Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4


cristi511
 Share

Postare recomandată

6 minutes ago, yeeeeman said:

@acidone77 la benzinar nu cred ca e nevoie de webasto, la mine se incalzeste foarte repede motorul, in 500-1000m deja da cald si apa e la 70 grade.

Nu e vorba de cat de repede se incalzeste motorul sau nu, e vorba ca in 30min de mers webasto, ai cald in masina, motorul e dezmortit ( incalzeste si antigelul ) si dezgheata geamurile, topeste zapada, intri dai cheie si ai plecat... nu stai sa dai la perie/racleta, etc... nici eu n-am inteles webasto pana nu l-am avut si l-am folosit 4 ierni... merita fiecare euro! Mai ales la clima din RO. Si il poti folosi cand e frig, nu doar cand ninge/e inghetat.

Pentru mine de ex comfortul de a intra in masina incalzita, e priceless :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Android auto merge wireless chiar daca in manual scrie ca nu. Am avut si am testat pe S10 si S22

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, @Gabriel*77

 

Eu detin un Golf 8, dar probabil e aceeasi masina ca Octavia 4 si poate iti sunt utile parerile mele.

 

Farurile Matrix LED pornesc doar de pe la 60 km/h in si doar cand e intuneric. In oras (strazi iluminate, viteza mica) se va opri faza lunga si vei avea doar faza scurta pornita. Sau poti porni manual faza lunga si o opresti cand ai pe cineva in fata. Mai mult, daca mergi pe autostrada vei orbi soferii de TIR, deci va trebui sa opresti manual faza lunga automata. La fel atunci cand sensurile de mers sunt despartite de parapet/bordura inalta, vei orbi pe cei din contrasens si va trebui sa opresti manual faza lunga. Matrix LED e minunat pe drumuri europene/nationale/judetene, insa poti trai si fara ele daca mergi foarte putin extraurban. Faza scurta LED e suficient de buna.

 

Navigatia e utila la mers extraurban pentru ca vine (cel putin pe Golf 8 ) la pachet cu recunoasterea semnelor de circulatia si cu un asistent eco. Imi spune masina ca urmeaza o limitare de viteza sau un sens giratoriu, ma pune sa ridic piciorul de pe acceleratie si incepe sa faca coasting (cutie automata). Iar pentru mine e bunicica si navigatia masinii. Nu e la fel de faina ca Waze, dar iti faci treaba cu ea. Dar eu am platit doar vreo 180 euro pe navigatie. La alt pret probabil nu o adaugam.

 

Eu nu am webasto pe masina si nu ii simt lipsa, cu toate ca am motor diesel. Daca si eu, si masina suntem inghetati, atunci pornesc pentru cateva zeci de secunde incalzirea in scaun si in volan pana ma incalzesc, apoi astept sa bage ea singura caldura. Si nu dureaza tare mult, chiar si la temperaturi foarte mici. Si sunt o persoana friguroasa. Iar parbrizul il dezghet cu spray degivrant. Dar eu fac drumuri mai putine si mai lungi. Daca folosesti masina mult in oras poate nu e placut sa simti frigul ala in fiecare dimineata.

 

Android Auto wireless nu folosesc, desi am telefon compatibil cu asta. Imi incalzeste foarte tare bateria si nu se incarca suficient de repede. Daca folosesc si Waze, atunci nu-l mai incarca deloc. Eu bag cablul, iar telefonul ramane rece si mi-l si incarca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Gabriel77: stergatorul de luneta este un must have, mi se pare mai util decat toate celelalte optionale la un loc. Nici sa nu te gandesti sa comanzi masina fara asa ceva. Farurile led matrix iti repet: nu ai ce face cu ele noaptea in oras; da, sunt bestiale in afara orasului, sau prin comune slab luminate, insa in Bucuresti nu te ajuta ptr ca ai lumini peste tot. Pachet de drumuri grele nu mi-as pune decat daca as vrea cu adevarat sa merg pe off-road (gen drumuri forestiere). Nu mai avem drumuri chiar asa de rupte ca sa se justifice pachetul drumuri grele, mai ales ca garda la sol la Octavia 4 este destul de mare. De webasto nu stiu nimic, nici nu stiu cum functioneaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Android auto/carplay wireless se poate utiliza si faraa pune telefonul in suport, sau cu telefonul pus cu fata in jos 😀

