Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

E simplu , indiferent de inclinarea lunetei , e functie de sofer

Te uiti in oglinda interioara prin luneta cand conduci ?

Da - atunci ai nevoie de stergator

Nu - nu ai nevoie

Eu de exemplu ma uit tot timpul ca asa e masina si asa sunt eu , imi ofera vizibilitate super sa vad tot ce e in spatele meu si imi place sa vad si ce e in spate

Oglinzile laterale le folosesc la schimbarea benzii si la mers cu spatele in parcari , nu ma uit in ele sa vad ce se intampla in spatele masinii

Altii au tot sifonierul in spate acoperind luneta , ei clar nu o folosesc niciodata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La SUV-uri si la break-uri chiar ai nevoie de stergator spate, luneta aia se face opaca la drum  cand carosabilul e umed.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

asta am spus si eu mai inainte: curentii de aer de la SUV-uri si break-uri se duc catre spate-sus si nu ating luneta, din acest motiv ea va fi cam mereu uda sau murdara. La masinile in 3 volume curentii de aer coboara de pe plafon de-a lungul lunetei si o curata in mod natural, din acest motiv nu este chiar un must have. Eu insa o recomand ptr ca, atunci cand mi s-a stricat motorasul de la stergatorul de luneta am stat cam o luna fara stergator, si tare greu m-am descucrat. Ca un facut am prins toate ploile in acea perioada, parcam masina cu spatele in orb. Si cu asta am terminat cu stergatorul de luneta, deja m-am lungit prea mult.

Link către comentariu

Hai sa incercam sa depasim subiectul.

Concluzia e simpla:

Ajuta: Da

Arata ca pixu': Da

Link către comentariu

Intrebare: iti place sau nu-ti place?

Raspuns: da! 🙂

Link către comentariu

@Cristi_V ce bine dadea cu un lava blue ;)) (am in familia extinsa un O4 lava blue ce se voia gri quartz. De cate ori ajung pe la partea aia de familie, am un pahar de vin bun pentru ca am insistat sa ia lava blue ;)) )

Modificat de zidanne
Link către comentariu

Ultimele trei (din cinci) le-am luat gri. Țin la tavaleala. Sau asa mi se pare mie. Deși, la praf ține  ai bine albul și în general culorile deschise.

Link către comentariu

Culoarea antijeg e 9202. Gri Cappuccino. Las baba o luna nespalata. Nu se vede.

Link către comentariu

albastru metalizat am si eu, o spal duminica si ma tine  cam pana vineri, iar sambata-duminica urmatoare o spal iar. Culoare superba, practicabilitate mica. Plus ca toate pasarile isi fac nevoile pe ea, am impresia ca aceasta culoare le stimuleaza sistemul excretor. Mai am si alte masini de alte culori, si cea gri metalizat ma tine si o luna, pana sa simt nevoia sa o spal. La cea albastra sunt mereu cu gainati de pasare pe ea.

Modificat de vizitator
Link către comentariu

Eu m-am decis la a o lua alb candy.

O culoare comună și deloc pretențioasă, zic eu.

Alb candy

Matrix

Rotare aero

Parbriz încălzit 

Oglinzi pliabile 

Cockpit

Iluminare ambientală 

Cotieră centrală spate

Sunset

Scaun pasager reglabil pe înălțime. 

27000

Săptămâna viitoare merg să dau comandă pentru că aștept niște lămuriri de la dealer, care le așteaptă de la importator, cu privire la oglinzile pliabile care elimină Light Assistant și invers.

Asta rămâne bătut în cuie vizavi de detalii.

Manuală, 1.5 tsi.

Link către comentariu

ma scuzi, ce inseamna ,,rotare aero"?

Link către comentariu

Jante 17".

Screenshot_20230325_082628_Gallery.jpg

Astea sunt singurele jante care îmi plac de la Octavia.

Nu îmi plac jantele mari, gen 18/19/20" care ies în afara talonului anvelopei.

Nu au protecție, se vede urât și se "răzuie" foarte ușor de borduri.

