Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ultima-ora-ministerul-mediului-taie-drastic-bugetul-rabla-pentru-electrice-si-muta-banii-la-termice-in-contextul-cererii-ridicate-22216167

ULTIMA ORĂ Ministerul Mediului taie drastic bugetul Rabla pentru electrice și mută banii la termice "în contextul cererii ridicate"

Situația actuală are drept cauză micșorarea valorii tichetelor, de la 7.500 de euro, la aproximativ 3.700 de euro, diminuare care a făcut neatractiv programul, în pofida avertismentelor transmise de industria auto. Din bugetul de 120 de milioane de lei alocat în cele din urmă de Ministerul Mediului, până acum s-au consumat 85 de milioane, iar ritmul de depunere a dosarelor s-a redus aproape de zero, fiind înregistrate până în acest moment 4.845 de dosare.

Nu se mai vand nici cu pomana, pe motiv  ca e mica pomana.

Fara pomana cum o fi?

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O premiera. Dar acea pomana nu a facut decat sa creasca artificial preturile si  enorm marja de profit. O prostie de la bun inceput. 

Link către comentariu

@EEXCALADE

"Pentru tine masina e doar sa te duca unde ai nevoie indiferent de confort,materiale…. ,ieftin sau poate degeaba .

Un pasionat NU cauta asa ceva ."

+1 Confirm! 

@detinator"Aici e diferenta.. majoritatea care avem o electrica am condus vreo 30 de termice inainte. Invers nu e valabil." 

Eu am detinut 16 masini termice, am condus pe putin 100 de masini de orice fel, din orice clasa, PE putin, atat diesel, benzina, motorizari si cutii de viteze din toata gama, nu le-am numarat, nu ma laud, dar cred ca pot mentiona toata gama Porsche, BMW M POWER, inclusiv Ferrari si Lambo pe circuit.

Consider ca pot sa imi expun si eu parerea. Am voie? Pot fi luat in considerare? 🤔 N-are nimeni nimic cu tine, nu te ataca, dar hai s-o lasam pe asta cu "paiunea EV" jos, ca macane!  

Confirm si eu si Jeremy Clarkson despre EV-uri, am primit masina de firma nou nouta, un e-208 GT line dotat cu toate "alea"...cum spuneam, e ok sa te duci unde ai treaba cu ea si sa nu te ploua, nu imi displace, dar nu e o masina de pasionat, oricat de tesit ar fi volanul si cat de profilate ar fi scaunele, oricate ecrane LCD cu rezolutie mare ai avea si cat de repede face 0-100 km/h! Rimac a batut toate masinile pe 400 de metri la un eveniment auto la care am fost, asa si? Oamenii au venit pentru show, pentru sunet, pentru mirosul de benzina, pentru fumul de anvelope, pentru experienta! ❤️ 

Publicul a intrat in delir cand a intrat pe pista F40, Porsche 959 si Countach, nu cand a intrat RIMAC! :beer:Pasiune? Incerc sa imi dau seama ce se dezbate la intalnirile "pasionatilor" de TESLA. :))

Pareri despre EV-ul pe care il conduc? Imi displace ca trebuie sa o bag la incarcat in fiecare zi, la fel ca si telefonul! 🤢 Imi displace ca nu ofera nici un feedback real, imi displace ca seamana cu orice masina electrica, nu ma refer la design, cel putin cand vine vorba de concept si propulsie, plasticele si ecranele sunt prezente cam in toata industria auto, nu doar EV, inteleg, plasticul chinezesc are profit mai mare, de asta castiga teren esticii ❤️ bravo lor, BYD a depasit TESLA in vanzari, din punctul meu de vedere, tot un "drac" 👿!  Au ajuns chinezii mai tari decat in americanii in industria auto EV? La fel de bine dorm noaptea! :))

Oricum, o masina electrica este pur si simplu "banala" si aici pun toate masinile EV in aceasi oala, indiferent de brand, am mers si cu TESLA si cu EQC si cu PRIUS, nici una nu iasa cu nimic in evidenta! 

TOATE MERG LA FEL! De UBER si mers strict urban, sunt bune, nu contest! Desi exploatarea si devalorizarea, din punctul meu de vedere sunt mai costisitoare in comparatie cu o masina conventionala. Fiabilitatea este sub, va trebui sa ma crezi pe cuvant!

Muncesc in industrie si compania face bani frumosi din "baterii".  Doamne-ajuta, cumparati in continuare! ❤️ ca sa imi permit sa ma bucur de un Phaeton si managerul de o Alfa Giulia Quadrifoglio in continuare!  ❤️ Ce-i drept, eu pe banii mei, el pe banii companiei!

Probabil ca acasa are Ferrari, ma rog, oricum si-ar permite, desi am inteles ca si ei vor face EV! 🤢 BATAIE DE JOC!  FERRARI ELECTRIC! 

S-a terminat cu era TOP GEAR si GRAND TOUR tocmai din cauza "electrocasnicelor" pe care unii le considera masini, ce sa mai zici de raliuri si formula 1, motorsport etc AMIN, hai sa nu ne mai dam "pasionati" cu "masini de spalat" si prelungitoare si stechere. 

