Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

@CristiALF E discutabil, depinde de stilul de condus, modul de functionare al ansamblului si mai ales marimea bateriei: daca mergi linistit, poti sa bagi benzina doar cand iesi din oras pe distante mai lungi. Eu am alimentat de vreo 12-14 ori (nu am facut plinul decat de 4 ori) din Noiembrie pana acum pentru ca am vrut sa il mai trezesc, in rest am folosit doar curent in 12.000 de km. In plus, Kodiaq IV nu iti mai permite sa incarci bateria cu motorul termic, deloc, te ajuta doar valea si niste regenerare la franare, acolo, un pic. Iar cand merge termicul, se ajuta chiar si de cei 5-6 kW rezerva; poti chiar sa ai nivel 0% si totusi sa iti mentina viteza constanta oprind motorul daca nu e nevoie de el.

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin la ride sharing, cei cu Hybrid nu doresc sa faca curse intre orase, de ex. la Constanta in vara, motivul este consumul, creste la 8-10/100Km, asta "daca clientul nu se grabeste", si devine nerentabil.

Banuiesc ca ati vazut stirile internationale, Germania este cu depozitele de gaze la 60%, nivel care nu-i asigura functionarea industriei, incalzire si generare electricitate peste iarna.

Pretul aurului si al argintului ati vazut unde a ajuns; toata "lumea" fuge pe metale pretioase pentru a-si proteja economiile, valutele clasice sunt in agonie ($ si €).

Poate ati citit despre manevra de vineri cand s-au scos la vanzare peste 31.000.000 tone de "paper silver"  (in ETF, Futures), adica 130% din toata cantitatea de argint care se exploateaza in lume intr-un an.
O asemenea masura avea scopul sa scada pretul argintului insa cei care aveau la vanzare "fizic" metalul nici n-au tresarit, a ramas la 50$ uncia (28,35gr.).
Asta arata cat de serioasa este situatia in sistemul financiar mondial, nu mai merge nici o "combinatie", "pacalire" a pietei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!