Link către comentariu

sunt foarte frumoase, mai frumoase decat cele basic de pe Ambition. Nici eu nu sunt adeptul jantelor mari pe sedanuri, 17 inci este arhisuficient ptr Octavia 4 (dupa parerea mea). Faptul ca ai matrix si jantele acestea vor face masina sa arate deosebita, ceea ce te va ajuta la revanzare. Hai sa fie intr-un ceas bun, sa va bucurati de ea😄!!!!

Link către comentariu

Sunset simplu sau impreuna cu geamurile cu protectie acustica? Pentru 100eur nu merita geamurile mai groase pe fata?

Oglinzile includ Light Assistant.

image.thumb.png.28344c589c6010eeb4f6f0b3a5219819.png

Modificat de Adi_vw
Link către comentariu

@vizitatorMulțumesc frumos!

@Adi_vwSunset simplu.

Nu mă deranjează zgomotul pentru că nu mi se pare a fi mare.

O sută colo, alta dincolo și se adună.

Vizavi de oglinzi nu știa dealerul să îmi spună dacă cele rabatabile includ și oglinda interioară cu efect antiorbire.

Am primit informația că o includ, dar după ce am plecat de la el.

Ca atare... pe marți/miercuri o să o comand așa cum am configurat-o mai sus.

Link către comentariu

Cu cat e linistea mai mare cu atat incepi sa auzi alte zgomote 🙂 plus ca nici nu e bine sa nu mai auzi nimic de afara. Nu are nimeni pe aici oglinzi rabatabile?

Link către comentariu

in configurator cand se adauga acum "Oglinzi exterioare electrice si incalzite, pliabile electric, cu efect automat antiorbire (doar la sofer) Light Assistant si senzor de ploaie" se schimba aspectul oglinzii interioare, ceea ce ma face sa cred ca include si oglinda interioara anti-orbire.

Link către comentariu

@RwO09 Din configurator nu îmi dădeam seama și am vrut să fiu sigur.

Acum sunt lămurit și este așa cum spui.

Link către comentariu

în urmă cu 22 ore, Cristi_V a scris:

Matrix?

Light package. Farurile Matrix LED.

Link către comentariu

Da, da, știu. Rămăsesem cu impresia ca nu le mai pui.

Link către comentariu

Le-am vrut de la început. În urma discuțiilor de aici am renunțat, apoi am revenit asupra deciziei inițiale. 

Recunosc că pe lângă utilitate țin cont și de aspect.

Cele basic Led au becul de semnal amplasat total aiurea, în opinia mea, fix lângă grila radiatorului și nu în partea exterioară ceea ce îl face mai puțin vizibil.

E probabil e o chestiune de gusturi și un minus din partea mea. Cu siguranță sunt mulți cărora le place sau nu sunt deranjați de asta.

Puteau măcar să amplaseze semnalizarea în lumina de zi, exact ca în cazul Superb-ului, dar... proiectantul știe motivul, însă mie personal nu îmi place.

Trebuie înțeles faptul că în cazul unei mașini, ca de fapt în cazul tuturor celorlalte lucruri, omul ia decizii în funcție de gusturile pe care le are.

Nu poți insista în a convinge pe cineva să-și schimbe gusturile doar pentru că ție nu îți place acel ceva.

Poți doar să-l informezi cu privire la utilitatea acelui lucru/obiect, evident dacă te pricepi.

Ca să fiu cât mai clar în explicații, mi-ar fi plăcut o Octavia cu motor de 240 cp, dar fără a fi VRS sau fără a avea acel aspect VRS, ci cu aspect normal, și fără brizbrizuri inutile care să arate că "rupe asfaltul".

E păcat că nu poți configura una așa, însă paradoxal o poți lua cu pachet VRS, dar ea nu e VRS.

Link către comentariu

Poti sa ii mai pui banda decorativa crom ptr geamurile laterale. Costa 259.42 euro si schimba aspectul masinii, o face mai eleganta (asta doar daca iti mai raman bani).

Link către comentariu

Si peste 6 luni o colantezi, ca se decoloreaza toata 🙃

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!