Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

@tetea

E simplu, numerele rosii + autorizatia de circulatie sunt anulate in momentul in care depui dosarul de inmatriculare la ei, nu in momentul primirii certificatului de inmatriculare+numere definitive. Deci mare grija la programul de functionare.

@Gabriel*77

Am luat ursul pe 22.11 cu numere rosii si autorizatie valabile 90 de zile, dar am vrut sa termin cu inmatricularea pentru a putea actualiza datele la ADP (parcare).

La DITL S2 a durat 15 min asteptarea si 6 minute inscrierea pe rol.

Daca ai rezervare si toate actele pregatite de acasa, totul este in regula la ghiseele din Pipera, singura problema e aglomeratia de acolo daca vrei sa iei bon de ordine si sa astepti.

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@razvan.ac Țin să te contrazic un pic vizavi de valabilitatea numerelor provizorii.

Până nu primești documentele fizic, CI + plăcuțele cu numărul atribuit, poți circula fără griji cu plăcuțele provizorii cu condiția ca acestea să fie în termenul de valabilitate. 

Fapta e penală (punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat) când expiră cele provizorii si vehiculului nu i-a fost atribuit unul definitiv.

Cealaltă (circulația până acasă sau o zi în plus cu numerele roșii că nu ai reușit să intri în posesia celor definitive) nu este infracțiune. Nu întrunește condițiile acestei fapte pentru că numerele provizorii nu sunt false, au datele de identificare ale mașinii care le poartă și mașina are număr definitiv atribuit, deci, înmatriculat. 

Astea fiind zise, nu există bază legală sancționatoare în situația dată. 

Plus că plăcuțele provizorii și autorizația provizorie de circulație NU sunt supuse reținerii de către poliție. Se aplică sancțiunea, dacă ea există (folii neomologate, lumini de altă intensitate sau culoare, tobe neomologate, etc) dar acest document și numerele de identificare NU SE REȚIN și amenda se aplică fără reținerea lor.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

@Gabriel*77 , nu te contrazic, dar asta mi s-a spus la fiecare ghiseu din Pipera (la pastrare combinatie numar, la schimbare placute vechi, la verificare acte si la inmatriculare definitiva). Dupa ce patru politisti mi-au spus acelasi lucru, am preferat sa merg inca o data, cu programare, mai devreme.

Link către comentariu

Din ce stiu eu, nu este legal, din simplu motiv, ca la depunerea documentelor, se solicita si placutele vechi sau in cazul in care pastrezi combinatia, trebuie aratate fizic. 

În locul plăcuțelor, poate fi depusă declaraţia de pierdere ori dovada reţinerii sau declarării furtului acestora, emisă de către autorităţi competente;

Eu asa stiam....acu poate ma insel

Link către comentariu

Aici e o nuanta: e vorba de numere rosii, pe care nu ti le cer, faci ce vrei cu ele.

Link către comentariu

Eu vorbesc de plăcuțele cu număr provizoriu ale unei mașini noi, cumpărate de la o reprezentanță, care nu a fost înmatriculată niciodată în România sau în altă țară, și e prima ei înmatriculare. 

Nu vorbesc de mașini radiate din circulație cărora li se solicită numere provizorii sau definitive că e altă poveste.

Link către comentariu

Dap, stiu ca e o nuanta, ma gandeam ca e aceeasi chestie, ca trebuie predate numerele.

Ultimile masini le am luat in leasing

Link către comentariu

daca sunt valabile cele rosii poti circula fara probleme.

Link către comentariu

9 hours ago, Luciosu said:

Dap, stiu ca e o nuanta, ma gandeam ca e aceeasi chestie, ca trebuie predate numerele.

Ultimile masini le am luat in leasing

NU se predau numerele rosii, eu le am acasa.

Link către comentariu

După fix 5 luni am recepționat astăzi masina.

Am mers doar 50 km și totul pare sa fie ok, sunt mulțumit și incantat.

Mai am de studiat VK, deși am citit în carte nu am reușit sa setez sa vad km totali parcursi în partea de jos a cadranul din dreapta...mai caut.

Este diferența între cea de 150 cp manuala condusa și aceasta de 115 cp, nu am forțat o încă,încerc sa o menajez macar 1000 km dar se simte diferenta de cp/nm.

Cutia dsg ajuta la confort pt bucuresti...am făcut 50 km azi în 4 ore aprox 😀

Nu este standard keiless entry pe varianta selection deși asa am crezut. Farurile au făcut condens încă de astăzi :)

IMG-20241211-WA0000.jpeg

20241211_172559.jpg

PS: este varianta selection 1.5 tsi dsg 115 cp, doar blue race și pachet crom.

Link către comentariu

Ptr a vedea km totali, trebuie sa dezactivezi Adaptive Cruise Control-ul 

Link către comentariu

Să o stăpânești sănătos și să te bucuri de de ea!

Am preconizat bine că o vei primi în perioada asta.

Da, este diferență între 150 cp și 115. Se simte.

Este diferență și între 1.4 tsi 150 cp și 1.5 tsi, tot 150 cp cu cutie manuală. E una măricică. 

Nici eu nu am reușit să văd nr de km parcurși, deși am căuta, însă am găsit ceva (nu știu dacă e ce trebuie) dar îmi arată distanța totală parcursă pe VK, în interiorul ceasului din stânga

Eu nu am avut problema asta cu farurile. Nu s-au aburit deloc până acum.

Keyless nu este standard. Trebuie bifată separat.

