Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

4 hours ago, EEXCALADE said:

Ziceam ca ecologia se mimeaza .

Cine vrea ca sa respiram aer mai curat o sa scoata fumigenele din circulatie prima data si apoi subventii pt  EV-uri .

Daca scoti din trafic 50.000 de fumigene faci aerul mai curat .

Daca subentionezi 50.000 de EVuri … doar castigi capital electoral .

Sunt intr-o capitala europeana .

De la avion am fost luati cu autobuz diesel si in centrul orasului circula numai autobuze diesel ,nu am vazut nuciunul electric.

Nu stiu cine e gurul respectiv.

Un schimb decent e la 10.000 km / 12  luni .

De pe la 2018-2020 nu mai merita diesel ,sunt ok benzinarele ,cam de la toti producatorii .

subventiile pt EVuri s-au cam eliminat, in schimb sa nu uitam ca subventiile pt fumigene exista de cat, 20 de ani? continuu, an de an...

Subventiile se dau oricum prin scoaterea unei fumigene din circulatie (casare). Deci se scot din circulatie, nu e doar capital electoral. 

Am cativa vecini care au renuntat la niste masini vechi si le-au dat la rabla... un succes in eliminarea multora de pe drum a fost.

Nu contest ca sint inca multe autobuze diesel, ba chiar asta am si spus cu un exemplu concret, am vazut autobuze electrice si diesel pe aceeasi linie de autobuz si am fost socat cat de usor e sa te obisnuiesti cu binele, cu linistea, comparat cu cele diesel unde nu ai cum sa nu stii ca trece autobuzul chiar si in casa fiind... 

Vor trece zeci de ani pana se vor inlocui toate... asta e sigur. 

4 hours ago, halamadrid said:

nu isi bate capul nimeni cu o electrica decat daca e fan Greta.

no, macar ai niste certitudini, STII niste lucruri. nu are sens sa mai purtam discutii, se poate inchide topicul se pare.

44 minutes ago, EEXCALADE said:

Daca EV-ul nu iti ofera nimic din astea …doar pt cuplu si “economie” …

sint scaune ergoconfort si pe electrice evident, dar un Passat diesel il poti lua cu 8000 euro, sau 10-12k model mai nou... electrice masini mari nu gasesti inca asa ieftine la second hand.

Problema e ca la acel Passat incepi: distributie, EGR, DPF, injectoare, filtre ulei motor cutie, volant/ambreiaj si tot asa.

Si motorina... Pana nu de mult incarcam acasa cu 0.68 lei pe kw la hidroelectrica. Acum e 1.1 ron, nu stiu de ce a crescut atat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exemplu aplicabil:

Camion diesel echivalent: 300.000 EUR

Camion electric: 450.000 EUR

Diferența acoperită prin finanțare: 150.000 EUR

https://cepu.ro/fonduri-si-programe/posibilitati-de-finantare-pentru-imm-uri/fonduri-nerambursabile-pentru-tranportatori-in-scopul-achizitionarii-de-vehicule-cu-emisii-zero/

Link către comentariu

5 hours ago, halamadrid said:

Recent, un  polonez a parcurs 2.831 km cu un singur rezervor cu o Skoda Superb 2,0 TDI. Bine, polonezul era pilot de raliu, campion european , rezervorul era de 66  de litri,  noua Superb fiind dotata cu asa ceva.

Motorina era standard, s-a "tarat" prin trafic cu doar 80 km/h, dar a demonstrat ce era de demonstrat cu o masina medie spre mare.

La drum lung si eu merg cu benzinarul 900-1000 km cu un plin, daca respect viteza legala pe DN-uri si autostrazi.

Cat timp e inca relativ ieftin sa mergi cu carburant, nu isi bate capul nimeni cu o electrica decat daca e fan Greta.

Nu toti cu benziare au asa consumuri/autonomii, eu nu am cum sa obtin asa ceva (nici nu as avea rabdare sa merg ca ultimul melc oricum) si probabil ca sunt si altii in astfel de situatii. Cu diesel sau GPL, se pot obtine astfel de autonomii.

