Jump to content

Probleme tehnice specifice Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

Ați încercat un update de soft la una din reprezentanțele de profil?

Sau o diagnoză?

Că dacă nu se manifestă 3 zile nu înseamnă că problema a dispărut.

Reapare când îți e lumea mai dragă.

Bine e să mergi acolo când mașina o poți duce pe roți, nu pe platformă și da, o baterie slabă creează astfel de probleme. 

În 2022 am schimbat bateria fostei mașini (O3 2016) care a sucombat în câteva zile și, la calibrare, mașina colectase o grămadă de erori, dar fiind O3 nu mi-a făcut probleme. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
adriantudor78

Salut. Am o Skoda Octavia de 4 luni. Luata de noua. 5300 km. 1.5 TSI 116 CP. Am observat azi că scârțâie pedala de ambreiaj când o apăs. Dar doar la început, să zic 2 cm, nu toată cursa. Și la apăsare și când iau piciorul. E de mers la reprezentanta sa pierd timpul pe acolo câteva ore sau se poate rezolva cu wd40? Mulțumesc 

Link către comentariu

O poți rezolva cu wd40, dar mai bine du-o la ei. Poate trebuie schimbat ceva la pedală, deși am dubii. Acolo are un arc și niște urechi în care e prinsă pedala pentru a culisa și a reveni la loc. Alea scârțâie.

Mi s-a întâmplat și mie cu o Octavia 3, luată de mine tot nouă, dar asta după vreo 4-6 ani de la achiziție.

Am rezolvat eu problema cu wd40.

Ca o particularitate, după ce i-am dat cu wd40 a mai scârțâit vreo două zile (până își face soluția aia treaba) sau probabil până a ajuns unde trebuie că și eu eram sceptic că am rezolvat problema. După vreo două zile a dispărut scârțâitul.

Succes!

Link către comentariu

Salut!

O întrebare. 

În cazul de față ce se poate face mai exact? Se repară sau se schimbă cu totul?

Se pare că s-au ars/defectat două leduri de la lumina de frână de la stopul dreapta. 

Precizez că stopul în cauză a fost schimbat acum vreo 4 luni, la reprezentanță, că l-am găsit spart în parcare.

Screenshot_20250609_133600_Gallery.jpg

Screenshot_20250609_133624_Gallery.jpg

Link către comentariu

Așa înclin și eu să cred că fiind led nu prea ai ce-i face și trebuie schimbat, dar, na... 

Nu vreau să par cârcotaș, însă oare calitatea stopului să nu fie ca a celui cu care a venit mașina?

Mă gândesc că a cedat prea repede.

În martie a fost schimbat. 

Am făcut solicitare de intrare în service și aștept să fiu contactat de cei de la reprezentanța Skoda.

Mulțumesc pentru răspuns!

Link către comentariu

Cred ca doar ai ghinion.. E tot de un producator facut (Valeo, etc.). Are si data de fabricatie trecuta pe el, poate nici nu a fost nou.

Link către comentariu

Six per milion...

Link către comentariu

@Bebeee Da, cu ghinionul îți dau dreptate, așa e, dar ce să facem? 😅

Nu știu dacă a fost nou sau nu, deși n-aș vedea de ce n-ar fi fost, că mi l-au schimbat la reprezentanță, iar FL-ul nu e apărut de foarte mult timp, însă tot ce e posibil. 

Nu pot vedea ce e cu el și ce dată de fabricație are că nu știu cum să-i desfac căptușeala din portbagaj să ajung la el, dar nu mă agit că toate au o rezolvare și stopul e în garanție. N-are cum să nu mi-l schimbe.

Link către comentariu

Cum ai observat defectul? S-a aprins martor în bord, mesaj?

Link către comentariu

Aseară a observat soția când ieșeam cu spatele dintr-o curte și ea era în stradă de vorbă cu cineva. 

Mi-a zis că lumina de pe frână e asimetrică 

M-am uitat și am văzut cele două leduri nefuncționale la stopul din dreapta. 

Nu, mașina nu îmi dă nicio eroare pe parte electrică.

Soția crede că e posibil să fie de când a fost schimbat stopul, dar eu mă îndoiesc că altfel aș fi observat. Cred că s-au defectat acele leduri de curând. 

La cea din 2016 care avea poziția și frâna full led au ținut 7 ani după care am dat-o. Bănuiesc că funcționează și acum.

Link către comentariu

E ghinion dar pe garantie deci singura problema e ca mai pierzi niste timp pe la service.

Link către comentariu

Da, așa e, pierd ceva timp și chiar nu era cazul, dar bănuiesc că operațiunea în sine este una care durează puțin.

Adică n-ar dura o zi să schimbe un stopt că se schimbă imediat, însă vom vedea.

Link către comentariu

In astfel de probleme se procedeaza in felul urmator: intai te cheama la constatatare, te duci cu masina la reprezentanta la ora programata, un mecanic/electrician va constata defectul, vor comanda piesa, si cand vine piesa te vor suna din nou sa aduci masina ptr reparatie (schimb piese). Deci nu schimbatul piesei iti va ocupa timpul, ci cele 2 drumuri pe care trebuie sa le faci. Eventual, daca nu esti grabit, poti face constatarea cand faci revizia sau ai alt drum pe la reprezentanta.

Link către comentariu

Da, probabil că pentru a-ți fi schimbată o piesă pe garanție trebuie constatat de cineva de la ei că acea piesă are defect de fabrică, sau s-a defectat mai repede, și că poste fi schimbată.

Întâmplător am păstrat numărul de telefon al reprezentantului la care am dus mașina pentru remedierea avariilor cauzate de tamponare și i-am trimis mesaj plus poze aferente. 

Mi-a transmis că se schimbă pe garanție și să fac o programare la un anumit nr de telefon.

Am sunat, dar erau toți operatorii angrenați în alte convorbiri. Mă vor contacta ei mi s-a transmis. 

Da, adevărat, două drumuri la ei te încurcă puțin pentru că și eu merg la job și nu îmi pot lua liber chiar când vreau eu, dar, nu prea avem ce face în cazuri de genul ăsta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!