La mine a venit la pachet cu portbagajul electric, monitorizare habitaclu și nu mai știu cu ce.

@bogdan2 Și ACC e opțional. Nu e standard. Acum nu știu ce a pus @Liviu1000 pe ea.

IMG-20241120-WA0017.jpg

Link către comentariu

Salut, nu am Acc, încă nu am reușit sa afișez km totali acolo și nici sa îmi arate pe undeva treapta în D în care sunt.

Multumesc pt sfaturi.

Drumuri bune.

Revin dc reușesc.

Link către comentariu

Știe cineva daca e posibil să se afișeze Waze/Harți în digital cockpit ?

Link către comentariu

@Liviu1000 În D nu îți arăta treapta de viteză. Doar în S îți arată. 

Butonează volanul că vei da de numărul de km, dar în în centrul ceasului din stânga, nu în altă parte.

@MbappeDoar dacă are mașina navigație din fabrică și îți arată și acolo, altfel nu se poate.

Link către comentariu

Adică iti arată waze pe cockpit?  Evident, dacă ai navigația mare de 900 si ceva euro.

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu

Nu arată Waze pe nici un cockpit.

Link către comentariu

Nu arata waze, însă observ ca eu pe selection pe display de 10 nu am nici navigatie...deci nu am ce sa transfer sa vad în VK...

@Gabriel*77am reușit, ii vad în stânga în ceas în centru, totuși nu îmi dau seama de ce la alte octavia 4 apare acolo jos în dreapta mic totalul..

Link către comentariu

Navigația este doar cu ecranul de 13" și este opțiune distinctă. 

Atât echiparea cu navigație, cât și cea fără, NU afișează Waze sau Maps în Kockpit, ci doar harta din navigația mașinii. 

Eu unul NU merg cu waze, nu am mers vreodată (nu mă feresc de poliție 🤪) ci doar cu navigația ei. E la fel de bună și are grafica destul de calitativă.

Afișarea hărții în Cockpit e doar efectul de waw, dar nu poți merge cu ea așa pentru că e afișată deja pe display-ul central și e inutilă în Cockpit.

Eu nu o folosesc așa. Mă deranjează și îmi limitează informațiile cu privire la funcțiile mașinii și ale deplasării.

E doar un moft, credeți-mă.

@Liviu1000 Posibil ca la FL să fie altfel decât la non FL afișarea numărului de km.

Link către comentariu

Ținând cont de cele menționate mai sus, nu vad beneficiu între Virtual Cockpit și Digital Cockpit ( cum este pe echiparea Essence)...ai afișate fix aceleași date doar într-un alt format. 

Screenshot_20241212_142756.jpg

Link către comentariu

@Cornel3 Cu scuzele de rigoare, dar care e diferența între Virtual Kockpit și Digital Kockpit?

Adică ce înseamnă unul, ce înseamnă celălalt?

Să înțeleg că pe echiparea Essence așa e afișată grafica bordului? Fără turometru?

Cât privește beneficiul, în afară de funcții în plus, dacă mașina le deține, nu prea are ce să arate altfel. 

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

@Gabriel*77 În principiu asa le-a botezat Skoda din considerente de marketing, dar din ce observ diferențele dintre cele două sunt doar de grafica și nu de funcții. 

Principală dif este ca la DK nu ai acele striații luminoase stg/dr pt nivelul combustilului și temp lichidului de răcire. Combustibilul îl vezi dr jos pe principiul bateriei telefonului iar temp lichidului/uleiului poate fi adăugată în chenarul din stg (substituie consumul instant sau km totali). 

Turometru am și eu, vezi cadranul central din poza. 

Un lucru important de menționat și aflat ulterior de mine, toate motoarele de 1.5 Tsi (sigur 115cp, probabil și cel de 150), indiferent de nivelul de echipare, vin cu funcția de dezactivare cilindrii.

Link către comentariu

Chiar au scos km totali care se vedeau ok în dreapta jos a 04, sigur nu mai sunt ca ii găseam la cât am cautat.

M au supărat ca nu are keiless entry...dar în toate reclamele, inclusiv youtube mentioneazi kessy care este prescurtarea keiless entry start exit system.

Screenshot_20241212_173457_YouTube.jpg

Link către comentariu

19 hours ago, Liviu1000 said:

Am mers doar 50 km și totul pare sa fie ok, sunt mulțumit și incantat.

Cutia dsg ajuta la confort pt bucuresti...am făcut 50 km azi în 4 ore aprox 😀

Inainte sa o freci prin Bucuresti te sfatuiesc sa ii faci rodajul asa cum se recomanda in manual.

Link către comentariu

@Cornel3 La turometru mă refeream la al doilea "ceas", altul decât cel care indică viteza.

E un pic ciudat pentru mine să văd la Octavia un singur ceas în bord pe ditamai display-ul, dar... dacă așa considerat proiectantul.

@Liviu1000 Trebuia să te informezi mai bine. În configuaratorul de pe site ai toate opționalele și acolo afli ce dotări are sau nu mașina disponibile, nu de pe YouTube. 

Eu, repet, am primit kiless-ul la pachet cu portbagajul electric pentru că altfel mașina NU avea.

Știam asta pentru că înainte să o comand am făcut zeci de configurații pe acel site până am ajuns la o decizie, dar și eu am luat-o, să zic așa, tot din lipsă de informare mai aprofundată că nu i-am pus camere 360, nefiind atent la pachetul respectiv.

@Cristi_V Așa i-aș recomanda și eu.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!