Jump to content

Mașini electrice - merita sau nu?


Retzius
 Share

Postare recomandată

2 hours ago, Doc Morelli said:

 

Dar haide să vedem de ce noi, europenii săraci, nu merităm deloc tratamentul isteric la care ne supun aroganții de la Bruxelles.

 

În primul rând, oameni buni, aflați că Uniunea Europeană nu este defel un mare poluator al omenirii, cu doar 2,92 miliarde de tone de CO2 din totalul global de 36,42 miliarde de tone de CO2. În 2019, cu Marea Britanie cu tot, UE era responsabilă de doar 8% din emisiile poluante ale globului:

 

Chinezii emiteau aproape o treime din emisiile globale - 10,17 miliarde de tone de CO2, iar americanii încă 15% din emisiile mondiale - 5,28 miliarde de tone de CO2. Cum își închipuie bieții birocrați de la Bruxelles că vor salva planeta, cu Greta cu tot, reducându-și doar ei emisiile de gaze cu efect de seră? Oare oamenii ăștia mai au ceva urme de raționalitate? Își închipuie oare că dioxidul de carbon produs de China va ațipi liniștit fix deasupra Beijing-ului, iar noi ne vom bucura de un aer curat ca pe vremea când se plimbau, ținându-se de mână, pe malul Rinului, zeii uitați Odin și Frija?

 

Să ne mutăm acum și pe tabloul responsabilităților naționale. Chiar dacă nu vă vine să credeți, cel mai mare poluator din Europa este... Germania, cu 823 milioane de tone de CO2. Ea este urmată de Franța cu 424 de milioane de tone de CO2, de Italia și Polonia cu 389, respectiv 378 de milioane de tone de CO2. România se găsește abia pe modestul loc 10, cu 84 de milioane de tone de CO2, adică de zece ori mai puțin decât Germania și mai puțin decât țări mult mai mici, precum Cehia, Belgia sau Grecia.

 

Bun articolul. Trebuie doar citit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totul se reduce la costuri, iar aici faptul ca sunt mai multe masini electrice nu influenteaza pretul energie electrice.

Poate ati crede ca e mai ieftin de produs energie din carbune/gas vs surse regenerabile, dar adevarul este altul https://ourworldindata.org/cheap-renewables-growth

 

Una este ce declara politicienii si altceva ce pun in practica dupa lobby-ul companiilor petroliere si pt extractie.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre timp a aparut inca un studiu care vorbeste de renuntarea la EV in California, cel mai electrificat stat din USA.

1 in 5 electric vehicle owners in California switched back to gas because charging their cars is a hassle, research shows

 

 

Partea amuzanta acum, de ~2 saptamani de cand a iesit raportul IPCC privind iminenta schimbarilor climatice tot apar articole care il analizeaza si scot la iveala tot felul de tampenii scrise pe acolo.

Intr-o prima faza nu se stie de unde au reusit sa scoata 14.000 de specialisti pe domeniul acesta (este ca Proiectul PNNR de la noi trimis la EU).

 

Australia, de ex. intr-un limbaj diplomatic au afirmat ca ei nu pot preda un cec in alb IPCC si evolutia lor spre "verde" o sa o faca in ritmul lor.

China a analizat IPCC si ne asigura ca este atenta la emisii...sure... :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de a cumpara orice masina, fiecare trebuie sa vada exact care sunt nevoile lui si in cazul unei electrice, sa vada cand si cum o poti incarca.

Daca ai de mers zilnic 200km, masina are autonomie 250km si nu ai unde sa o incarca usor, inseamna ca ai gresit masina cumparata.

Am mers recent cu Model 3 Dual Motor si cu Performance... feelingul nu poate fi descris. Iar cand luam in considerare si pretul, e best buy.

Modificat de Silviu_7
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, Dolfin said:

 

Deci 80% nu se mai intorc la ICE. E foarte bine.

 

 

4 hours ago, acidone77 said:

Chinezii emiteau aproape o treime din emisiile globale

...

Bun articolul. Trebuie doar citit.

Nu trebuie doar citit, mai trebuie si gandit.

