Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Reno-ul mi-a cerut acordul pt treaba asta si i-am dat ok. Nu de alta, dar atata timp cat am telefonul la mine si il conectez la masina e same shit (dpmdv).

Dar da, e groasa.

In other news, dar oarecum related: din '27 platile in cash mai mari de 10k euro vor fi interzise. Intre 3 si 10k, cu buletinu. 

Not good. Da, stiu ca e for the greater good, stiu ca multe state europene au deja legislatie in vigoare in zona asta dar tot nu e bine.

Edit: sa se inteleaga: NU sunt de acord cu practicile astea.

Modificat de cristi511
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar de ce nu esti de acord ? Daca tot zici ca intelegi motivele din spatele deciziei ? Da, este o metoda de "control", evident, dar cand te uiti pe strada (asa, doar un exemplu in nota forumului) sau in jurul nostru in general, intelegi imediat cateva dintre motive.

Link către comentariu

în urmă cu 14 ore, cristi511 a scris:

Fiecare cu a lui, nu-i asa?

Cat priveste intentia ta cu bev-ul si tractatul pt x km...nu prea se pupa.

Bev-urile nu sunt pentru toata lumea si nici nu trebuie sa fie. La fel cum mersul cu rulota nu e pt toata lumea si nici nu trebuie sa fie.

Pai da, si vine statul (UE) pe care nu-l intereseaza ca nu ai 120K euro sa iti iei electrica sa faci ce faceai inainte. Sau nu ai voie in oras cu X masina pt ca e sub Euro X, chiar daca nu ai transport in comun adecvat sau cu ce ajunge din afara orasului. Si aparent nu putem sta toti in oras, sa avem scoala langa si lucrul langa ca sa folosim mersul pe jos ... Pentru ca suntem toti la fel, nu? Sau daca nu suntem, are grija statul sa ne "uniformizeze" pe toti. 

Edit: dpdmdv piata/parcul auto ar trebui sa se actualizeze natural nu fortat. Si nu e problema, da-i bani romanului ca primul lucru pe care il face e sa isi ia masina mai noua. (exceptie cativa care tin cu dintii de Passat B5, Golf 4 , etc). 

Modificat de Emy D
Link către comentariu

Asa cum zicea Creanga , nu stiu altii cum sunt ,  dar eu ...

- nu mai am curaj sa investesc in tara asta pe termen lung 

- nu mai am curaj sa cumpar sau sa construiesc o casa in tara asta 

Deci de masini electrice sau nu , noi , scumpe , nici nu se pune problema 

Momentan poporul este ocupat sa umple magazinele , cosurile si targurile , cu ochii in telefoane 

Viitorul ii va lovi ca un baros pe majoritatea si oricat m-as pune eu la adapost nu am cum sa nu imi pese

Pentru ca o tara saraca e o tara in care mi se va da in cap la fiecare colt de strada 

Link către comentariu

Daca te face sa te simti mai bine poti sa ma injuri pe mine pentru asa zisele limitari pe care ti le impune o institutie fara fata, pe care nu o poti scuipa pe strada. 

Pe de alta parte, fiecare dintre noi suntem victimele alegerilor personale. 

Sunt de acord ca suprareglementarea este gresita sau ca anumite decizii afecteaza o minoritate pentru a (teoretic) avantaja o majoritate. Dar, ca acceptam sau nu, toti suntem parte a problemei. Asa ca ar fi mai util sa discutam constructiv si sa propunem solutii. Doar zic.

Spre ex, si stiu ca nu e o parere populara, eu as propune urmatoarele: 

- impozit anual pentru vehiculele sub 2000 cc sa fie marite x3 sau x4. Exemplu personal --> as plati vreo 1000 ron pe an versus 250 acum

- sub valoarea de 500 de lei a impozitului sa nu existe reduceri de tipul ( ai hibrid clasa x/electric, platesti x% din impozit);

- eliminarea tututor exceptiilor de la impozitarea automobilelor  cu mentirea a 2 categorii: vehicule de epoca si cauze medicale REALE!!!

- obligativitatea ca parcul auto institutional "de strada" sa fie minim E5.

Discutia e lunga si evident polarizanta. 

Revenind la topic, 

Introducerea fortata a BEV-urilor si in general a limitatilor Green Deal, prin legislatie restrictiva la pachet cu incentive-uri nerealiste sau suprataxare, din punctul meu de vedere a facut doar rau. Pe de o parte a pus pe butuci industria europeana, a scumpit serviciile "de baza" inutil si a distribuit fonduri prin programele de "Rabla" de la toata lumea catre (in general) cei cu venituri medii si mari. Ca doar cine isi ia un VW electric de 40-50k nu poate sa spuna ca e sarac sau ca o duce rau...

Modificat de cristi511
Link către comentariu

2 hours ago, CristiALF said:

Dar de ce nu esti de acord ? Daca tot zici ca intelegi motivele din spatele deciziei ? Da, este o metoda de "control", evident, dar cand te uiti pe strada (asa, doar un exemplu in nota forumului) sau in jurul nostru in general, intelegi imediat cateva dintre motive.

Da si nu, depinde de foarte multi factori si pana unde se intinde controlul ala...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   3 membri

• cristi511
    • DANYS80
    • tavitara
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!