Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

in general Fast Charging in RO  este in jur de 2-2.5 lei

Cu un consum mediu de 15kw / 100 km, iesi la 30 lei / 100 km. 

Nici asa nu e bine ?

Inca vad ca lumea compara electrice vs diesel la drum lung, ceea ce nu este normal din punctul meu de vedere, 

electrice sunt o alternativa de oras si drumuri scurte. De ce oare toata lumea face asa mare caz de autonomie, dificultati de incarcare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dintr-un motiv foarte simplu: autonomia redusa si timpul indelungat de incarcare sunt principalele probleme ale masinilor electrice actuale. Care vor fi problemele masinilor electrice din viitor inca nu se stie.

Link către comentariu

Teoretic ,alternativa asta se termina in 2035 ,pana atunci majoritatea nu ne permitem (sau nu avem nevoie ) de  doua masini ,nu stam la casa ,nu lucram la birou….

Link către comentariu

17 hours ago, andrei_221 said:

in general Fast Charging in RO  este in jur de 2-2.5 lei

Cu un consum mediu de 15kw / 100 km, iesi la 30 lei / 100 km. 

Nici asa nu e bine ?

Inca vad ca lumea compara electrice vs diesel la drum lung, ceea ce nu este normal din punctul meu de vedere, 

electrice sunt o alternativa de oras si drumuri scurte. De ce oare toata lumea face asa mare caz de autonomie, dificultati de incarcare ?

Cand nu esti in situatia de a-ti permite 2 3 4 masini iar 1 trebuie sa iti satisfaca toate nevoile, plus faptul ca mai mult sau mai putin ti se baga pe gat cacatu asta cu energie verde/salvam planeta daca NU ne mai miscam asa mult, faci comparatiile astea. D-aia suntem unde suntem acum, ca niste idioti au impins niste limitari ce n-au adus nimic bun si n-au fost contrabalansate de beneficii reale. 

Ps: 15kwh e in zona de "castig la loto sigur azi" a optimismului. Mai degraba un 20-24kwh e aproape de realitate. 

Link către comentariu

“România se confruntă cu dificultăți în a-și acoperi consumul de energie în perioadele fără soare sau vânt, când sursele regenerabile (solară și eoliană) nu sunt disponibile.”

Asa circ ….

https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/romania-risca-pene-de-curent-din-cauza-importurilor-de-energie-sebastian-burduja-nu-trebuie-sa-depindem-de-altii-3040537

Link către comentariu

Aceeasi stire dar intr-o nota realista, unde dezastrul este mult mai evident.

Avertismentul energeticienilor. Dacă vom avea temperaturi de minus 10 grade, cade sistemul

Sa mai pomenim si de gaze, cantitatile depozitate, conform datelor agregate de portalul AGSI - Aggregated Gas Storage Inventory, capacitatea totala stocata a Romaniei era la un varf, in Noiembrie, de 34,9947TWh, insa in perioada 10/11 - 09/12 s-au consumat 20% (~6TWh) din rezerve, fara sa existe injectii, fara sa fie deosebit de frig.

Daca temperaturile scad, pe masura ce se apropie lunile geroase, este posibil ca la final de Februarie sa nu mai existe rezerve in depozite.

Intrebarile care se ridica, de ce nu mai exista injectie din 03.11.2024, si de ce consumam 8.617MW energie electrica la 17:37 dupa amiaza, cand nu mai avem industria de pe vremea anilor 80 (cu maxim de consum in timpul zilei).

Intrebarile sunt retorice...

Imagine WhatsApp 2024-12-11 la 15.50.00_e0711e28.jpg

Link către comentariu

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Nenciu Victor

Asta pentru ca nu se pune piciorul in prag ... E pamant romanesc, produsa pe pamant romanesc, e energie romaneasca, o dam la romani ... Vine ala cumpara si revinde si statul roman colecteaza putin ... Acum ca e acces si la panouri, sunt de ceva timp, pot fi cumparate din china si vandute in romania, in caz de la noi nu se produc ... Subventii peste subventii, pe care tot noi le platim dar in 5-10 ani ... iti da nu stiu cat "cica nerambursabili" dar tu ca sa iesi in profit, iesi peste 5 ani, daca vrei sa vinzi ceea ce produci peste 100kw (parca era) iti cumpara statul cu 50 de bani si vinde inapoi cu 2lei (dau exemplu), cei 2lei ii platesc cei care nu au panouri si tot asa ... un ras de guvernanti avem fara o viziune in viitor stabila, pe termen lung ... Intradevar nici Grid-ul electric nu e conceput sa incarci 100 de masini la fast charge, pentru ca nu a fost actualizat cred ca din anii 70.. se folosesc acelasi cabluri si nu ma refer la cele de prin orase, ci cele care conecteaza orasele ... tehnologia avanseaza de la zi la zi... 

Masinile electrice au in medie, din ce e pe piata, la pret accesibil, intre 200-300km autonomie, mi se pare ok. Ele la inceput, au fost gandite pentru oras, dupa ceva timp s-au gandit ca poate au unii bunici la tara si trebuie sa calatoreasca si extra-urban ... Tehnologia din baterie este veche si destul de buna, doar ca se descarca repede ... La momentul actual parerea mea e ca un hibrid e mult mai ok decat o electrica. Nu sunt inca multe orase in care este interzisa circulatia masinilor cu ardere interna si daca sunt zone, banuiesc ca sunt masini de inchiriat, fara probleme ... Plus ca poti cumpara acum o masina cu peste 400 CP hibrida si plati impozit cat la 1.9l sau mai putin ... De stricat nu se strica, asa repede chiar daca are mai multe componente in miscare, are mai putina uzura motorul termic ... Singura problema a bateriilor, este ca iau foc cand se supra incalzesc si am vazut ca si din senin si pompierii inca nu au cum sa stinga focul ... in rest, eu cred ca a fost foarte fortata "manevra" de a baga pe gat electrice inainte de a eficientiza, incarcarea, gridul, posibile repercursiuni ... pretul de achizitie ...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!