Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

@Bebeee daca mai diluezi soda caustica, rezista peste 4 ani (cazul meu)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@vizitatorNu. Nu am ales acest lucru la O3, nu îl aleg nici la O4. Are dreptate @Bebeee se mătuiește cu timpul și se vede urât. 

Azi am plătit avansul și am facut comanda. Am comandat-o exact cum am specificat în una dintre ultimele postări. 

Termen de livrare 50 săptămâni. 🤣

Link către comentariu

O sa vina direct facelift. 

Link către comentariu

Care a fost răspunsul ref. la oglinda retrovizoare?

Link către comentariu

Are Light Assistant și efect antiorbire și la cea interioară. Așa mi-a confirmat dealerul.

Din acest motiv se excludeau una pe cealaltă. 

Link către comentariu

@icenameAstea sunt momentan condițiile si situația. Nici mie nu îmi convine, dar nu putem schimba noi termenele de livrare.

Link către comentariu

hai sa fie intr-un ceas bun.😍 Sa te bucuri de ea. Nu, nu vine face-lift, vei primi exact ce ai comandat. 50 saptamani inseamna 1 an, stiu ca este mult, dar nu poti schimba termenul. Daca se mai rezolva cu criza semiconductorilor (eventual daca se termina razboiul din Ucraina), masina va veni mai repede.🤩

Link către comentariu

Vrei s-o platesti integral, sau altfel spus, ca stiu ca a fost avans, planuiesti s-o achiti integral in saptamanile urmatoare?

Link către comentariu

O plătesc integral, dar atunci când vine.

Avansul l-am dat pentru a o comanda.

Între timp mai strângi niște bani care te vor ajuta la plata finală.

Link către comentariu

Cat este avansul acum? Fiecare producator cere o taxa de rezervare, care poate ajunge pana la 30% din valoarea masinii.  

Link către comentariu

Inteleg ca nu crezi avertizarile economice care vin de peste tot...nici experienta altora de pe forum la care s-a modificat pretul pana la livrare, desi semnasera un contract ferm...

50 saptamani inseamna foarte foarte mult timp.

Link către comentariu

De ce ai plati integral o masina care are termen de livrare ~1 an? Avans minim si gata

Link către comentariu

@vizitator10% din valoarea ei.

În cazul meu 14.200 lei.

Nu știu de nicio taxă de rezervare. Avans pentru a putea comanda mașina la fabrică și atât. 

@DolfinNimeni nu îți garantează nimic și nimic nu este sigur dacă stăm să judecăm așa. Și aici nu fac referire la mașină. 

Îmi asum riscul. Dacă e să vină vreo recesiune, sau orice altceva, îmi cer banii înapoi si cu asta basta.

Pe considerentul că oricum  murim într-o zi, nu mai facem nimic constructiv?

Termenul e mare, dar asta e situația. Ne adaptăm.

@Silviu_7Așa am gândit și eu.

Vine mașina, o achit. Nu, nu achit nimic. 

Link către comentariu

Exact. Asteptare usoare si speram sa vina mai repede. Sau sa vina facelift (daca exista posibilitatea) :)) 

Link către comentariu

Plata intregii sume in avans te poate salva numai de introducerea sau modificarea in sus a unor taxe (de exemplu TVA), deprecierea RON, etc. Dar in contract pot exista clauze prin care in cazul neindeplinirii unor obligatii vanzatorul poate retine avansul sau o parte din acesta chiar daca nu livreaza masina. Pe de alta parta, dupa cum spune si Gabriel*77, restul de bani pot produce alti bani.

"Contract ferm" au semnat dar cu clauze de modificare a pretului sau de reziliere in anumite situatii. 

