drum, eu insa nu pot.

Sunt totusi curios cum ar trebui abordata situatia, din punctul tau de vedere. Nu am vazut decat comentarii generale, in special la adresa alora care zic ca poluatorii trebuie taxati suplimentar.

Si da, eu cred ca poluatorii trebuie taxati suplimentar.

Modificat de cristi511
Link către comentariu

2 hours ago, Cristian said:

trebuie sa fie in parametrii de poluare sau siguranta ca atunci cand era noua, nu sa iei ITP-ul cu o atentie

Doar asta ar rezolva mult din problema poluarii ,dar din pacate nu vrea nimeni  itp-uri si rar-uri pe bune .(ma refer la autoritati)

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!