Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

15 hours ago, Crs.Vag said:

Top surpriză! S.au scumpit toate la Octavia, de la varianta de echipare până la opționale.  Doar vreo 2%...adica suficient.  Astăzi. 

Urmează și restul modelelor

Conform planului clasic marca VAG...cu cat marim preturile cu atat scadem calitatea produselor noastre sub egida cost reduction. Nu poti trai o vesnicie din renumele acumulat acum 20-30 de ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumva cumva trebuie sa-si acopere costurile cu gaura neagra data de productia de la zero a gamelor electrice... c-est la vie...

Link către comentariu

Am citit ca la sfarsit de an aproape sigur o sa plateasca penalizari pentru ca nu si-au atins cota de emisii, sperau s-o faca cu EV-urile, nu s-a putut si atunci au tras tare cu promotii pe diesel (emisii de CO2 mult mai mici) si probabil ca o alta masura este si cresterea pretului masinilor.

Link către comentariu

Nu îmi dau seama dacă scumpirea asta de aprox 500 euro o vor adăuga la contract chiar dacă am semnat în iulie...

Pct 1.2 este interpretabil, de unde sa știu eu de ce a scumpit producătorul...poate nu e cost ci vrea marja și mai mare. Rămâne de văzut la livrare, nu cred ca ar fi ok sa notifice dealerul scumpirea asta ținând cont de contractul deja semnat.

20241011_234234.jpg

Link către comentariu

Nu-ti modifica nimeni nimic. Contracte standard facute in perioada de glorie cand isi permiteau sa vanda tot felul de gogosi la fraieri.

Link către comentariu

@Liviu1000 Nu îți vor cere niciun euro în plus dacă nu solicitați tu cine știe ce produs sau serviciu.

În 2023 când am luat și eu mașină l-am întrebat pe cel cu care am făcut actele de o eventuală scumpire și mi-a zis să nu îmi fac griji.

Aceste diferențe și le asumă importatorul și clientul final nu are de suferit.

Deci, stai liniștit.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
On 10/10/2024 at 5:11 PM, Crs.Vag said:

Top surpriză! S.au scumpit toate la Octavia, de la varianta de echipare până la opționale.  Doar vreo 2%...adica suficient.  Astăzi. 

Urmează și restul modelelor

In perioada 17-30 octombrie am prins la Skoda Octavia reduceri destul de bune. De la 27,4mii un Selection 1.5 TSI facelift, cu cateva dotari peste (25.560 pret standard) , undeva la 21,3 mii pret final.

Cand am facut eu contract la Porsche dealeru respectiv vanduse 11 bucati intr-o singura zi. Numai persoane fizice...

Link către comentariu

Ai luat-o prin leasing? Sau achitata integral? Din stoc sau pe comandă?

115 cai, nu?

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu

Cu finanțare cam 6100 euro este discountul maxim , asa am luat și eu. DC e masina mai scumpa mai câștigi max 100_150 e din discount dealer când aplica procentul.

Pt diesel parca mai adaugă 2000 euro suplimentar.

Comandat 18 iulie, încă niciun semn ca ar întra în producție curând..așteptăm.

Modificat de Liviu1000
Link către comentariu

22% reducere la Skoda Octavia nu am vazut in viata mea..🤑 La Audi am mai vazut reduceri asa mari, dar la Skoda niciodata. Totusi, nu am inteles daca este vorba de leasing sau achizitie cash si daca e vorba de motorul de 115 sau 150 CP.

Link către comentariu

Ținând cont de preț,a luat prin credit sau leasing 115 cp manual. Avantaj ca vine în mai puțin de 3 luni...nu cum se livrează acum mild hibrid...

Un diesel dsg cu vopsea met 33 k, sa fim serioși...de aceea scad la finantare 8k din acest preț...sa vândă și ei ceva...la ce concurenta e în piață cu chinezii..

Prețul de configurator este umflat, de aici se dau aceste reduceri..

