Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

@Gabriel*77: cutiile automate DSG/S-tronic au lag, indiferent pe ce motor le-ai pune. Lag-ul pe care tu l-ai observat la Passat cu motor 2.0 TSI 190 CP  nu este din cauza motorului, ci a cutiei de viteze. Si la Audi exista acest lag, nu doar la Skoda si Volkswagen.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intarziere la acceleratie au si motorul (turbo) si cutia. Dar da, cutia DSG accentueaza acea intarziere, insa ea exista si la cutia manuala.

Link către comentariu

@vizitatorDa, am bănuit, dar... tehnologia are și ea limitele ei. 

Mă bucur că am avut ocazia să testez 2.0 tsi pentru a nu trăi cu impresia că luând 1.5 tsi am greșit. 

2.0 tsi ar fi fost mult pentru mine pentru că folosind mașina 90% în oraș, consumul măricel al acestui motor nu s-ar fi justificat.

Aș fi vrut să fiu la fel de mulțumit de 1.5 tsi manuela cum am fost de 1.4 tsi tot manuela, dar... asta e!

Dacă pleci cu DSG-ul încet de pe loc nu are lag. Mă voi obosnui cu ideea. Până la urmă nu cumpăr mașini să fac raliu până la următorul semafor, ci să mă deplasez decent de colo-colo.

Mulțumesc de info!

Link către comentariu

Din descrierea Octaviei FL: "...acum nu mai există o lumină de ceață separată, deoarece această funcție a fost preluată de luminile all-weather". Stie cineva sa explice mai in detaliu ce inseamna asta? Eu de mic stiu ca farurile de ceata sunt cu atat mai eficiente cu cat sunt amplasate mai jos si mai in lateral. Nu mai spun ca lumina trebuia sa fie galbena.

Link către comentariu

Probabil au vrut sa spuna ca masina nu mai vine dotata cu faruri de ceata ptr ca functia acestora a fost preluata de luminile de zi (parerea mea). Adica luminile de zi sunt si faruri de ceata in acelasi timp. Ca sunt pozitionate mai sus si nu sunt la fel de eficiente ca farurile de ceata, este alta discutie. Da, ceata este mai putin densa in partea de jos si de aceea toate masinile care (mai) au faruri de ceata le au pozitionate foarte jos.

Modificat de vizitator
Link către comentariu

Cost cutting renuntand la faruri, cablaj samd.

Link către comentariu

Si la Audi functia de ceata este preluata de farurile masinii si cel putin la A3, cu matrix, functioneaza asa: cand se activeaza, se aprinde un extraled in partea de jos a farului, care in primul rand lumineaza mult spre laterale (e ca si cand e activat permanent corneringul) + scade putin in intensitate faza scurta. Eu in 2 ani, nu am avut niciodata nevoie de faruri de ceata.
Probabil se bazeaza si ei pe incalzirea globala si scadarea costului de productie al masinii 😄😄

Link către comentariu

Si strapung ceata la fel de bine ca niste faruri de ceata clasice, pozitionate cat mai jos posibil? Mie mi se pare ca nu.

Link către comentariu

marius1982.11

Nu am stat sa analizez toate masinile dar la golf 4 si 5 cu xenon nu au lumini de ceata separate desi cel putin la golf 4 puteau pune, in locul semnalizarii duble, ca optional cum era pe faruri halogen. Ceata nu era dotare standard.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Luminile de ceață trebuie să fie galbene pentru eficiență, însă producătorii, din considerente de design probabil, nu le fac așa, ci albe, care aprinse pe timp de ceață sunt cam degeaba. Sau cel puțin mie așa mi-au dat impresia.

Și luminile de ceață pentru spate, la unele modele, chiar și marșarierul și semnalizatoarele, devin din ce în ce mai mici și mai greu de văzut. Pe timp de ploaie pe autostradă NU îl vezi pe cel din față chiar dacă are luminile de ceață aprinse și aproape fiind.

Ce o fi in capul celor care le proiectează????

Ca să fiu sincer nu mă deranjează că nu au lumini de ceață fizic, oricum erau degeaba, ci obișnuit fiind cu mașini cu proiectoare, astea fără mi se par ciudate.

Am început să văd O4 FL prin București. Cred că vreo 4 sau 5.

Nu știu dacă au ajuns deja la proprietari sau dacă sunt date de dealeri pentru teste.

Link către comentariu

Cred ca farurile all-weather sunt la fel de bune ca anvelopele all season 🙃

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu

marius1982.11

Acuma serios, cata ceata ati prins? Asa in general:)). Pt situații de astea tin eu golf 4🤣

Link către comentariu

Am prins ceata cat am prins si noroi + zapada (M+S), nu despre asta e vorba. 

