Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?

Retzius
 Share

Postare recomandată

Majoritatea populatiei o reprezinta cei cu venituri mici si medii ,care nu-si permit nici macar  G8 . 
Varsta medie a parcului auto in RO (si in alte state UE ) e de aprox 14 ani .

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/romania-nu-mai-are-cel-mai-vechi-parc-auto-din-europa-dar-e-tot-la-coada-clasamentului-cati-romani-au-masina-21499886

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AndreiSergiu1991
1 hour ago, halamadrid said:

Pe asta nu ai nimerit-o. Daca gigel nu folosea Golf 8 pe benzina, ci un id3, petrolierul ala era la casare,  ca urmare, nu se putea scufunda in mare.

In rest, de acord cu ideile trasnite ale UE implementate pe banii cetatenilor.

Nu e ca si cum doar masinile folosesc derivate din petrol :D

Link către comentariu

halamadrid

Sigur ca nu, inclusiv domeniul medical depinde de produse derivate din petrol, dar industria auto foloseste cel mai mult petrol pentru orice, de la carburanti la multe produse pentru masini, de la borduri sau alte piese de interior pana la garnituri.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Tre' sa muncesc mai mult sa cumpar masina noua electrica

Ma simt prost cand toti care ne conduc lupta pentru noi sa avem o planeta mai curata

De fapt ma simt prost zi de zi cand citesc stirile , toti care ne conduc ne trateaza ca pe niste prosti deci trebuie ss ne simtit ca atare

Numai prostii se simt destepti , e bine ca sunt multi 

Bun , sa revenim , deci ei lupta ptr noi ... si noi ce facem ?

Nu suntem in stare sa luam o amarata de electrica noua

De bere avem bani

Nu ne-ar fi rusine ...

Link către comentariu

Cel mai pacat e ca n-avem bani de educatie/invatamant... 

Link către comentariu

Exista bani cu sacul peste tot in jurul nostru ca doar toti sunt virtuali , ce avem in bunzunare e de decor

Nu se vrea si asta duce la nu se poate

Oricum 9 din 10 oameni au datorii si ala 1 care ramane nu are datorii ca nu face credit la ceva , e multumit cu ce are , nu ca nu ar deveni si el dator imediat

De aia nu iau masina noua , imi place sa fiu ala 1 din 10 cu 500k la bord

Link către comentariu

@tavitara te inteleg, si eu sunt genul de om care nu suporta sa aibe datorii, credite, etc. 

Link către comentariu

• 1 month later...

Surse din cadrul VAG spun ca urmeaza lansarea de noi masini pe benzina si hybrid cu preturi mai mici decat cele ale concurentei, adica vom vedea o revenire a VW in zona masinilor cu preturi bune, si care nu sunt electrice
https://autolatest.ro/stiri/vw-are-mari-sanse-sa-dispara-de-pe-piata-din-europa-in-doi-ani-daca-nu-incepe-sa-vanda-masini-ieftine-hybrid-pe-benzina-sau-diesel/

I-au cam “curentat” ev-urile :)

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Cred ca doar aceasta schimbare ii poate ajuta sa supravietuiasca macelului care sta sa vina cu masinile chinezesti. E clar ca nu pot face profit cu EV-urile cat timp lantul de productie pentru baterii este in mana Steagului Rosu, macar sa se concentreze pe ceva productiv. Si nu cred ca UE se mai poate juca mult timp cu taxele vamale pentru marfa din China pentru ca si reversul poate fi dezastruos pentru noi.

Ma uit pe strada si parca s-a spart conducta cu MG-uri, zici ca s-au dat gratis. Si inca nu au intrat pe piata UE greii din China. Urmaresc un canal de YT - Wheelsboy https://www.youtube.com/@Wheelsboy, si progresul in design si tehnologie in China este real, iar cateva modele parca sunt venit din viitor.

Lumea are nevoie si de masini accesibile, piata exista.