Modificat de Liviu1000
Link către comentariu

OK, am inteles. Interesant este de stiut daca o reducere similara se aplica si ptr motorizarea 1.5 TSI 150 CP. Eu nu as exclude nici dieselul 2.0 TDI 150 CP, cu conditia sa iesi cel putin o data pe luna la drum lung.

Link către comentariu

E aceeași reducere totată, in principiu 6k la benzina și 8k la diesel, exact cum zice colegul mai sus.

Link către comentariu

@Liviu1000 Să nu spui că nici acum comanda ta, din iulie, NU a intrat în producție și nici o dată când ar intra nu ai. Incredibil!

Dar termenul de livrare când îl ai? Săptămâna cât?

Adevărul este că Bucureștiul e plin de Octavia 4 și nu fac mișto. 

Chiar sunt multe pe străzi. 

Apropo de mașinile noi, cei de la Brady Militari, nu știu dacă știți, dar țin mașinile noi în parcarea de la Metro, printre mașinile care vin la cumpărături, fără pază, fără nicio protecție împotriva deteriorării. 

Pot fi lovite oricând de cineva neatent sau beat, pot fi oricând trase cu o cheie, un cui, pot fi atinse cu ușa de câtre cineva care nu e interesat de ce mașină e lângă a lui, etc.

Mi se pare o mică lipsă de respect față de clienții care le așteaptă și care plătesc bani mulți pentru ele.

Link către comentariu

4 hours ago, Liviu1000 said:

Cu finanțare cam 6100 euro este discountul maxim , asa am luat și eu. DC e masina mai scumpa mai câștigi max 100_150 e din discount dealer când aplica procentul.

Pt diesel parca mai adaugă 2000 euro suplimentar.

Comandat 18 iulie, încă niciun semn ca ar întra în producție curând..așteptăm.

Eu am comandat masina 1.5 TSI DSG 150 CP mHEV in ultima decada din iulie si am informatia de la PBN ca este programata sa intre in fabricatie in saptamana 45 (adica saptamana aceasta).

A intarziat ceva (probleme cu aprovizionarea pt DSG mHEV), are destul de multe optionale, asa ca nu stiu cum de nu a intrat in productie comanda ta. 

Te-ai mai interesat la dealer de curand?

Link către comentariu

Am vorbit cu el acum 3 sapt ultima oara și nu avea niciun info legat de producție.

Maine o sa îl sun sa întreb de noutăți.

Singurul lucru pe care nu îl știu și am văzut o discuție pe facebook ar fi ca dacă fac o modificare de optiune s_ar prelungi termenul deși nu vad de ce...masina are rândul ei în coada și nu se blocase inca de la fabrica...

În contract am 5 luni, adică 20_22 sapt, ar fi însemnat jumatatea lui dec...dar sigur nu pare sa se respecte.

Eu în 18 aug, adica exact la o luna de la contract am modificat culoarea , am scos stergatorul spate și am adăugat pachet crom.

Sper sa aflu mâine mai multe, dar dealerul de la care am luat nu pare interesat si de livrări, doar de vândut :)

Link către comentariu

Reprezentantul dealerului meu a primit informatia pe 10.10.2024. Era vorba de 9 comenzi ale lui, care erau programate sa intre in fabricatie in saptamana 45 

Pentru programarea in fabricatie conteaza sa aiba toate componentele la data respectiva. Deci daca faci o modificare in configurare, aceasta poata conduce la unele intarzieri datorate lipsei unor componente. Este un flux continuu. Depinde si de stocurile lor, de furnizori. Dar dupa cum se lucreaza acum, cu aprovizionare ”just in time” pentru micsorarea costurilor, eu nu as crede ca au stocuri prea mari disponibile. Chestie de spatii si de costuri de depozitare, imobilizare fonduri samd

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE pentru postul anterior.
Link către comentariu

Chiar ai primit per total un termen de livrare ok.

Sper sa se fi confirmat și a mea și sa nu ma fi sunat ca are altele de făcut.