Conform Wikipedia: "When looking at CO2 emissions per person, China's levels are less than half those of the United States".

Dar oricum nu are relevanta. Argumentul cu emisiile CO2 din China este doar un "red herring" . Nu este un contra-argument logic la planul UE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te rog inca o data, foloseste cuvinte din limba romana pentru a exprima ceea ce simti. Nu intereseaza pe nimeni heringii si paiele tale. Ai termeni in limba romana care acopera toate situatiile posibile si imposibile.

Revenind la discutie, acel plan de reducere a CO2 nu va fi fezabil, din motive politice. Trebuie sa aveti doar rabdare, pentru ca decizia este una politica, nu are legatura cu ecologia.

Ambitiile UE vor sucomba in scurt timp in fata SUA si China, care isi vad mai departe de agendele proprii si nu de planuri nerealiste de a "salva" lumea. Ce se intampla acum cu planurile de reducere a emisiilor este ca o campanie de marketing care va fi uitata cand nu va avea viza de la contabilitate. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si oricum nu trebuie sa citam din Wikipedia, insusi Larry Sanger ne avertizeaza sa nu mai credem ce scrie acolo pe subiecte controversate si pentru care "is a huge incentive to wealthy and powerful people to seize control of things like Wikipedia in order to shore up their power. And they do that." 

 

Teoria cu poluarea si schimbarile climatice a fost buna si este buna pentru ca daca este bine impachetata pentru public, acesta ajunge sa creada si sa-si doreasca evolutia in sensul dorit de elitele conducatoare.

 

Ati vazut ce au votat camerele parlamentului in USA, megalomanicul proiect pe "infrastructura"  al Democratilor iar acum se dovedeste ca in cele 2.700 de pagini sunt ascunse multe grozavii care nu au legatura cu infrastructura.

Deja s-a discutat destul de mult despre cum vor sa influenteze si sa controleze (visul lor) piata de cripto-monede.

Este prevazut in acel proiect, pentru finantarea altor tampenii, sa se plateasca o taxa pe fiecare km circulat de o masina prin monitorizarea ei cu GPS sau printr-o cheie pe OBD, trecerea in alte state sa presupuna o taxa suplimentara.

Nu mai conteaza privacy, dreptul la intimitate, nimic.

Se atenteaza insasi la libertatile fundamentale ale oamenilor, li se restrange economic libertatea de miscare.

 

Totul in numele reducerii poluarii...pentru ca marele proiect pe infrastructura este un fel de Green Deal ascuns publicului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

55 minutes ago, dercos said:

Te rog inca o data, foloseste cuvinte din limba romana pentru a exprima ceea ce simti. 

Ok, scuze, postez traducerea in limba romana:

"Red herring (în traducere literală din engleză: hering roșu) este un termen englez cu înțeles metaforic, care exprimă conceptul a ceva care se dorește a fi o diversiune sau o distragere de la obiectivul original. În logica formală este numele dat unei erori logice în care cineva vrea să contra-argumenteze prin argumente irelevante, inadecvate subiectului sau incorecte (vezi Ignoratio elenchi)."

 

E clar acum?

 

57 minutes ago, dercos said:

Ambitiile UE vor sucomba in scurt timp in fata SUA si China, care isi vad mai departe de agendele proprii si nu de planuri nerealiste de a "salva" lumea. Ce se intampla acum cu planurile de reducere a emisiilor este ca o campanie de marketing care va fi uitata cand nu va avea viza de la contabilitate.

Atunci...we're fucked. Sau, pe romaneste, am pus-o.

 

34 minutes ago, Dolfin said:

Teoria cu poluarea si schimbarile climatice a fost buna si este buna pentru ca daca este bine impachetata pentru public, acesta ajunge sa creada si sa-si doreasca evolutia in sensul dorit de elitele conducatoare.

"Teoria cu poluarea si schimbarile climatice" este cat se poate de reala. Este dovedita si confirmata dincolo de orice dubiu.

Teoria cu "elitele conducatoare" insa...