Uite ca mie imi plac unele electrice si nici nu sunt fan Greta, na!

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Uite ca mie imi plac unele electrice si nici nu sunt fan Greta, na!

Pai ce pierzi vremea, cumpara-ti!

Cu 1.5 tsi daca mergi ca melcul, scade consumul pe la 4.xx%, altfel e la 5.xx% in partea de jos a intervalului, la mers legal. Abia in intervalul 150-180 km/h (pe 300 de km de autostrada, undeva in Europa) a ajuns la 6.xx%. Pentru mine e suficient de econom incat sa nu ma tenteze sa merg "gratis" cu o electrica.😀

no, macar ai niste certitudini, STII niste lucruri. nu are sens sa mai purtam discutii, se poate inchide topicul se pare.

Cred si eu ca stiu, doar e vorba de masina mea, asa cum STII si tu despre masina ta electrica.

Nu stiam ca topicul a fost deschis pentru mine 😀, in caz afirmativ, da, se poate inchide.

40 minutes ago, detinator said:

Exemplu aplicabil:

Camion diesel echivalent: 300.000 EUR

Camion electric: 450.000 EUR

Diferența acoperită prin finanțare: 150.000 EUR

https://cepu.ro/fonduri-si-programe/posibilitati-de-finantare-pentru-imm-uri/fonduri-nerambursabile-pentru-tranportatori-in-scopul-achizitionarii-de-vehicule-cu-emisii-zero/

Iar incepem cu pomana de la guverne? Uite ca pomana s-a redus la autoturisme.

ZIc sa prezinti lucrurile de la egal la egal.

Daca nici Suedia nu mai vrea sa fie chiar atat de eco, nu stiu ce sa mai cred.

Serviciul poştal din Suedia se plânge pe cele 400 maşini electrice din flota sa şi a anunţat că revine la motoare diesel

https://piataauto.md/Stiri/2025/10/Serviciul-postal-din-Suedia-se-plange-pe-cele-400-masini-electrice-din-flota-sa-si-a-anuntat-ca-revine-la-motoare-diesel/

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

10 minutes ago, halamadrid said:

Abia in intervalul 150-180 km/h (pe 300 de km de autostrada, undeva in Europa) a ajuns la 6.xx%.

Hai sa nu exageram ca deja imediat produce si benzina :D 

Link către comentariu

Cateodata se ingreuneaza masina dupa un drum lung. 😀

Doar ca nu e nicio exagerare. Nu stiu daca mai am pozele cu bordul, cand schimb telefoanele mai fac ordine prin galerie.

Oricum, dupa 3800 de km prin Europa m-am intors cu 5.xx% pe bord, iar luand in calcul ca veneam de la GP-ul de la Monza, nu cred ca aveam vreo motivatie sa merg la consum.😁

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Pai daca ai mers 2000km legal cu 120-130km cu medie de 5,9 sa zicem, si dupaia 300 de km cu 150-180km si media a urcat la 6,xx, aia nu inseamna ca la 150-180 consuma atat! :lol: La 180 sigur ia 7-8% cel putin...

Link către comentariu

Vorbeam strict de consumul  pe cei 300 km. 

7-8% ia in oras, in weekendurile de vara, in traficul bara la bara ia 10-15%, nu are rost sa laud masina pentru ca nu o vand si nici nu-s platit de Skoda, nici topi de consumuri nu e aici. Doar am tinut sa precizez unul din motivele pentru care nu as cumpara o electrica, consumul benzinarei. Mai  sunt si altele, rostogolite de mii de ori  pe aici, nu le mai reiau.😀

Electrica poate sa astepte pentru cand guvernul va decide sa vanda doar asa ceva.

Pana atunci, mai degraba un RAV4 plug in sau ceva asemanator, +300CP, benzinar, consum mic.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!