Gabriel, cu mașinile de la brady chiar nu este ok, chiar dacă stau doar 2_3 zile teoretic pana le livrează. Ar trebui sa aiba un spațiu păzit și închiriat cum sunt altele în bucuresti , daca nu au spațiu suficient in curte. Am lângă mine la serv un spațiu închiriat de bmw cu bariera. O placere sa vezi când vin și descarca ultimele modele fără numere de înmatriculare.

Bine, și skoda asta o sa aibă mirosul de nou, cândva..

Link către comentariu

Îmi pare rău că nu pot încărca aici ce am filmat, e prea mare și nu e suportat, pentru că nici mie nu mi se pare ok deloc. Dar voi pune capturi.

Nu vreau să se creadă că fac reclamă negativă, dar e inacceptabil modul de stocare și păstrarea vehiculelor noi.

Cât privește modificarea comenzii NU are nicio treabă cu întârzierea producției pentru că poți modifica doar o perioadă de timp, limitată, cât acea comandă poate fi modificabilă și neconfirmată în producție. Nu are cum să modifice timpul dacă ea nu e confirmată, adică nu există. 

Dacă e confirmată în producție nu mai poate fi modificată, deci nu are ce să o întârzie pentru că e confirmată în configurația finală. 

Ultimelor două mașini luate le-am modificat configurația când s-a putut și nu mi s-a prelungit niciun termen. Ce nu s-a mai putut modifica, a rămas așa, dar repet, NU mi s-a prelungit timpul de livrare deloc.

Din contră. 

Din toate discuțiile avute și la care am participat pe tema asta am tras concluzia că am fost foarte norocos cu reprezentantul Skoda la care am mers pentru că nu am ce să-i reproșez în materie de contract, comunicare și livrare. 

Am cumpărat 3 mașini în 7 ani cu acel reprezentant și îi port un mare respect. Ca atare, mă consider extrem de norocos în ceea ce privește comandarea unui autoturism nou.

Screenshot_20241104_221208_Gallery.jpg

Screenshot_20241104_221150_Gallery.jpg

Screenshot_20241104_221108_Gallery.jpg

Screenshot_20241104_221056_Gallery.jpg

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

Am vorbit ieri cu dealerul și nu are încă info când ar întra în producție.

Mi a spus ca ar urma o "accelerare" de producție și ca ar urma sa între un lot nou, cu noroc poate și a mea, povesti.... :))

Link către comentariu

Ce nu am inteles eu, reducerile de care s-a vorbit mai sus (6100 eur la banzina si 8000 eur la diesel) sunt si pentru achizita cu bani cash, sau doar ptr credit/leasing? Multumesc

Link către comentariu

Pt cash nu primești 1428 eur din ce ai scris.

Link către comentariu

Sunt pt leasing.

Skoda Octavia are discount 3k euro pt lansare si maxim 1500-2000 euro reducere dealer.  Restul e pfg. Un dealer a acordat 1600 euro la ofertele cerute (pret de lista 37400 euro), restul cate 800-1000 euro.

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu

În schimb încă nu am înțeles dacă poți sa închizi anticipat chiar după rata 1, pt comision de 1% și sa ramai cu reducerea de 1428 euro.

Poate a luat cineva cu finanțare și a închis rapid și ne poate ajuta cu detalii.

Link către comentariu

Liviu, ai in continuare prevederile din contractul de imprumut cu PFG.

Exprimarea cheie este ”in orice moment”. Deci poti plati anticipat si dupa prima rata + 1% compensatie in caz de rambursare anticipata.

Reducerea ti-a fost aplicata la accesarea creditului, deci nu mai au cum sa o ia inapoi  :)

Ei castiga din acest 1%, plus comisionul de analiza dosar 900 lei. Dar nu atat de mult cat ar castiga daca ai plati 5 ani dobanda 

image.thumb.png.507914ca9d64409d527a5a28d1ce9e87.png

Modificat de Bursucu67
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   4 membri

• pronet
    • ovy09
    • Cornel3
    • Liviu1000
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!