Jump to content

Ambreiaj Passat B8 - probleme etc.

passat2015
 Share

Postare recomandată

Marius Pascalau

Salutare tuturor.

Având în vedere ca am citit tot topicul acesta și pe cel cu probleme tehnice, nu am găsit ceva asemănătoare problemei mele.

Mai exact, am cumpărat în octombrie un Passat B8.5 2021 2L 150 cai diesel cutie manuală, cu 43000 km din România (100% reali), mașina a fost pe leasing 4 ani la o firma din București.

Momentan am 45500 km și am observat o problemă ciudată când bag în viteză 1 și 2 în special (simt și pe celelalte trepte dar mai ușor), mai exact agata. Este normal să agațe în aceste viteze? De când a venit frigul cel puțin până ajunge uleiul la 85 grade, agata destul de tare, efectiv simt un contact metalic ce se opune când duc schimbătorul în poziția 1,2,3 etc. Agata și mai apoi, dar nu mai așa de tare. Eu am mai condus mașini cu cutie manuală de la BMW și Audi, însă la nici una nu simțeam acel contact metalic, efectiv intra “ca în brânză” în viteze.

Am observat ca atunci când bag în marșarier, nu am nici un sunet ciudat, pare să debreieze complet, merge OK.

Pe loc, cu motorul oprit, schimba absolut perfect, cum mă așteptam.

Posibil să fie discul de ambreiaj sau rulmentul de presiune deja gripat? Să mă gândesc la sincroanele din cutie asa repede? 

Am programat în prima fază o vizită săptămâna viitoare la mecanic să schimb uleiul în cutie + aerisire ambreiaj + verificare timonerie.

Alte idei? Mă îndoiesc ca toate cutiile de pe vw manuale au acest fenomen de “agățare”.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!