Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Japonezii oricum au venit tarziu la masa electricelor, deci nimic important ca amana ei...paguba in ciuperci! 

Azi am facut drive test cu BYD Dolphin Surf, maine merg sa testez si Seal. Asa cum observat si la targurile auto de anul acesta, nu ai cum sa nu apreciezi ce fac chinezii (cel putin unii din ei). Calitatea interiorului (ramane de vazut cum trece proba timpului evident) este peste multi dintre constructorii consacrati/de renume din domeniu. Mi-a placut Surf-ul, o masina electrica foarte corecta: interior chiar calitativ, tinuta de drum buna, putere mai mult decat suficienta (am testat varianta Confort 150 CP), suspensie buna, nici tare nici moale, frane bune. Stai cam sus in ea, nu prea te astepti la acest lucru, dar ai vizibilitate foarte buna si generic stai bine, scaune bune. Integrarea CarPlay (dpdv grafic vorbesc) este cumva diferita (am folosit Waze), dar poate sunt eu obisnuit cu a mea.. Silentioasa si la 110-120 Km/h, de pe la 125Km/h incepi sa ai ceva mai mult zgomot (vant) la geamuri, dar e ok totusi, poti sa mergi si eu 130 Km/h fara probleme. Spatiu mare in spate pentru pasageti (considerand si faptul ca e o masina mica), portbagaj mic, deh...
Desi calitativ este clar peste Inster, daca ar fi sa imi iau aleg intre Surf si Inster, parca as inclina spre Inster in acest moment: spatiu/versatilitate net superior, prefer ergonomia / butoanele / plansa de bor din Inster, chiar daca in general, Surf este net superior la calitatea interiorului, scaune electrice, etc, este si mai puternica si evident mai sportiva. Enervant la BYD faptul ca afiseaza consumul pe ultimii 50 Km/h, nu stiu cine dracu a produs mizeria asta, ar fi bine sa o schimbe in viitor. In ce priveste consumul, am luat masina cu 19.7 gen consum si am lasat-o cu 18.5 aprox, dupa aproape jumatate de ora de condus, majoritatea in sport. Nu am mers in aglomeratie, am ales un traseu liber unde sa ma bucur de masina, dar am mers si normal (nu am mers deloc in Eco, evident..). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce face Sanae Takaichi in Japonia acum se spune ca pleaca de la inflatia de 2,9%, insa masurile au implicatii mondiale, nu este despre EV, cine a scris articolul a scos ceva din context.

Daca vreti sa va informati, cititi stirile din aceasta saptamana despre cum Japonia a distrus "Yen Carry-Trade",  despre cum S&P a pierdut 2 trilioane $ capitalizare in 5h, despre cum FED s-a intrunit de urgenta pentru a se pregati sa ajute bancile prin emitere de moneda, dar marile banci ezita ca sa nu propage neincredere, in plus, in piata.

Toate acestea dupa ce s-a intalnit cu Trump, planul mai mare nu-l cunoastem.

Link către comentariu

Ce e diferit la electrice e ca simplitatea motorului electric anuleaza progresul centenar al motorul termic. Acum e banal sa ai un motor puternic si performante ridicate, fara a plati prea mult pentru asta si fara a mai conta experienta acumulata in dezvoltarea motoarelor. Raman celelalte variabile (calitate  materiale, asamblare, tinuta de drum samd.), unde chinezii sunt in urma, dar aici e mai usor de crescut in calitate, cu un cost mai mic.

In continuare, nu am in minte o masina electrica dinamica, ce isi poate masca greutatea. Si la termice deja e penibil sa vedem modele ''sport'' de 2.5t (M5), dar nici cu noul M2 nu mi-e rusine. in general masinile au devenit niste balene. 

Link către comentariu

58 minutes ago, dercos said:

simplitatea motorului electric

Motorul e simplu ,dar nu functioneaza singur ,sistemul care il controleaza e foarte  de complex si cu elemente foarte costisitoare momentan.

(baterie ,charger,invertor,BMS, CAN ,răcire , pompa caldura ,protecții HV…)

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!