Jump to content

Activarea martorului pentru usi deschise

fradu
 Share

Postare recomandată

OK! In ordine:

Skoda Fabia Combi Comfort AC 1.4 MPI 68 CP (OHV) 2001 (25 000 km) - Bucuresti

Deocamdata nu am avut nici o problema majora, doar un senzor de temperatura care functiona intermitent, si nu mai declansa ventilatorul...destul de grav totusi. Noroc ca eram in Buc si m-am dus la Avia, unde evident nu aveau acel senzor, si atunci l-au luat de pe alta Fabie....de atunci n-am mai avut nici o problema...

Lucrul care ma deranjeaza cel mai mult e trepidatia de la relanti...toti mecanicii dau vina pe benzina! Am incercat cu mult laudata Euro de la OMV. Nici un rezultat!

Cineva a fost totusi sincer si a spus ca acest motor (OHV) nu prea se impaca cu electronica destul de evoluata de pe masina....asta e!

De performatele motorashului sunt destul de multumit, ca de altfel si de tinuta de drum....ca sa nu mai vorbim de finisaje! Nici nu se compara cu Clio sau Megane.

Cum puteti comunica cu electronica masinii?

Ma interezeaza cum s-ar putea activa beculetul, eventual beep-ul din bord atunci cind ai o portiera deschisa...

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut fradu

chestia cu relantiul instabil nu are nici o treaba cu benzina - toate MPI-urile de 1.4 se comporta asa - si in Germania, chestia e din constructie si are de-a face cu faptul ca motorul trebuie sa-si adapteze continuu regimul pt EU4. :lol:

exista un progrma de diagnoza pt modelele wv/skoda/seat/audi si un cablu de legatura la interfatza seriala, astfel se pot face multe lucruri cu mashinutza. vezi aici:

http://forum.vwforum.ro/forum/viewtopic.ph...der=asc&start=0

si aici:

http://www.anditdi.as.ro/articole%20adapta...tari_vagcom.htm

Din cate stiu eu, optiunea cu bip-ul la usi deschise exista doar la Elegance si nu se poate activa la Comfort, dar nu aunt 100% sigur. Pe al 2-lea link gasesti o lista cu modificarile pe care le cunoastem noi.

Daca esti din Bucuresti, ne putem intalni ca sa ne legam cu laptopul la machinutza.

Bog

Link către comentariu

Multam' fain!

Problema ca Fabia mea e EURO 2. Dar probabil ca e acelasi lucru...

Tu ai reusit sa modifici ceva...in bine cu softuletzu'?

In legatura cu indicatorul de usi deschise din bord, ma gindeam ca daca exista fizic becul in bord, atunci n-ar mai trebui facuta decit o legatura de la senzorul de usa la acel bec...

M-am uitat la mufele din spatele bordului (si asa am ramas cu imobilizatorul activat.... :lol: ), si se pare ca are toate pozitiile ocupate, deci s-ar putea ca legatura sa poata fi facuta pe la distribuitorul de sub volan...nu stiu...de aia vroiam un catalog.

Daca am avea schemele electrice am putea face multe lucruri...bune sper.

Link către comentariu

• 1 year later...

@fradu:

Sa inteleg ca ai reusit sa desfaci cutia cu indicatoare (bordul) ??

Eu am niste LED-uri arse inauntru si as vrea si eu sa il dau jos, dar nu am reusit sa trec de etapa: desfacut capac plastic, desurubat 2 suruburi Torx si pauza... nu reusesc sa trag afara cutia nici mort...

Ideea e sa fie cheia scoasa din contact si pusa la loc numai dupa ce e bordul pus la loc, conectorii conectati, etc, nu?

PS: Si eu m-am gandit sa vad daca becul martor al usilor deschise e prezent in bord, fiindca cu VAG-COM pot citi aceste informatii, deci macar stiu ca ele exista :-)

Link către comentariu

Cu delicatetze, si cu o shurubelnitza, tragi usor panoul afara...iese destul de usor, dar ai grija la cablurile din spate...

Evident, inainte de orice operatie, scoate cheia din contact, si apoi borna de la baterie...

Vei observa ca panoul este sigilat, si plin de shuruburi...nu m-am incumetat sa-l desfac...deoarece spatele panoului este si cablajul imprimat, cu circuite pe el...

Link către comentariu

Apai daca e chestie de scos borna ma las pagubas....

Crezi ca pot ajunge la leduri fara sa dezvirginez sigilii?

Link către comentariu

Scos-ul bornei la baterie si floare la ureche....

Nu-i posibil sa ajungi la LED-uri fara sa rupi sigiliul....asta am vrut si eu....

Link către comentariu

Hehe... ultima data cand am scos borna nu mi-o mai mers klima nici de glorie... asa ca evit si aman pana la ultima secunda, deconectarea bornei, ca cine stie ce surprize mai am....

E mai sexi bordul chior, asa... vad numai pana la 80 km/h noaptea :-))

Link către comentariu

• 2 years later...
AxeMilitari
Cum puteti comunica cu electronica masinii?

Ma interezeaza cum s-ar putea activa beculetul, eventual beep-ul din bord atunci cind ai o portiera deschisa... Multumesc!

Salutare

Ai reusit sa activezi pana la urma martorul pentru usi deschise, caci ma intereseaza si pe mine; mentionez ca nu am siguranta cu nr. 5 (de 5 Amp); in afara de aceasta crezi ca mai trebuie setat si altceva soft cu VAG-ul ?

Mentionez ca sunt cam dezamagit de zgircenia nemtilor in a "aprinde" la bord si acest led, foarte ieftin si foarte folositor uneori; alte firme nu se incurca in "amanunte" de genul acesta.

Multam anticipat...

Link către comentariu

Din pacate nu am reusit, pentru ca nu am nici un document in care sa explice circuitul....Ar fi frumos sa fie vorba doar de o siguranta....

Link către comentariu

Oficial se schimba bordul

Neoficial se shimba soft si doar putin hard

Din pacate nu am reusit, pentru ca nu am nici un document in care sa explice circuitul....Ar fi frumos sa fie vorba doar de o siguranta....
Link către comentariu

in ce constau modificarile hard ?

Link către comentariu

Si eu sunt curios daca se poate activa martorul de usi deschise la fabia. Sau poate chiar si alti martori.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!