Jump to content

Ulei

AdiF
 Share

Postare recomandată

Pana si passat b55 2003 are QG1

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

mi se aprinde martorul de ulei, cineva mi-a zis ca daca e galben trebuie complectat cu ulei si daca e rosu sunt probleme cu presiunea, sa fie oare asa?

Link către comentariu

• Administrator

Pai si ai verificat nivelul de ulei? Nu-i cumva sub limita?

Link către comentariu

cineva mi-a zis ca daca e galben trebuie complectat cu ulei si daca e rosu sunt probleme cu presiunea...

Acel cineva stia ce zice. :D

La tine care s-a aprins?

Link către comentariu

da, am citit si eu acum manualul in limba romana, se pare ca trebuie sa complectez cu ulei, nivelul pe joja nu e sub limita, da nici mult nu mai are, ms de sfaturi

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Eu folosesc Titan Super Syn Plus sae 5w - 40 . Sunt foarte multumit...nu am pierderi de ulei si masina se comporta excelent !

Link către comentariu

• 2 weeks later...
gabone luciano

off topic , daca se poate

eu am un passat din 2003 1,9 tdi motor avb 74 kw , mecanicii mi-au spus ca trebuie sa pun ulei castrol 505-01 pentru ca este pompe duse .......imi poate spune si mie cineva daca au procedat corect, toate motoarele 1,9 tdi de la vw sunt pompe duse

multumesc anticipat

Modificat de gabone luciano
Link către comentariu

Nu neaparat Castrol, dar obligatoriu 505.01.

Nu toate motoarele TDI de la VW sunt PD, dar al tau e PD.

Link către comentariu

gabone luciano

cosmin

multumesc tare mult de lamurire pot sa stau linistit :))

Link către comentariu

Ce ulei imi recomandati dintre: Aral 431 pompe duse 5w40 ; Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 ; Valvoline DuraBlend Diesel 5w40 ? :ceuameni: Intreb deoarece nu stiu ce ulei a avut masina inainte si vreau sa fac schimbul de ulei. :D

Link către comentariu

Parerile sunt impartite. Majoritatea folosim Castrol, referitor la Valvoline majoritatea celor care l-au incercat zic ca nu-l papa motorul in halul in care papa Castrolul.

Link către comentariu

Deci sa ma bazez pe Castrol ? Aral nu a incercat nimeni ? Mi-a zis cineva ca daca folosesc Aral, motorul o sa fie foarte silentios. :nono:

Link către comentariu

gabone luciano

eu stiu ca reprezentanta volkswagen recomanda castrol

Link către comentariu

Personal nu am simtit niciodata o diferenta semnificativa de zgomot intre doua uleiuri cu aceleasi specificatii, indiferent de motorul pe care le-am incercat. Pe de alta parte, dupa un schimb motorul e un pic mai silentios, dar nu semnificativ.

Link către comentariu

Ok, multumesc pentru sfaturi. O sa iau Castrol. :)

Link către comentariu

• 1 month later...

OK, am 11.000 km facut cu acest ulei si intentionez sa-l schimb saptamana viitoare la salariu.

Masina are ~290.000 km si folosesc Castrol Edge Turbo Diesel 5w-40.

Recomandati sa schimb ulei-ul sau sa raman pe acesta in continuare? Mentionez ca pe la 10.500 km dupa schimb in drum pe dn1 mi s-a aprins becul de ulei (galben :D si nu rosu :D) si a fost prima oara cand am completat cu ulei de la schimb, cam ~ 0.5l si din ce-am citit in mai mult topic-uri ar fi normal acest gramaj de consum dar am zis sa intreb ca eu sunt mai novice, fiind primul meu diesel de 1 an :)

Link către comentariu

Treaba cu uleiul e foarte delicata. Toti credem ca folosim cel mai bun ulei....Ce am constatat, vorbind pe aceasta tema, cu mai multi posesori de B5. Castrol, e un ulei pe care motoarele PD il apreciaza asa de mult, incat il mananca mai repede ca pe orice alt tip de ulei. Valvoline - asta am si eu acum - mult mai greu de inghitit....motorul nu prea il mananca. Aral, se zice ca asigura o functionare mai silentioasa a motorului (zic unii).

Acum, totul depinde de uzuta motorului, felul in care conduci, piederi, etc....

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva, uleiul Long Life 3 poate fi folosit mai mult de 1 an daca s-au facut km putini cu el?

Link către comentariu

Da se poate face revizia la 2 ani sau 30 000 km. In Romania daca mergi mult cu masina banuiesc ca stii ca nu este recomandat mai mult de 15 000 km sa-l tii in masina. In

schimb ca timp poti sa-l tii cat vrei daca nu ai mers cu masina.

O seara buna

Link către comentariu

cel mai bine e sa te uiti la el .. verifici la joja si vezi daca mai are vascozitate,vezi cat de negru e si poti sa il schimbi dupa 1 an sau 2 ani depinde cum arata

Link către comentariu

E irelevanta culoarea. Eu inca n-am vazut ulei curat la PD mai mult de cateva minute de functionare.

Iar vascozitatea... zi si tu cum as putea s-o apreciez daca e la fel ca oricare ulei. :))

Sa fim intelesi, nu vreau sa-l pastrez pentru ca ma zgarcesc la un schimb de ulei, dar noul motor pe care l-am luat are reviziile facute in reprezentanta, cu ulei Mobil 1 din Anglia si doar 7000 de km de atunci. Ma indoiesc ca in Romania gasesc macar apropiat ca si calitate.

Nu vreau sa dezvoltam acest subiect, am prezentat doar motivul. ;)

Link către comentariu

Din cate stiu eu uleiul se schimba la 15000km sau un an. Faza asta cu un an nu o prea cred. E o chestiune de marketing parerea mea ca sa isi schimbe oamenii uleiul mai repede.

Link către comentariu

In bidonul de plastic sau in butoi uleiul are ca termen de valabilitate de 5 ani poti sa-l schimbi si dupa 2 ani jumate nu are nimic

Link către comentariu

Termen de valabilitate 5 ani in cazul in care nu il deschizi. Uitate si pe cutiile de suc natural ca scrie termen de valabilitate 1 an, desfale si dupa incearca sa il mai bei dupa 2 saptamani, vezi mai poti...

Deci termenul acela de valabilitate de pe cutia uleiulului e fix ca si la produsele alimentare, acel termen nu iti arata cat timp dupa deschidere il poti folosi.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Am renuntat oricum la idee. Pun alt ulei si gata.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!