Modificat de Doc Morelli
Link către comentariu

MG-urile sunt ieftine si pe buna dreptate , asa si arata , asa se si conduc , asa se si simt

Am vazut in service bordul dat jos la un MG , am crezut ca e jucarie din ou kinder , parca si aia e mai calitativa

Mai bine Duster Hibrid

Modificat de tavitara
Link către comentariu

AndreiSergiu1991

“Ieftine”… la 40.000 euro 🤣

Link către comentariu

ZS EV e sub 30k , MG4 electric sub 25k

Ce electrica au la 40k ?

Link către comentariu

Au o varianta Hot Hatch a lui MG4 cu 300+ CP, care duce la 40k, dar in rest, sunt in zona 25-30k Euro.

Link către comentariu

On 9/9/2024 at 7:00 PM, tavitara said:

MG-urile sunt ieftine si pe buna dreptate , asa si arata , asa se si conduc , asa se si simt

Am vazut in service bordul dat jos la un MG , am crezut ca e jucarie din ou kinder , parca si aia e mai calitativa

Mai bine Duster Hibrid

Crezi ca europenele sunt mai bune ? Pana la urma chinezii ma indoiesc ca au constructie proprie,  folosesc tehnici ale producatorilor consacrati.

Urmaream un rus ce face antifonari si am vazut destule chinezesti desfacute, multe imi par cel putin la fel de bine lucrate ca si europenele si au fix aceleasi metode de asamblare.

Ca nu mi-as lua niciodata chinezeasca la preturile cu care se vand la noi, sunt total de acord!

Talibanii astia chinezoi au niste tehnici foarte agresive, au platit toata hoarda de vanzatori auto de pe youtube si au luat Duster in vizor.

Modificat de akon
Link către comentariu

Probabil ca BYD si alt giganti au masini de calitate superioara multor branduri europene , am vazut reclame la competitii sportive mari

La noi vin momentan astea mai ieftine gen MG dar si calitate scazuta

Problema cea mai mare e ca la absolut toate brandurile pe an ce trece scade calitatea per total

Indiferent ca sunt chinezesti sau nu

Nu ma pricep la masini dar vad in fiecare zi la televizoare

Un lucru e cert , fizica nu o poti inlocui cu electronica decat pana la un punct

De asta orice telefon smecher cu nspe camere de mii de magapixeli nu va putea sa faca ce face un dslr , nu poti trece peste optica prin prelucrari digitale

Alt exemplu - o sticla a unui ecran tv de acum 10 ani era groasa si rigida , putei sa o lovesti destul de tare si nu se intampla nimic

Pentru cine nu stie , un ecran LCD are electronica intre straturile de sticla

Circuitele electronice dispa caldura in functionare si au nevoie de racire

In ecranele vechi era putina electronica , sticla groasa , racire buna , destul de fiabile , pica un ecran la o mie

Ecranele noi sunt de 5-6 ori mai subtiri si au de 5-6 ori mai multa electronica in sticla - COG

Pica pe capete , un ecran la 10 , multe in garantie dar majoritatea imediat dupa garantie , un ecran nou costa mai mult decat tot tv , ecran second nu exista

De la 4-7 placi conectate prin cabluri s-a ajuns la o placa , suruburile inlocuit cu cleme , plasticul subtire , etc

Totul ptr economie , la fel si la masini , totul e facut cu economie prin scaderea calitatii

Se plateste in plus ptr fiecare jucarie din dotarea , nu pentru calitate , se face economie acolo unde nu poti crede ca se poate cobora un producator auto  - de la grosime mocheta la diverse plastice

Pretul masinilor a crescut semnificativ in ultimii 15 ani dar calitatea definitiv nu

Modificat de tavitara
Link către comentariu

corect.

Mai este si partea de norme de siguranta si poluare , care necesita bani multi pentru cercetare si dezvoltare , apoi implementare.

De asta mult producatori au renuntat sau vor renunta la modelele mici, care devin prea scumpe pentru segmentul lor. datorita tehnologiei scumpe de depoluare, sisteme de siguranta obliogatorii , etc

vezi Ford ( care a renuntat la Fiesta, Focus si Mondeo)

vezi Audi (A1, Q2, in discutii A3)

vezi VW ( dispare Polo, Passat limo , arteon, up!)

