Jump to content

Al 4-lea VW. Revenirea la Variant

LUFY

Postare recomandată

Sa mai impartasim niste idei funny intamplate recent. Si ca sa pun totul in context, trebuie sa mentionez ca la ultima demontare a plasticelor de pe hayon (deoarece am fost nevoit sa inlocuiesc yala, operatiune descrisa mai sus cu ceva luni in urma), ornamentul central din partea de sus a lunetei a pierdut cateva picioruse de plastic de fixare de pe capte. 

O fi fost mai rece in ziua demontarii, erau acele picioruse de plastic obosite de cand am mai demontat tot, cand am inlocuit scurgerea din sigla, habar nu am. Chiar daca stiam ce si cum se demonteaza ornamentele de pe hayon, piciorusele alea de prindere s-au dus pe copca. Si chiar daca ornamentul statea fixat, pentru ca are si 4 cleme metalice, pe capete deja nu mai culca asa de bine, pe cele 2 "continuari" ce coboara in stanga si dreapta. Si bine-nteles, piticii se activau la fiecare deschidere a hayonului. Numa asta imi sarea in ochi ! Acea mica "ridicatura" de 1 mm, pe ambele capete.

Ce m-am gandit ? Sa caut in dezmembrari acea bucata de ornament. Luat legatura cu toti, dar absolut toti, din toate anunturile de pe site-urile de profil, care dezmembreaza Golf 7 Variant. 95 % au raspuns ca nu au, nu mai au, vand doar hayonul intreg sau vand toate ornamentele de pe hayon la set, nu separat. 

Tipic pana la urma pentru dezmembratorii din tara asta. Stiam ca nu o sa am nicio reusita. De-a lungul anilor, cand am mai incercat sa caut si sa cumpar strict anumite parti/ornamente/subansambluri, pai fie cumparam jumatate de masina, fie primeam refuz direct. Si chiar nu vreau sa supar pe nimeni. Poate sunt colegi de forum care au parc de dezmembrari sau cunostinte din acest domeniu, dar felul cum activeaza genul asta de "biznis" la noi in tara este total jegos. Adica fie cumperi sfert sau jumate de masina pentru un surub sa zicem, fie iti vezi de treaba. 

Dar totusi, gasisem cautand pe urma dupa codul de piesa, 2 anunturi ! Strict pe acest ornament. 100 de lei la fiecare vanzator. Unul l-am exclus pentru ca se vedea si in poze ca era zgariat si ii lipseau fix acele picioruse de plastic, dar pe celalalt l-am comandat pentru ca parea in poze ok. Cand am primit coletul, dupa 2 minute de la despachetare, l-am "sigilat" la loc si i-am facut retur. De ce ? Pai simplu: zici ca trecuse tractoru peste el. Stramb, zgariat pe capete, rupte toate piciorusele de plastic, gazat cu ceva vopsea aurie (desi masina de pe care fusese demontat era gri). Pentru ca si asta e o alta problema la dezmembratorii din tara: multi sunt "sfartecatori" la piesele luate de pe acele masini. Si daca clientul accepta asa cum e piesa, e bine, am mai facut o vanzare; daca nu, aia e....nicio problema ca un client tot o sa o cumpere la un moment dat. 

Dupa toata faza de mai sus, am trecut la ebay si google. Si surprinzator, am dat peste un site de dezmembrari ce livreaza la nivel european piese. Poate unii il stiti, poate ati comandat de pe acest site, chiar nu vreau sa fac nicio reclama, fiind vorba de rrr.lt. Din ce m-am documentat e un fel de "olx" cu dezmembratori de prin Polonia si Tarile Baltice. Are acolo motor de cautare pe marca, model, piese etc etc. Foarte fain mi s-a parut. Cauti o piesa, iti afiseaza rezultatele de pe la toate parcurile prezente pe site. 

Cert este ca am gasit ce cautam cu 4 euro !!! Transportul pana in tara a fost 15 euro cu FedEx. Plasta comanda luni la amiaz, vineri la ora 10 dimineata am preluat pachetul de la curier. Colet venit din Lituania. Piesa nu stiu cum au demontat-o de pe masina sincer, cred ca au taiat tabla hayonului de jur imprejur si pe urma au scos acest ornament pentru ca nu are nici cea mai mica urma de ceva interventie de demontaj. 

Deci da, asa mi se pare a face un lucru de calitate. E stiut oricum faptul ca prin Tarile Baltice si Polonia, parcurile de dezmembrari sunt brici. Cei prezenti pe site-ul asta peste care am dat si eu au calificative, poti vedea nivelul la care se afla fiecare vanzator, pozele la piese sunt mega bine facute, detaliate, poti da zoom, deci chiar vezi extrem de bine ce cumperi. Eu personal chiar am ramas placut surprins si pe viitor, daca voi mai avea nevoie de ceva, cred ca va fi prima optiune varianta asta experimentata deja. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!