Link către comentariu

Am LED Matrix si proiectoare de ceata clasice cu lumina galbuie. Net mai bune ultimele pe ceata. Eu am ceata cam 80 zile pe an si adesea merg noaptea, cu vizibilitate extrem de scazuta. Pot vedea farurile ca pe o dotare de siguranta. Te gandesti ca Octavia e o masina obisnuita, costa destul de mult si ar trebui sa aiba aceste faruri. Pana la urma e ca la cauciucurile de iarna, le pui in decembrie si le scoti in martie, chiar daca nu a nins toata iarna. Nu stii cand si pe unde dai de zapada.             

Link către comentariu

Pai da, chestia e ca ei spun all weather si tu zici in sinea ta bai ce tari sunt astia nici nu ma gandeam sa inventeze asa ceva si cand colo e foarte probabil ca astea bune la toate nu sunt chiar asa de bune. 

Link către comentariu

13 hours ago, marius1982.11 said:

Acuma serios, cata ceata ati prins? Asa in general:)). Pt situații de astea tin eu golf 4🤣

Parca pe vremuri era mai multa ceata :lol: 

In ultimii ani nu mi aduc aminte sa fi prins mai mult de 3-4 ori ceata pe an. Sa ne intelegem, in ultimul an am facut de ex peste 50k km, deci nu ma plimb prin oras :D 

Link către comentariu

Salut!

O întrebare. 

Azi am fost și eu anunțat că mașina comandată pe 14 iunie a fost fabricată, dar încă nu a plecat din fabrică. 

Fiind după o noapte de muncă și trezit din somn, am uitat să întreb cam în cât timp ar ajunge din Cehia în Curtici în mod normal.

O săptămână? Două? 

Știu că de la Curtici la dealer durează cam două săptămâni, dar nu mai știu cât face de la fabrică la vamă. 

În funcție de drumul de la fabrică anticipez un timp de livrare cam la limita celui dat inițial la semnarea contractului, dar vom vedea.

Momentan e săptămână 42, însă dacă mașina e asamblată înclin să cred că la sfârșitul lui septembrie e livrată.

O să întreb dealerul când voi avea timp, însă voiam o informație inițială de aici.

RECTIFICARE.

Am aflat timpul cu aproximație.

E cam cel estimat de mine.

În condițiile date posibil ca mașina să fie livrată în septembrie, la sfârșitul lunii, undeva între 23-26 septembrie și nu în săptămâna 42, adică 14-20 octombri, cum mi s-a transmis ulterior.

E bine. S-a respectat în mare timpul de livrare estimat la semnarea actelor.

Dealerul se dovedește a fi serios.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

La mine la Skoda Octavia a durat 2 saptamani din momentul in care masina a fost fabricata pana a ajuns in vama la Curtici, dar nu stiu daca se mai aplica intervalul ptr ca a fost cu ceva ani in urma. 

Link către comentariu

2 sapt Fabrica - Curtici, si 2 sapt Curtici - Dealer, sunt termene relativ ok, depinde si cum gasesc grupaj la transport, si cate masini au de dus pe rutele astea, ca pt 1 sau 2 masini nu stiu daca se complica...

Link către comentariu

BeciAcustic

Depinde foarte mult perioada din an. La mine de exemplu a fost un caz fericit: a ajuns azi in Curtici si a doua zi a plecat spre Constanta apoi in 2 zile am plecat cu ea. Era inceputul programului rabla si din ce am inteles erau multe masini comandate din Constanta de accea au umplut direct platforma si au plecat spre destinatie. Daca au 1-2 masini cred ca mai amana ca sa fie costurile de livrare cat mai mici pe unitate vanduta.

Link către comentariu

Mi s-a spus că la o săptămână după începerea lunii se aproximează că va ajunge în vamă, deci timpul de o săptămână și ceva l-am intuit bine.

Mașina fiind comandată din București, bănuiesc că nu va zace prin Curtici, ci se va găsi transport într-un timp rezonabil. 

E în grafic momentan. 

Nu am auzit nimic de rabla.

Probabil nu au fost alocate fonduri.

Link către comentariu

Mi se pare ca nu pleacă din Curtici pana nu plătești ce mai ai de plătit.

Link către comentariu

La ultima achiziție plata a fost făcută cu vreo două zile înainte de a o ridica.

Nu cred că s-a schimbat ceva și nici nu mi s-a transmis o astfel de informație sau vreun apropo pe subiect.

Link către comentariu

@Gabriel*77: In sesiunea din septembrie va mai fi doar Programul Rabla Plus (fara Rabla Clasic). Nu te incadrezi la el, deci va trebui sa achiti masina integral din fonduri proprii. Pe actuala Octavie ai reusit sa o vinzi?

Link către comentariu

Am bănuit eu ceva cu rabla asta că altfel aș fi fost anunțat. Asta e! 

Nu am dat-o până acum pe actuala. E postată că fiind de vânzare, dar...

Oamenii vor mașini impecabile, cu km cât mai aproape de zero și gratis dacă s-ar putea.

😃🤣🤣🤣

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!