 

Daca "elitele conducatoare" nu ne vor conduce pe calea reducerii drastice a emisiilor de CO2, concluzia este aceeasi ca mai sus: we're fucked.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea e ca we are f*cked either way daca Europa va latra degeaba cu poluarea, si China si SUA, se vor asigura ei ca nu vor polua mai mult, sau ne promit ca vor tine poluarea sub control ( cand doar cei 2 polueaza aproape 40/50% din tot ce inseamna poluare la nivel global )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poluarea din China nu este doar pe umerii Chinei. Avand in vedere ca cea mai mare parte din productia planetei este in China, absolut tot ce cumparam are componente produse in China, este normal sa fie si cea mai mare poluare tot acolo.
Dar vinovati de acea poluare nu sunt doar ei ci si noi, cei care mentinem vie aceasta poluare cumparand… orice si masiv! Bine, asta si faptul ca legile lor pe parte de emisii sunt niste glume.

 

Dar, lasand asta la o parte, haideti sa comparam mere cu mere. Masinile electrice nu vor reduce masiv emisiile totale ale planetei. Nu! Dar vor reduce masiv emisiile de la automobile! Si asta conteaza! Tot e mai bine decat nimic!

 

Eu personal as prefera sa traiesc intr-un oras in care strazile sunt ocupate de masini electrice in proportie de 50-60% fata de unul in care sunt 10% masini electrice pe strazi, chit ca toti ceilalti factori raman la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

19 minute în urmă, kolfleading a scris:

..."Teoria cu poluarea si schimbarile climatice" este cat se poate de reala. Este dovedita si confirmata dincolo de orice dubiu...

 

Vezi, insasi asta nu este dovedita si confirmata, pentru ca pentru cei 14.000 de "specialisti" invocati de ICPP exista cateva sute care nu sunt de acord cu ce se afirma si au si ei argumentele lor.

 

Deja acum stim ca incendiile din Italia sunt/au fost provocate si intretinute pentru subventii guvernamentale si parcuri foto-voltaice, cele din Grecia din insula Evia unde pompierii nu "faceau fata" erau pentru ca se dorea construirea unor parcuri eoliene si nu puteau primi acord de mediu (afecteaza natura, ecosistemul), astfel ca s-a profitat si s-a lasat sa arda ca sa "fie bine", iar atunci cand au ajuns pompierii romani le-au stins imediat pentru ca nu stiau care este "kalimera" in zona (se fac si glume pe forumurile din Grecia ca n-au nici o vina, daca nu le-a spus nimeni ei chiar au stins focul).

Etc, etc.

 

6 minute în urmă, acidone77 a scris:

Parerea mea e ca we are f*cked either way daca Europa va latra degeaba cu poluarea...

 

OT acum: EU este mai in kkt decat oricand, vin peste noi 2,5milioane de refugiati afgani, din fericire nu-si doresc sa ramana in RO, sper.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru Italia exista articole de cateva zile, pentru Grecia poti sa consulti ziarele locale sau chiar romani care au fost in vacanta acolo si care au vorbit cu localnicii si au scris pe forumurile romanesti.

Mai sunt si alte surse deschise, important este sa le asculti.

Romanii au continut focul in 2 zile iar pompierii greci nu au reusit in 1 saptamana in conditiile in care sunt antrenati pentru aceste lucruri...este prea ca la tara.

 

Stiti gluma foarte la moda acum:

- Care este diferenta dintre o conspiratie si un fapt real?

- 6 luni!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eh, acum chiar ma indoiesc ca refugiatii afgani care se presupune ca ar veni in Romania ar contribui in vreun fel la ideea masinilor electrice asa ca nu vad legatura cu topicul acesta…

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, Dolfin said:

Si oricum nu trebuie sa citam din Wikipedia, insusi Larry Sanger ne avertizeaza sa nu mai credem ce scrie acolo

In postarea mea de mai sus, am preluat un citat de pe Wikipedia despre emisiile CO2 ale Chinei raportate la numarul de locuitori. In replica, tu ai atacat Wikipedia "prin invaluire", cu o afirmatie foarte generica, ca sa discreditezi citatul pus de mine. Asta este o eroare de logica.

