Jump to content

Consum Octavia 4 - benzina

cristi511
 Share

Postare recomandată

La mine nu a mers niciodata la viteze peste 110, bineinteles, excludem cazurile cand intra in frana de motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...

Consumuri termen lung si de la alimentare (mers mixt oras/afara din care vreo 450 autostrada).

20240806_200012.jpg

20240806_195934.jpg

Link către comentariu

Norbert_O4_2022

Ceau domnilor (poate doamnelor),

am cumparat recent o  O IV 1.5tsi manuala.

Citesc posturile voastre si nu reusesc nicicum sa ajung la consumurile voastre urbane.

am 2k km si consumul fluctueaza intre 8 si 10%, fara sa-mi dau seama de unde vine diferenta.

am mers, de exemplu, cu clima la 7% si fara clima la  10%. Am incercat sa schimb cand imi spune masina, sa folosesc cat mai mult frana de motor, etc ...

mai e cineva in situatia asta? Mi-i se pare foarte mare, avand im vedere ca merg foarte foarte finut.

Link către comentariu

Consumul tau e normal pt mers urban, probabil faci si distante scurte.
Din ce am vazut la alti colegi, o sa iti mai scada dupa ce faci 10k km cu masinuta.

Link către comentariu

Norbert_O4_2022

Hmm....

Am avut o Laguna 3 2.0 dci 150cp din 2009 si aveam cu ea 8% in oras la stilul meu de condus. Am facut cu ea >100k km.

Acelasi eu, acelasi stil de condus, suzuki vitara 1.4 benzina, 6,5%.

Am cumparat O IV pentru ca am auzit numai lucruri bune despre consum. 
Trebuie laudata pentru regimul extern. Pe drumurile nationale si eu fac 5-5,5%, dar sunt surprins neplacut de cel urban. Nu ma asteptam sa consume mai mult decat Laguna.

Astept acei 10k km, sa vedem cat si cum se schimba situatia.

Multumesc pentru raspuns!!

Modificat de Bebeee
Fara Quote la postul anterior!
Link către comentariu

Eu nu prea inteleg ce asteptari aveti de la consumurile astea urbane? Credeti in miturile fiselor tehnice cu 4 afara si 6 urban, sau???

8-10 urban, mai ales Timisoara, care nu e un monument al fluiditatii traficului, mi se pare un consum foarte ok.

Vitara 1.4 benzina, urban 6,5???

Link către comentariu

Pai 10% consuma Octavia 3 FL  1.5 tsi in regim de oras aglomerat similar cu Timisoara, O4, care are si ceva greutate in plus, cat sa consume?

Afara da, 5.x% e un consum normal chiar daca mergi  peste limita legala.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Mers în trafic intens sau blocat în București sau pe Valea Prahovei e tot aia. Nu asta înseamnă consum urban. Eu am scos 6 în București la miezul nopții din Băneasa pana în Titan - 20 km -, cu noroc de unda verde. Are vreo relevanta ptr. consumul urban? 

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu

@Norbert_04_2022: un consum de 8-10% urban este normal ptr un motor pe benzina pus pe o caroserie destul de grea (cum este Octavia IV). Dupa 10 000km o sa mai scada consumul, dar nu te astepta la scaderi spectaculoase. Eu zic ca ai un consum OK, pentru un motor pe benzina.

Link către comentariu

Hai sa incercam sa ramanem la subiect, sa nu ajungem la Versus-uri.

VORBIM STRICT DE CONSUM LA OCTAVIA 4 - benzina, din experienta utilizatorilor.

Link către comentariu

Folositi cu incredere start-stop-ul pentru consumuri minime.

Link către comentariu

Eu nu folosesc asa ceva,il dezactivez cum urc in masina.

Consum intre Colibita si intrare in Bistrita.

20240818_095636.thumb.jpg.7e5e184507a9b58266726c5d47ee7b66.jpg 

Si consumul pana acasa

20240818_181549.thumb.jpg.c5df4f81ca6cf594e2e45c8b2c6b48c6.jpg

Link către comentariu

• 4 weeks later...

1.0 TSI DSG in afara consumul este excelent, undeva la 5.2 (Bucuresti - Suceava) cel mai frecvent si mers tare. In Bucuresti insa media sta undeva la 12.6. Pentru exterior combinatia motor cutie pentru mine cel putin mi se pare excelent, dar pentru orasul Bucuresti ... atat se poate, start stop activat non stop si jante aliaj 18" 235/55.

Modificat de petro.ionut
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!