Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Ofertele vor deveni tot mai atractive, la noi criza este certa iar o gramada de bunuri vor veni la oferta, bineinteles pt cine va avea bani de cumparaturi.

Electricele vor coexista cu celelalte, va fi doar o alta motorizare.

On 5/10/2025 at 8:35 AM, CristiALF said:

S-a mai desteptat romanul, a inteles ca un apartament este mai valoros dAcat o masina 🤓

Depinde, daca te referi la Ro e cu da si nu, nu ne prea creste populatia iar multe familii stabile au in proprietate peste 2-3 imobile. Daca nu e cerere cum lucrii cu oferta ? Sa nu uitam anii pre UE cand in multe zone din tara pretul imobilelor nu facea nici macar cat pretul materialelor. Tot timpul poate fi mai rau!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

14 hours ago, akon said:

Ofertele vor deveni tot mai atractive, la noi criza este certa iar o gramada de bunuri vor veni la oferta, bineinteles pt cine va avea bani de cumparaturi.

Electricele vor coexista cu celelalte, va fi doar o alta motorizare.

Depinde, daca te referi la Ro e cu da si nu, nu ne prea creste populatia iar multe familii stabile au in proprietate peste 2-3 imobile. Daca nu e cerere cum lucrii cu oferta ? Sa nu uitam anii pre UE cand in multe zone din tara pretul imobilelor nu facea nici macar cat pretul materialelor. Tot timpul poate fi mai rau!

Sa vina, ca nu strica cate un reset din cand in cand. 
Edit: am editat, facusem un comentariu inutil prin forma si mesajul lui :)

Modificat de cristi511
Link către comentariu

cum accelereaza racheta cu 1% (are optiunea Acceleration Boost)

Link către comentariu

Mai urata de atat nu puteau sa o faca? 😐

Am vazut-o in trafic si e urata cu spume. Ah, si modelul asta a luat titlul de cea mai cocosata masina. L-a detronat pe Passat B5 Sedan. :))

Yuck! 

Link către comentariu

Cu tot efortul (7000cp ,incarcari gratuite,reduceri peste reduceri….) vanzarile tesla merg tot racheta ….in declin…spre faliment.

Link către comentariu

Nu cred ca se va ajunge acolo :) . Tesla face masini electrice foarte bune/eficiente si cred ca in mule privinte sunt No1. In acelasi timp insa, sunt multi alti producatori care au recuperat masiv in ultimii ani si sunt aprigi competitori in prezent. 

Nu am condus o Tesla inca, am mers doar intr-un Model 3 modelul de acum 3 ani de zile si e o masina suficient de puternica. Ce nu imi place mie la Tesla ar fi lipsa butoanelor/semnalizare/schimbator/stergatoare, faptul ca nu exista optiune de Apple Carplay sau Android Auto, lipsa unui display in dreptul volanului sau macar un HUD si nu il ultimul rand faptul ca vrei / nu vrei, te procopsesti cu plafonul panoramic (dar asta e cea mai mica problema, o mai dregi cu aplicare folie pe el :)

Link către comentariu

47 minutes ago, CristiALF said:

Nu cred ca se va ajunge acolo

Cat timp e prieten cu seful butoanelor ,apoi….

Tesla nu numai ca a pierdut avansul tehnologic ci el a fost preluat de chinezi ,imbatabili in acest domeniu.

Link către comentariu

@CristiALFSper sa nu ma insel insa, Atelierul de detailing a facut review pe Puma Gen E si a specificat ca in diferenta dintre Select si Premium este si faptul ca Premium vine cu pompa de caldura.

Modificat de Yasmin
Ping correct person
Link către comentariu

Te inseli (singur sau alaturi de Atelier), niciuna din variante nu vine cu pompa si nu exista nici ca optiune. 

Link către comentariu

On 5/13/2025 at 9:22 AM, EEXCALADE said:

Cu tot efortul (7000cp ,incarcari gratuite,reduceri peste reduceri….) vanzarile tesla merg tot racheta ….in declin…spre faliment.

despre ce reduceri e vorba? Tesla nu prea face reduceri.

In schimb, la VW, Ford, Opel etc intotdeauna m-am asteptat la reduceri si le-am primit, cam 15-20%

La e-Golf, am prins o mare reducere (MARE). Si la Tesla mai apar dar rar. 