Daca ai informatii concrete din surse credibile care sa arate ca citatul de pe Wikipedia este gresit, te rog sa le postezi aici.

 

25 minutes ago, Dolfin said:

Vezi, insasi asta nu este dovedita si confirmata, pentru ca pentru cei 14.000 de "specialisti" invocati de ICPP exista cateva sute care nu sunt de acord cu ce se afirma si au si ei argumentele lor

https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

 

25 minutes ago, Dolfin said:

Deja acum stim ca incendiile din Italia sunt/au fost provocate si intretinute pentru subventii guvernamentale si parcuri foto-voltaice, cele din Grecia din insula Evia unde pompierii nu "faceau fata" erau pentru ca se dorea construirea unor parcuri eoliene si nu puteau primi acord de mediu (afecteaza natura, ecosistemul), astfel ca s-a profitat si s-a lasat sa arda ca sa "fie bine", iar atunci cand au ajuns pompierii romani le-au stins imediat pentru ca nu stiau care este "kalimera" in zona (se fac si glume pe forumurile din Grecia ca n-au nici o vina, daca nu le-a spus nimeni ei chiar au stins focul).

Etc, etc.

Deocamdata aceste afirmatii sunt la nivel "teoria conspiratiei".

 

PS: Din articolul despre Italia:

"As Southern Europe grapples with one of the worst heat waves in recent decades, hot winds and dry conditions have fueled wildfires that have killed at least five people and millions of wild animals in Italy.

While climate change and poor management of woodlands are contributing factors, environmentalists, campaign groups and farmers suspect mafia involvement — with possible motivations stretching from lucrative reforestation contracts to the repurposing of land for solar panels."

 

In concluzie,

1. Afirmatia "stim ca incendiile din Italia sunt/au fost provocate si intretinute pentru subventii guvernamentale si parcuri foto-voltaice" este simpla speculatie.

 

2. Articolul confirma schimbarile climatice si contributia la evolutia incendiilor.

 

Modificat de kolfleading
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 minute în urmă, Rave a scris:

...ma indoiesc ca refugiatii afgani ... ar contribui in vreun fel la ideea masinilor electrice …

 

Au o influenta indirecta, la fel cum energiile verzi si/sau poluarea are cu masinile electrice.

 

2 minute în urmă, kolfleading a scris:

 

Da, toti sunt de acord ca "se incalzeste", de ce?, aici incep dezbaterile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si ce facem legat de incalzire? Trebuie sa incercam sa facem ceva, nu?

Cat ne permitem sa nu facem nimic?

Cateodata trebuie sa iei cele mai bune decizii cu informatiile pe care le ai.

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

44 minutes ago, Dolfin said:

Da, toti sunt de acord ca "se incalzeste", de ce?, aici incep dezbaterile.

 

97 percent or more of actively publishing climate scientists agree: Climate-warming trends over the past century are extremely likely due to human activities.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, kolfleading said:

 

97 percent or more of actively publishing climate scientists agree: Climate-warming trends over the past century are extremely likely due to human activities.

Intreb si eu asa, ca Nila, - pe ce se bazeaza?

Daca citesc articolele acestea:

Ultima glaciatiune a venit intr-o zi de toamna (descopera.ro)

Datorită emisiilor de CO2 următoarea glaciaţiune nu poate avea loc mai devreme de 1.500 de ani (stiintasitehnica.com)

Ne asteapta o glaciatiune de cel putin 100 de ani - Arhiva noiembrie 2007 - HotNews.ro

(Constat ca nu pot, sau nu stiu, sa adaug link-uri)

ajung la concluzia ca omenirea a influentat clima inca de cand traia in grote si vana cu pietre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"despite this knowledge, the industry "engaged in a public-relations campaign that was not only false, but also highly effective," which served to "deliberately [undermine] the science" of climate change."

 

"some of the world's most powerful interests made us doubt the connection between smoking and cancer, and how the same tactics were used to make us doubt climate change."

 

"Decades before the energy industry tried to undermine the case for climate change, tobacco companies had used the same techniques to challenge the emerging links between smoking and lung cancer in the 1950s."