As putea sa iau masina EV noua acasa, "pe gratis", sa ma folosesc de ea in interes personal, totusi, ma consider PASIONAT, ce drq! Masinile au fost "viciul meu"! Sa ascultam ce zice Jeremy despre EV:   :Driver:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Sunt suficiente modele de masini relativ noi, chiar si in productie care sa satisfaca diverse gusturi. E loc si pentru electrice. Ma gandesc ca un Taycan  sau Macan nu sunt acelasi lucru cu un ID3, totusi.

Link către comentariu

@dercos 

Ai zis bine "relativ". Diferentele sunt aceleasi ca si intre un Macan 3.0, Panamera 3.0 sau Golf R. Am comparat cu termice doar ca sa dau exemplu, modelele mentionate se fac de fapt de mai bine de 15 ani, doar ca "noile" modele, fiind electrice, nu mai expun atatea diferente, nu iti mai transmit nimic in afara de performante liniare pe hartie fara sunet, fara feedback, fara "suflet". Aia cu bateria mai mare merge mai tare! Diferentele ar fi legate de materialele folosite la interior, oricum, sunt mai slab calitative fata de modele precedente. Vad sute de Taycane in trafic, multe dintre ele "break", as alege oricand o Panamera noua, fie ea si Sport Turismo, "de familie" daca ar fi nevoie, ca sa nu zic Lusso V12, nu cred ca e mare diferenta de pret, asta daca e sa ne raportam la "pasiune". Este loc pentru toata lumea, fiecare cumpara ce doreste, cu "pasiunea electrica" as lasa-o mai moale! Nu stiu cati pasionati de tramvaie si trolebuze avem, insa pasionati de SCANIA V8 exista multi! 🫠

Modificat de corad0
Link către comentariu

In video postat de @acidone77 am vazut o chestie interesanta, cumparatorii de EV au o loialitate foarte scazuta fata de brand (doar 19%), spre deosebire de cei care cumpara ICE (loialitate 41%).

La min 13:12 se observa cum se schimba clasamentele preferintelor pentru EV de la un an la altul, este dat exemplu iD3 care in 2021 era pe locul 3 ca preferinta pentru EV, in anii urmatori a disparut cu totul din top 10.

Concluziile din secventa aceea de video referitoare la cumparatorii de EV, "they like shiny things in the market" si asta favorizeaza brand-urile chinezesti.

Link către comentariu

Generațiile și vremurile se schimbă. Nici eu nu mai consider mașina o pasiune sau un simbol al statutului, am dezvoltat alte pasiuni. 

Pe vremuri conduceam cu plăcere câte 14 ore, acum vreau să ajung cât mai repede la destinație, cu avionul sau trenul de mare viteză, iar la destinație închiriez o mașină oarecare.

Dar când conduc mașina personală, vreau să fie cât mai silentioasă si ușor de întreținut. Fără regenerări de filtre de particule sau să aștepți încălzirea motorului.

Am mers și cu Porsche Panamera si cu Mercedes AMG, nu m-au impresionat.

Probabil că pentru tot mai mulți oameni, mai ales din noua generație, mașina devine doar un mijloc de deplasare pe distanțe scurte și să fie cât mai autonom condusul.

Link către comentariu

10 hours ago, Dolfin said:

Concluziile din secventa aceea de video referitoare la cumparatorii de EV, "they like shiny things in the market" si asta favorizeaza brand-urile chinezesti.

Electrocasnice... cu volan si pedale.

Link către comentariu

Intotdeauna vor exista pasionati si utilizatori , ptr orice gama de orice

Nu trebuie blamati niciunii

Dar utilizatorii nu trebuie sa dea sfaturi la pasionati ptr ca fiecare are pasiunea lui si trebuie respectata

Unii sunt pasionati de masini

Altii sunt pasionati de EV-uri

Restul sunt utilizatori

Eu personal sunt mai mult utilizator , departe de pasionatii pe care ii vad postand pe forum 

Imi place masina mea foarte mult , majoritar o conduc fara niciun scop absolut necesar , doar din placere , fac 20k pe an fata de 7k cat faceam cu Sorento , doar din motivul ca imi place sa o conduc - cand sunt f ocupat si nu pot pleca departe , in fiecare weekend merg la Sibiu si si la Pitesti doar asa sa ma plimb 

Nu e deci pasiune neaparat cat placerea de a conduce , sa nu mai vorbim de peisajul de toamna de acum , Valea Oltului este oau , niste culori de zici ca esti la expozitie de pictura 

Ptr oras , da , mi-as lua o electrica micuta dar nu am ce face cu ea , lucrez peste drum de casa deci nu vad rostul , dar electrica in oras e faina 

In rest , nu ma atrage ca unica masina 

Dar nici nu pot spune ca am mers cu Panamera si nu m-a impresionat , abia am asteptat sa ma dau jos si sa revin la electrica mea draga

Modificat de tavitara
Link către comentariu

10 hours ago, DiLivio said:

iar la destinație închiriez o mașină oarecare.

Pentru o imagine cat mai clara ,data viitoare inchiriaza o electrica .

Mergi pe autostrada cu 100-130 si vezi cat de silentioasa e .

Eu am incercat saptamana trecuta sa inchiriez electrica dar nu sa putut .

Link către comentariu

11 hours ago, DiLivio said:

sau să aștepți încălzirea motorului

Sa vezi cum e la incarcat 😀

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!