Oricum, pe partea de cai putere, cuplu e greu de batut o electrica in general si Tesla in special.

Acum, vanzarile Tesla merita sa cada din cauza lui Musk, poate primeste un mesaj. Sau si mai bine, poate pleaca si el in treaba lui 

On 5/13/2025 at 5:11 PM, CristiALF said:

Te inseli (singur sau alaturi de Atelier), niciuna din variante nu vine cu pompa si nu exista nici ca optiune. 

nu e mare pierde... desi intalnesc destul de des oameni care nu au avut electrice in viata lor care vorbesc excesiv de pompa de caldura.

Un cost in plus, complexitate in plus, nu poti recupera pretul pompei prin reducerea de consum decat dupa f f multi km parcursi... 

Sa nu uitam ca pana in 2021 nicio Tesla nu avea pompa caldura... 

Link către comentariu

24 minutes ago, detinator said:

despre ce reduceri e vorba?

Iată cele mai importante modificări de preț până în prezent :

Ianuarie 2025

Reduceri în China și Europa:  
- Model 3/Y au primit reduceri de 5-8% în China (datorită concurenței din partea BYD, Xpeng și a răcirii pieței).  
- Model Y Long Range a scăzut cu ~3.000 EUR în unele țări europene

2. Martie 2025 – Ajustări în SUA:  
 - Model Y RWD  a fost ieftinit cu $1.000 (în contextul noilor credite fiscale federale).  
   - Model S/X au primit reduceri de $2.000–$5.000 (pentru a stimula vânzările în fața lui Lucid Air și BMW i7).  

3. Mai 2025 – Reduceri limitate pentru stocuri rămase:  
   - Tesla a oferit rabaturi de până la $2.500  pentru modelele 2024 nevândute (în SUA și Canada).  
…. etc

33 minutes ago, detinator said:

Sau si mai bine, poate pleaca si el in treaba lui 

La momentul actual :

Tesla vorbeste de inlocuirea lui Musk,vanzari in declin,probleme cu subventiile din europa….

BYD vorbeste despre vanzari in ascendiune ,noi fabrici in lume ,o noua generatie de baterii,incarcare in 5 min …. 

Link către comentariu

deci niste scaderi nesemnificative, sa nu uitam ca noul model a venit cu o scumpire...

repet, nu am platit niciodata pretul de lista la vreo masina la producatorii traditionali, si vw, ford, opel sint renumiti pt reduceri MARI

e o lupta surda sa fie totul rau si negativ de electrice... 

acum cica chinezii sint extraordinari (nu sint, au mari problemele masinile lor mai ales pe partea de soft, si pretul de revanzare va fi o mare problema pt cine isi cumpara...) dar pe de alta parte jumate din topicul acesta consta din critici aduse europei pt trecerea la electrice... 

Link către comentariu

Bune,rele ,multi CP ,NM…. doar cifrele conteaza ,si astea sunt in cadere libera .

Urmeaza vremuri complicate .

Link către comentariu

Vremurile care vin vor fi complicate pentru toti, nu doar ptr producatorii de masini electrice. Stati sa treaca alegerile sa vedem vremuri complicate.

Link către comentariu

Am auzit si eu ca Ford , etc (chiar si BMW!) ofera (sau ma rog, ofereau ca nu mai stiu cum e in prezent) reduceri importante de pana la 20%, dar VW ?? Ai nostri ca brazii niciodata aproape nu au dat mare lucru (nu vorbim de firme/flote, acolo nu stiu si e altceva), au fost ani in care dadeau gen ..2% :)) Au avut insa vreo 1-2 ani (cand mi-am luat eu masina, am avut noroc..), dupa diselgate, cand au dat intr-adevar reduceri foarte bune, dar ....alte momente de ratacire eu nu cunosc.. :) (poate dau la electrice mai nou, D-ne ajuta !)

Link către comentariu

Audi (care face parte din grupul Vag) acorda reduceri  mai mari decat Mercedes si BMW, plus ca ei sunt inscrisi in programul Rabla (iar BMW si Mercedes nu sunt).  La fel si Seat. Deci unele marci din grupul VAG acorda reduceri bunicele, dar nu toate.

Link către comentariu

Da, eu vorbeam exclusiv de VW, asa si Skoda mai dadea cate ceva cateodata, iar de Audi inca nu am avut bani :) (si nici nu ma atrage ceva in mod deosebit..)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• detinator
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!