 

https://www.bbc.com/news/stories-53640382

 

 

exxon_agenda.jpg

Modificat de kolfleading
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de resurse, dar eu cred ca intelegem lucruri diferite din aceleasi articole.

 

Din articolul tau reiese ca ciclurile glaciare nu sunt provocate de oamene:

 

Quote

Principala cauză a tranziţiei de la ere glaciare la ere interglaciare o constituie variaţiile orbitei terestre, cunoscute sub numele de cicluri Milanković (cercetătorul sârb Milutin Milanković a fost primul care a descris variaţiile atmosferice cauzate de modificările axei de înclinaţie, precum şi ale axei şi vitezei de rotaţie a Pământului), ce au loc o dată la câteva zeci de mii de ani.

 

Dar, aceste cicluri nu sunt suficiente pentru a cauza diferenţele de temperatură de 10 grade Celsius între o eră glaciară şi una interglaciară, variaţiile atmosferice rezultate fiind amplificate de factori precum creşterea emisiilor de CO2 din atmosferă ce are loc odată cu încălzirea sau de absorbţia de gaze din oceane petrecută cu ocazia refacerii gheţurilor. De aceea, ciclurile nu sunt egale.

 

Iar din celalalt articol ca incalzirea globala, da, este cauzata de activitatea umana:

 

Quote

Thanks to massive emissions of carbon dioxide and other greenhouse gases, we human beings have artificially initiated such a transitional phase. The climate is growing warmer and warmer, making it less stable and more susceptible to abrupt climate changes.

 

Din articolul de pe Hotnews:

 

Quote

REZULTAT. Fenomenul incalzirii globale este in atentia specialistilor de peste 40 de ani, dar pana acum nu i s-a dat importanta cuvenita. Ideea generala era aceea ca acesta este un proces lent si ca umanitatea va avea timp sa descopere solutii ingenioase in urmatorii 50-100 de ani.

Insa noi dovezi extrem de bine documentate sugereaza ca acest scenariu este complet gresit si ca trebuie sa ne pregatim pentru schimbari climatice deosebit de abrupte. "Rata de crestere a temperaturii medii globale va creste de patru ori in urmatorul secol fata de cea din ultimii 100 de ani, ceea ce inseamna o crestere de 3°C.

Acest proces nu poate fi stopat, iar efectul va fi diferit de la o regiune la regiune", a declarat Peter Barrett de la Universitatea Victoria, din Wellington, Noua Zeelanda. " ", a mai spus cercetatorul cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

15 hours ago, Dolfin said:

cele din Grecia din insula Evia unde pompierii nu "faceau fata" erau pentru ca se dorea construirea unor parcuri eoliene si nu puteau primi acord de mediu (afecteaza natura, ecosistemul), astfel ca s-a profitat si s-a lasat sa arda ca sa "fie bine", iar atunci cand au ajuns pompierii romani le-au stins imediat pentru ca nu stiau care este "kalimera" in zona (se fac si glume pe forumurile din Grecia ca n-au nici o vina, daca nu le-a spus nimeni ei chiar au stins focul).

de aia reddit e plin de greci care multumesc romanilor...zeci..sute de mesaje. dar e bine ca vedem teoria conspiratie in 1% din mesaje, dar nu vedem celelalte 99%.

 

e mult mai desirabil sa credem ca suntem din aia 1% care am descoperit adevarul absolut, decat sa acceptam ca suntem din cei 99% care stim ce e simplu. 

 

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p0vn2g/a_huge_thank_you_from_greece_for_the_help_that/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p2v4f7/i_want_to_say_a_huge_thank_you_for_your_help_in/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p0x5l4/vă_mulțumim_românia_from_a_greek_i_hope_we_can/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p2cqcf/thank_you_wholeheartedly/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/ozuy3f/thank_you/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p17dt4/words_can_not_describe/

https://www.reddit.com/r/Romania/comments/p2cpmq/translation_from_romanian_to_greek_anyone/

 

 

dar stim deja  ca nu doar romanii au trimis pompieri. este un regulament europeean.

deci toti..au picat de fraieri dupa tine

 

https://www.dw.com/en/germany-sends-firefighters-to-wildfires-in-greece/a-58823070

https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/eu-countries-boost-fire-fighting-help-to-greece/

There are now nine planes, 1,000 firefighters and 200 vehicles deployed by European Union states, a statement said.