Link către comentariu

Iti zic cazul meu cand am luat O3FL. Am dat avans 4500€ desi aveam toti banii dar am zis ca restul achit cand ajunge masina in Curtici, deci cu 4-5 zile inainte de livrare. Asa am si facut dar euro a crescut binisor inainte si am dat aproape 3000 lei mai mult fata de cat dadeam in momentul cand am dat comanda. La fel poate sa so scada euro, este loterie avand in vedere ca dureaza 1 an. Rabdare si tutun, poti face si un copil apoi mergi cu masina noua la botez :))

Link către comentariu

@Cristi_V fals! Chiar daca platesti 100% in avans tot vei primi factura de Avans. Cand soseste masina se va storna factura de avans si se face factura finala (care se va factura la cursul euro de atunci, la TVA-ul de atunci, etc). NU iti ofera factura de 100% avans nici o garantie ca nu se va modifica TVA-ul (de unde sa stie vanzatorul ce face Statul in 12 luni? Statul nu stie ce face maine? Daca se introduce alt TVA o sa plateasca noul TVA). 

La fel si cu suma totala a masinii: mai ales la Porsche Romania nu iti mai garanteaza nici o suma finala? Daca Skoda schumpeste masina cu 2-XXXX mii euro cand ajunge masina, clientul va avea de ales: isi primeste avansul inapoi sau plateste noul pret. Un fel de: "my way or the highway"! 😉

@Gabriel*77 lasa avansul asa, bucura-te de viata pana atunci si sa fie cu noroc sa ajunga mai repede, la acelasi pret si sa te bucuri de ea!

@BeciAcustic: nu facea nici o diferenta daca plateai toti banii! Uita-te pe acte si o sa vezi o factura cu stornarea sumei de avans in LEI (dar echivalentul a 4500 euro la data platii avansului) si o factura cu suma totala in LEI calculat intregul pret in euro al masinii la cursul din ziua platii intregii sume. Puteai sa platesti avans 100% si la livrare sa te trezesti cu aceiasi 3000 de lei in plus de plata din cauza cursului valutar. De ce crezi ca ei oferteaza totul in Euro? Tocmai ca sa isi acopere riscul de curs valutar (avansul "l-au mancat" de mult si la livrare platesc la Porsche intreaga suma in lei la cursul de la data livrarii, nu de la data avansului). 

Modificat de Xman_ghio
Link către comentariu

Sunt conștient că există clauze, și nu de ieri sau azi, și dacă îți convine, bine, dacă nu, ești liber să mergi la alt producător. 

Sunt convins că și ceilalți au cam aceleași condiții și clauze.

Nu te ia nimeni cu forța să comanzi o mașină, ci o faci de bună voie, cu clauzele și condițiile lor.

Știu asta și îmi asum.

Astea sunt condițiile actuale și altceva nu pot face. 

Nu știe nimeni sigur ce va fi mâine sau în viitor, ci doar poate presupune, dar asta nu înseamnă că e și real.

Îmi asum și o eventuală scumpire, și timpul de livrare. Mașină am momentan, chiar foarte bună, și nu pot spune că nu am cu ce mă mișca. Ca atare... dacă vine mai repede cu atât mai bine. Vine într-un an, asta e!

Mulțumesc pentru sfaturi și urări!

Link către comentariu

On 4/4/2023 at 12:45 PM, Xman_ghio said:

@Cristi_V fals! Chiar daca platesti 100% in avans tot vei primi factura de Avans. Cand soseste masina se va storna factura de avans si se face factura finala (care se va factura la cursul euro de atunci, la TVA-ul de atunci, etc). NU iti ofera factura de 100% avans nici o garantie ca nu se va modifica TVA-ul (de unde sa stie vanzatorul ce face Statul in 12 luni? Statul nu stie ce face maine? Daca se introduce alt TVA o sa plateasca noul TVA). 

La fel si cu suma totala a masinii: mai ales la Porsche Romania nu iti mai garanteaza nici o suma finala? Daca Skoda schumpeste masina cu 2-XXXX mii euro cand ajunge masina, clientul va avea de ales: isi primeste avansul inapoi sau plateste noul pret. Un fel de: "my way or the highway"! 😉

1. Asa e, a fost o scapare, livrarea constituie facptul generator. 2. Nu stiu cum e acum la Porsche dar pretul platit trebuie sa fie cel din contract iar contractul poate avea clauze de modificare a pretului.