Link către comentariu

Au revenit asupra deciziei in privinta lansarii noului Passat si in varianta sedan. 

Link către comentariu

51 minutes ago, andrei_221 said:

corect.

Mai este si partea de norme de siguranta si poluare , care necesita bani multi pentru cercetare si dezvoltare , apoi implementare.

De asta mult producatori au renuntat sau vor renunta la modelele mici, care devin prea scumpe pentru segmentul lor. datorita tehnologiei scumpe de depoluare, sisteme de siguranta obliogatorii , etc

vezi Ford ( care a renuntat la Fiesta, Focus si Mondeo)

vezi Audi (A1, Q2, in discutii A3)

vezi VW ( dispare Polo, Passat limo , arteon, up!)

Desigur, tot ce spui tu + nevoia de a "livra" randamente mari actionarilor. Astfel devine neprofitabil dpdv al acestora sa vinzi masini cu valoare adaugata mica. 

Ce se vinde acum overpriced? Suv-uri si bev-uri.

Ce vrea piata? Suv-uri si bev-uri. Tineti cont ca se schimba puternic si profilul cumparatorului. Generatiile blamate devin targetul...

Link către comentariu

AndreiSergiu1991
On 9/13/2024 at 10:09 AM, tavitara said:

ZS EV e sub 30k , MG4 electric sub 25k

Ce electrica au la 40k ?

Te rog, nu mai lua in calcul preturile cu bonificatiile de la stat...

Toate aceste bonificatii au creat o inflatie imensa in piata auto. Masina nu e o investitie, ca sa dea statul bani gratis oamenilor, comparativ cu o casa, care e o investitie, in sensul ca iti permite sa ai un acoperis si sa lucrezi, sa produci bani etc.

Modificat de AndreiSergiu1991
Link către comentariu

Nu poti compara masini de acum 15 ani cu cele de acum. Au aparut multe dotari obligatorii, standard sau optionale, care duc pretul in sus. Plus inflatia. Ca 15000 euro de acum 15 ani erau o suma mai mare decat astazi, salariile erau mult mai mici samd.

Link către comentariu

Calitatea per total a scazut , la asta ma referam

Daca tot a crescut pretul din considerente economice si de dotari , nu trebuia sa scada calitatea

Full matrix si undeva sub o mocheta o clema de plastic ieftin se rupe dupa 3 ani si se atinge un cablu de o tabla , scurt sau altceva

Un exemplu inventat dar care prezinta problemele care pot sa apara din cauza unei economii de 50 de centi , care se intampla in realitate , neinventata

Si hai sa vedem cat tin dupa ce expira garantia , farurile Full matrix , daca tot am vorbit de ele si cat costa inlocuirea unui far in acel moment

Momentan probabil piata e plina de faruri de masini noi la preturi accesibile , ptr ca inca nu se cauta , dar cand vor incepe sa pice toata piata va ridica pretul foarte foarte mult ptr faruri de calitate OE recuperate , ieftine vor fi cele deja ingalbenite

Ca aici nu e vorba de bucuresteni cu salarii mari care isi schimba masina la 2-3 ani

Vorbim de marea masa a populatiei pentru care o masina cumparata noua cu sacrificii este tinuta minim 10 ani

Link către comentariu

sad, but very true. Din ce am vazut trebuie sa recunosc ca cel putin in filmulete cu masini pe curent chinezesti FMOT e wow. Mna, atat ca nu au istorie, pasiune, zgomot.

Da, stiu ca multi ma compara cu taranii aia cu cai care huiduiau masinile acum 280 de ani, but still I would keep my horse too 😁

Am facut un compromis acum cativa ani cu o hibrida, dar nah, cutia CVT nu aduce deloc a sportivitate chiar si cu 184cp. Acum ma gandesc la un S6 hibrid, LOL "hibrid". Partea hibrida e ceva electric pe la turbina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• ili2k2
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!