France, Germany, Poland, Austria and Slovakia added resources and were sending extra fire fighting units, adding to ones already in Greece from France and other EU nations.

https://www.bbc.com/news/world-europe-58160938

 

 

 

iar cand vorbim de china, hai sa vorbim fapte. eu zic ca daca nu ne uitam pe linkuri, macar sa vizitam.

in shanghai 7 zile nu era niciun smog cand am fost. dar era plin de milioane de scutere electrice.

comparam ce scot alea cu cel scot milioanele de scutere ICE din italia/franta?

 

https://aqicn.org/map/china/

 

15 hours ago, Dolfin said:

Pentru Italia exista articole de cateva zile

articolul tau spune clar

https://www.politico.eu/article/mafia-suspected-italy-wildfires/

Mafia hand suspected as Italy battles wildfires

with possible motivations

tu din asta ai tras concluzia..."se stie deja".

15 hours ago, Dolfin said:

Deja acum stim ca incendiile din Italia

 

 

in rest..ma abtin de la comentarii. a ajuns mult prea jos aceasta discutie, daca ne batem joc de viata noastra ca si cum poluarea ar fi...discutabila. 

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Unul din drumurile lungi pe care le fac are aproape 600km. Prefer sa il fac noaptea, fara nicio oprire (nu vad sensul unei opriri noaptea, altfel decat pentru urgente). Meniul drumului inseamna multa muzica (traiasca Dynaudio) si implicarea in condus, cu multe depasiri, ramanand atent la sosea, dar folosind unde e posibil ACC, pentru a mai dezmorti picioarele, singurele care au putin de comentat, in rest scaunele sport sunt foarte bune ca sustinere si confort.

Am plecat cu 99% din rezervor, la sosire aveam 7 ore si 51 de minute parcurse (o ora stat in trafic), fara sa cobor din scaun, cu o medie de 76 km/h si un consum de 4.2%. Autonomie ramasa 600km. Dormit o ora si vazut de treaba, masina lasata 5 zile, fara sa ma intereseze. La intoarcere am alimentat dupa 1108km, cu o autonomie ramasa de 70km, iar totul a durat cateva minute.

Practic acea fereastra de 8 ore imi permite sa evit traficul aglomerat, la oricare din capete.

Pentru mine o masina cu autonomie mare este indispensabila, ma pot bucura de drum, indiferent de conditii, temperatura sau orice altceva. 

Pana cand electricele nu vor avea autonomii decente, mergand des la drum lung nu le voi lua in calcul.

 

 

20210818_053438.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

14 minutes ago, dercos said:

 7 ore si 51 de minute parcurse (o ora stat in trafic), fara sa cobor din scaun,

no comment. multi am facut asta. dupa care am inteles niste riscuri. crede-ma ca stiu. faceam munchen-ploiesti fara oprire. recordul personal este bercelona-ploietsi cu 2h oprit de somn, in rest doar alimentari de combustibil. de putut pot. de vrut? no way. nu degeaba exista niste reglementari stricte acolo unde se poate (soferi profesionisti)

daca pt tine asta e un model, eu nu l-as lua de model. 

 

https://www.cdc.gov/niosh/newsroom/feature/driverfatigue.html

https://www.teletracnavman.com/resources/resource-library/faqs/what-is-driver-fatigue

As well as the potential for falling asleep at the wheel, tired drivers may be more likely to misjudge speed and distance, which can result in road accidents.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare cu prioritatile lui.

Daca tu faci drumuri de 600 de km frecvent, nu are sens o electrica.

Eu, care fac drumuri de 600 de km infrecvent, am optimizat pentru restul de 99% din drumuri. Nici pentru mine nu merita o electrica in acele 1% din drumuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!