Jump to content

Ulei

AdiF
 Share

Postare recomandată

la un passat din 2000 tdi 1,9 115cp seria ATJ...are 200000km..ce ulei sa folosesc e bun castrol edge de 5w-40w?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt niste intrebari care nu-si au rostul. Intre diferitele marci de uleiuri nu veti simti diferentele.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Castrol Edge 5W-40 este ulei sintetic sau nu?Pe cutie scrie fully sintetic!Ceva pareri...?

Link către comentariu

Este full sintetic, si este bun pt masina ta deoarece indeplineste norma. Eu folosesc acel ulei si sunt multumit de el.

Link către comentariu

la 300 000 km ce ulei ar fi nevoie sa bag cati W?? eu bag 5w 30 Castrol ! (tDI PD)

bag si aditiv METABOND GOLD!

Modificat de LuCy_Medias
Link către comentariu

5W40.

Link către comentariu

ce nelamurire am....am achizitionat ieri ulei liqui moly top tec 4100 5w40 si am vazut dupa aceea ca e e special pt motoarele bmw, mercedes cu filtru de particule si norma e 4, dar merge si la vw 502 00/505 00...iar la sfarsitul listei are o mentionare ca a fost aprobat si pt 505 01 adica pd (ceea ce-mi trebuie mie)

sunt in cumpana.....sa-l folosesc sau nu? a mai folosit cineva? am inteles ca e mai bun si nu se fabrica decat in germania....deci se exclude faptul ca ar putea fi contrafacut.

acum folosesc castrol edge dar nu sunt multumit . motorul e mai zgomotos ,i-si ia uleiul dimineata mai greu in comparatie cu shell-ul pe care il folosea cel de la care am cumparat masina. si in plus se "arde" repede , cam pe la 8000 km cam ar fi de schimbat

Modificat de bogdan_xsc
Link către comentariu

nu stie nimeni? e bun uleiul? a mai folosit cineva? :Driver:

Link către comentariu

salutare

am si e un passat an 2000 1,9TDI 85 kw serie motor ATJ...as vrea sa stiu si eu ce ulei sa folosesc ,masina avand 230000mii km!proprietarul carea a avut o a folosit numai castrol edge!nu stiu ce vascozitate sa folosesc?

Link către comentariu

E mai usor sa intrebi decat sa citesti topicul si manualul masinii, nu? :))

Link către comentariu

cosmin, ma ajuti si pe mine ,te rog? stau in dubii cu uleiul ,iar maine as vrea sa-l schimb :P

Link către comentariu

Probbil l-ai schimbat deja. Daca scrie ca e aprobat si pentru 505.01 e ok. Ca si marca nu stiu cum e. Eu folosesc Valvoline.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am schimbat uleiul si....e ok.

in comparatie cu edge castrol are urmatoarele plusuri obs de mine :

il ia mai repede dimineata, tacanitul tachetilor dispare mult mai repede decat atunci cand edge castrol lubrifia motorul

am un consum mai mic( la acelasi drum pe care il faceam inainte acum i-mi consuma cu 300-400 gr mai putin)

....& ceva ce nu am apucat sa remarc prea bine dar ...turbina pare mai activa, si ca demaraj al masinii, si ca sunet. :icon_thumright:

Link către comentariu

• 1 month later...
Adrian.Passat

Eu de cand am luat masina (5ani) numai mobil1 am bagat, acum am facut schimbul de ulei si am luat 5w30 mobil1 ESP FORMULA , este long life, este pun si pentru masinile cu filtru de particule este bun si pentru masinile pd, m-a costat 230ron bidonul de 4 litri. Am 244000km si dupa ce am facut schimbul de ulei am simtit o usoara inviorare a masinii.. trage mai bine acuma...

Link către comentariu

Ti se pare. :rolleyes:

E efectul Placebo.

Link către comentariu

Adrian.Passat
Ti se pare. ;)

E efectul Placebo.

Cred ca in cazul meu nu a fost efectul placebo deoarece nu facusem schimbul de 30000 km :)

Am uitat sa schimb uleiul deoarece am avut eticheta cu km la care a fost facut schimbul pe cutia filtrului de aer, si cat timp am avut filtrul de aer sport am avut pusa cutia in garaj, si am vazut ca nu am facut schimbul numai cand am pus filtrul normal al masinii inapoi... stiu ca am facut o prostie si cu filtrul de aer si cu uleiul... asta este.. noroc cu motorul... ca inca se tine tare :)

Modificat de Adrian.Passat
Link către comentariu

30.000km cu acelasi ulei merge numai in cazul in care ai pus ulei longlife. Daca ai ulei normal fa schimbul in maxim 15.000km.

Link către comentariu

Din cate stiu ulei Long Life e recomandat sa pui doar in motoare care au si senzor de calitate a uleiului nu doar cel de nivel.

Si din cate stiu B5 (ce are motor de 115 CP) nu are acest senzor.

Link către comentariu

Eu am un prieten cu un golf 4 ALH (90CP) si pune numa ulei longlife, masina are 430.000km acuma si merge bine... deci nu stiu ce sa zic...

Link către comentariu

Adrian.Passat

Probabil ca nu vede motorul ca ai pus ulei long life si iti apare service in bord dupa 15000, ca alta diferenta nu vad care sa fie... de ce sa nu pui long life... oricum nu ma mai duc 30 de mi cu acelasi ulei indiferent de care o fi.... mare prostie am facut, pur si simplu am uitat sa verific... ma mir ca mai imi merge masina...

Modificat de C o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul ADD REPLY.
Link către comentariu

Senzorul de calitate ulei verifica proprietatile uleiului iar daca acesta nu mai are proprietatile necesare ungerii, ECU adapteaza intervalul service in mod corespunzator. S-a mai discutat asta.

Efectele functionarii cu un ulei necorespunzator nu se vad imediat, ci in timp... :)

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Poate s-a mai discutat, dar indraznesc sa intreb: B5.5 are acel senzor care verifica, calitatea uleiului (ma gandesc ca daca exista el este `incorporat` in sonda de nivel ulei din baia de ulei)

Link către comentariu

Din cate stiu eu, sunt variante care-l au. Insa n-as putea sa-ti spun care.

Link către comentariu

Eu stiu ca numai passaturile B6 si golfurile 5 au asa ceva. Generatia noastra nu are. Senzorul nu verifica calitatea uleiului ci vascozitatea lui din cate stiu eu.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!