Jump to content

Jurnal DSG7 cu ambreiaje umede (DQ380, DQ381, DQ500)

lupo_bv
 Share

Postare recomandată

8 hours ago, j4ever said:

Vă salut

Am probleme cu cutia de viteze la un Golf 7.5 2.0TDI cu 150hp, 180k km.  Mi-a intrat în emergency gearbox mode și la scanare cu testerul apare eroarea:

10668 - P173600 – Position sensor for clutch 2 

Mașina schimbă doar în vitezele impare, asta până ajunge în viteza 1 și apoi nu mai poți trece în viteză superioară. 

Din căutări și întrebări am înțeles că ar fi partea electronică de la mechatronic la care ar trebui schimbat senzorul de presiune. Merită reparatul pe partea electronică ? @a_andrei am văzut că tu ai avut parcă problmema asta. 

De preferat ar fi sa te duci la reprezentanta sa verifici daca seria ta e in lista de recall. In unele cazuri VW decide sa schimbe cutia cu totul.

Dupa experienta avuta clar nu mai recomand calculator reconditionat. Crapa dupa cateva saptamani/luni.

Cel mai bine pui calculator nou pt ca vine cu senzori optimizati si problema ar trebui sa dispara. 
Calculator nou poti pune doar la reprezentanta VW, se codeaza prin serverul VW. Nu merge montat de service-uri care repara cutii.

Modificat de a_andrei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, este problema de calculator de mecatronica.

cum spune si colegul, sunt diverse service-uri care schimba doar anumiti senzori, etc, dar nu sunt durabile solutiile respective

Link către comentariu

12 hours ago, a_andrei said:

De preferat ar fi sa te duci la reprezentanta sa verifici daca seria ta e in lista de recall. In unele cazuri VW decide sa schimbe cutia cu totul.

Dupa experienta avuta clar nu mai recomand calculator reconditionat. Crapa dupa cateva saptamani/luni.

Cel mai bine pui calculator nou pt ca vine cu senzori optimizati si problema ar trebui sa dispara. 
Calculator nou poti pune doar la reprezentanta VW, se codeaza prin serverul VW. Nu merge montat de service-uri care repara cutii.

Cât te-a costat toată operațiunea? 

Link către comentariu

daca pastrezi uleiul din cutie , nu ar trebui sa fie mai mult de 4500-5000 lei.

Link către comentariu

Calculator reconditionat 3500 lei. Daca schimbi si uleiul plus alte operatiuni duce spre 5000/6000.

Dar daca pui calculator nou la reprezentanta cu tot cu manopera e in jur de 10000-11000 lei (din care calculator cu mecatronic e 7100 lei la ultima oferta de la o filiala VW). Sper ca au calculat bine , din ce auzisem ar fi trebuit sa fie mai scump.

Link către comentariu

La Midocar mie mi-au cerut orientativ 2500-3000 eur doar pentru piesa.

Asa m-a costat 3500 lei fara ulei si filtru, pe care le achizitionasem eu inainte (schimbat senzori, verificat calculator, schimbat garnituri).

Putea sa puna si un mecatronic gata reconditionat si sa-l cloneze de pe al meu, dar eu nu m-am grabit si am optat sa-l puna tot pe al meu.

Deci cred ca exista posibilitatea si sa cumperi un mecatronic nou daca ai cum si sa nu-l schimbi neaparat la reprezentanta.

Link către comentariu

Si cine ti-a schimbat senzorii? Midocar? Si ce senzori au montat? Originali nu prea se gasesc ca nu se vand separat, doar after market. 

Modificat de a_andrei
Link către comentariu

dorumarcatoru

Toată operațiunea a făcut-o un amic care se ocupa în general cu reparat calculatoare auto. El mi-a zis ca senzorii sunt originali. Eu n-am stat lângă el sa-l verific...

Link către comentariu

Am inteles. Si l-ai montat la Midocar?

Link către comentariu

dorumarcatoru

Nu, la midocar doar am cerut o oferta și m-am interesat dacă e vreo acțiune de service pe masina mea.

Link către comentariu

On 6/21/2025 at 11:46 PM, a_andrei said:

Calculator reconditionat 3500 lei. Daca schimbi si uleiul plus alte operatiuni duce spre 5000/6000.

Dar daca pui calculator nou la reprezentanta cu tot cu manopera e in jur de 10000-11000 lei (din care calculator cu mecatronic e 7100 lei la ultima oferta de la o filiala VW). Sper ca au calculat bine , din ce auzisem ar fi trebuit sa fie mai scump.

Așa am primit și eu ofertă de la mai mulți dealeri pe la 7000 de lei. Am găsit niște tipi prin Leverkusen ce vând doar TCU(calculatorul)și pare că e nou. Pe la noi nu este varianta de calculator nou ? 

Link către comentariu

7 hours ago, j4ever said:

Așa am primit și eu ofertă de la mai mulți dealeri pe la 7000 de lei. Am găsit niște tipi prin Leverkusen ce vând doar TCU(calculatorul)și pare că e nou. Pe la noi nu este varianta de calculator nou ? 

Nou doar la reprezentanta, nu se poate comanda din alta sursa. Si oricum trebuie codat pe serverul VW, nu au cum sa il monteze altii.

Link către comentariu

35 minutes ago, dorumarcatoru said:

Da, de la Mercom Arad mi-au luat si mie. Dar sunt cu probleme multe. Acum astept de mai bine de 3 saptamani sa imi trimita altul ca e defect si se misca ff greu, banuiesc ca nu mai are pe stoc.

Modificat de a_andrei
Link către comentariu

28 minutes ago, a_andrei said:

Da, de la Mercom Arad mi-au luat si mie. Dar sunt cu probleme multe. Acum astept de mai bine de 3 saptamani sa imi trimita altul ca e defect si se misca ff greu, banuiesc ca nu mai are pe stoc.

Păi stai, nou sau second ? Că în anunțul de mai sus scrie că e nou. 

Link către comentariu

1 hour ago, j4ever said:

Păi stai, nou sau second ? Că în anunțul de mai sus scrie că e nou. 

Inca nu stiu, e problema lui ce pune pt ca am garantie. Insa nu are nimic pe stoc momentan si astept de cateva saptamani. Nou daca ar fi poate ca e luat de pe alta masina nerulata deloc, altfel nu are de unde sa ia nou.

Mai e un service de genul in Urlati (PH) si am inteles ca e f bun, un cunoscut a rezolvat acolo problema cu aceeasi cutie, reparat calculator si merge de 2 ani fara alte erori.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!