Link către comentariu

La mine avansul s-a scazut din pretul final in Euro iar la data livrarii am platit diferenta de Euro la cursul zilei.

Fix asta mi-a atras atentia si mi s-a parut corect in comparatie cu un alt dealer de la care luasem o masina cu putin timp inainte si care procedase exact cum descrie @Xman_ghio

Modificat de akon
Link către comentariu

Logic e sa iti incaseze avansul ca si contravaloare in lei a unei sume in euro, sa iti emita factura finala in lei, ca si contravaloare a restului de plata in euro.

Porsche  asa factureaza.

Link către comentariu

Corect, exact asta e si cazul meu.

Colegii expuneau cazul in care indiferent de suma platita ca avans, suma finala se calculeaza doar la final ceea ce mi se pare incorect DAR da, este o practica folosita de anumiti dealeri auto.

Mie practica Porsche mi se pare cea mai ''fair'', in primul rand cursul de plata este cel al Porsche Bank care era decent in trecut si a2a, partea asta cu avansul. 

Daca mergi la un dealer ce lucreaza cu Banca X si iti factureaza la cursul de vanzare + comision de risc valutar , tu deja ai sute de $ pierdute.

Cand renunti la anumite optionale pt ca se strange suta cu suta aceste aspecte chiar merita luate in considerare!

Modificat de akon
Link către comentariu

În cazul meu avansul a fost achitat în lei, la cursul Porsche Bank, echivalentul a 10% din valoarea totală a mașinii, care are prețul în €, dar pe care o achiți în lei. Mai exact 14.186 lei.

Nu poți plăti în € atât timp cât la noi leul este moneda oficială. 

Nu au luat în calcul încă tichetele rabla (în maxim 120 zile de la utilizarea lor trebuie să intri în posesia mașinii ceea ce nu e cazul la termenul de livrare de 12 luni), și vor fi folosite cele din 2024, dacă nu se va modifica legislația în domeniu. Să sperăm că nu se schimbă.

Din ce am discutat cu dealerul NU au existat cazuri (cel puțin mie așa mi-a spus) ca pentru o mașină comandată cu un preț să o plătești mai scump din cauza modificării în sus a prețului. Marja de creștere ar fi undeva la 2%, sumă pe care și-o asumă ei.

Repet, nu știu dacă este așa, ci afirm ce mi-au prezentat mie.

Evident că firmele producătoare sau importatorii lucrează cu bănci și analiști financiari care cunosc mersul în domeniu, cu juriști și cu siguranță nu își permit să piardă, dar nici nu cred că riscă să fie țârâți prin tot felul de procese cu clauze abuzive sau alte prostii de genul.

Într-o economie de piață cu cerere și ofertă... riscuri vor exista mereu. Dar... cine nu riscă, nu câștigă nimic, niciodată.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

25 minutes ago, Gabriel*77 said:

În cazul meu avansul a fost achitat în lei, la cursul Porsche Bank, echivalentul a 10% din valoarea totală a mașinii, care are prețul în €, dar pe care o achiți în lei. Mai exact 14.186 lei.

Nu poți plăti în € atât timp cât la noi leul este moneda oficială. 

Nu ai citit atent discutia. 

Normal ca in RON platesti dar una e sa dai avans 10k Euro la un curs de 4RON/Euro si sa ramai cu balanta de 20k Euro la in curs ipotetic de 5RON/Euro si alta treaba ca atunci cand vine masina sa-ti calculeze cei 30k Euro la cursul nou, din care sa scada RONii ce i-ai dat avans.

Link către comentariu

M-ati facut curios si am cautat facturile masinii.

Au dreptate colegii: Am platit avans 10% din valoarea in euro a masinii, in lei, la cursul de atunci. La sosire, s-a facut factura, in lei, la cursul din data sosirii masinii, pentru toata suma. Factura de avans a fost stornata, iar eu am platit diferenta. Norocul meu ca a fost aproximativ acelasi curs. Chiar cu 0,01 lei mai bun.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!