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Webasto la motoarele noi pe benzina nu prea isi are rostul decat daca n-ai ce face cu banii de pe el sau daca locuiesti la munte unde e iarna cu adevarat, nu ce avem noi de 7 ani incoace. Tsi-urile actuale se incalzesc foarte repede si daca ai incalzire in scaune/volan e suficient pana baga aer cald.
Da, ar fi o idee sa pornesti webasto si sa gasesti cald in masina si motorul cald (ai reduce foarte mult uzura), dar nu cred ca vei tine masina 50 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am analizat ideile și sfaturile primite și am ajuns la concluzia că unele opțiuni nu m-ar ajuta mai mult decât cele de bază, exemplu ar fi Matrix LED-ul. Dacă majoritatea spune că și cele basic luminează destul de bine, voi renunța la ele și cu acea mie de euro voi bifa alte dotări. Raportându-mă la actuala mașină nu pot spune că aș avea nevoie de alte dotări în plus, poate foarte puține, pentru că probabil nu le-aș folosi și aș bloca niște bani. Doar niște mici gageturi de desing care țin de gusturi.

Merg în continuare pe varianta 1.5 tsi, manuală cu ”îmbunătățiri” pentru a o apropia de Style.

O dilemă însă am în ceea ce privește culoare. În configurator am tot bifat-o alb candy, dar personal îmi place orange, e deosebită și nu am văzut deloc pe stradă, însă nu vreau să fie nici prea țipătoare și nici greu de întreținut. De aici și dilema.

Culorile clasice, gri metal, gri șobolan, albastru lava sa alte de genul mi se par prea anoste. 

Vineri intenționez să merg la dealer, să configurez acolo, cu detalii la ce face sau ce nu face o opțiune, și dacă găsesc o reducere bună raportat la ”calitate/preț”, cred că voi da comandă. Dacă nu, o las pe altădată. Uneori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, dar voi vedea la momentul respectiv. 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as merge pe o culoare mai aparte. Cand mi-am configurat Golful 7.5 am ales "verde peacock" - cred ca a fost prima din Romania si toti angajatii de la dealer m-au sfatuit sa NU iau asa ceva. De asta spun - nu il lasa pe dealer sa iti dicteze ceea ce iti place sau nu. Intreaba-l detalii tehnice, dar te hotarasti singur daca pentru tine "merita" sa bagi banii in optiunea aia sau nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vei da comanda, te rog sa ne dai detalii. Sunt curios care va fi rezultatul tinand cont de numarul ridicat de criterii, idei, dileme, sfaturi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca renunti la MATRIX LED bifeaza totusi stopurile TOP LED.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@razvanccDa, voi da detalii.

@Cristi_VLe-am luat în calcul, desigur.

Precizez că cel la care merg pentru o eventuală comandă este aceiași persoană de la care am cumpărat mașina în 2016. Omul la vremea respectivă a fost obiectiv și realist, mi-a explicat fiecare lucru în parte și nu m-a lăsat să mă arunc la opționale scumpe considerând el că nu merită banii, inutile sau folosite foarte rar.

Să vedem acum ce s-a schimbat sau nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si neaparat stergator de luneta. Nici sa nu te gandesti sa iti iei Octavia fara asa ceva.

Legat de culoare  e strict o chestiune de gusturi, insa inainte sa dai comanda e bine sa vezi o Octavia cu respectiva culoare, ca sa fii sigur ca arata bine pe masina. Culorile anoste (gen gri) au avantajul ca tin mai bine la murdarie si sunt clasice, nu se demodeaza in cativa ani. Cele exotice arata beton dar se murdaresc repede, plus ca peste 3 ani nu vei mai fi la moda cu o asa culoare (tu tii masina multi ani, deci trebuie sa te gandesti cum va fi culoarea peste 8 ani). Eu mi-am cumparat un Renault albstru prin 2003 si, in 2011 cand am vandut masina culoarea se schimbase din albastru in turcoaz. deci trebuie sa te gandesti daca vrei sa fii practic sau la moda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O culoare deosebita da bine pe masina daca e asortata cu niste jante potrivite.

 

Daca masina e Orange sau Red Velvet, atunci jantele trebuie sa aiba macar putin negru, altfel contrastul e minim.

 

Cu jante argintii  nu cred ca arata la fel de impresionant, mai potrivite ar fi  la o masina vopsita in Albastru Lava sau Negru Magic.

 

SIncer, jantele la O4 imi par ciudate ca design, poate unora le plac, dar cred ca la O3 si O3FL aveai mai multe optiuni din care sa alegi ceva care sa iti placa.

 

Altair care sunt pe RS arata cel mai bine, dar nu pot fi configurate pe alte niveluri de echipare.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@acidone77ceea ce ai descris se intampla cu 10 minute de relanti la un benzinar. I-ai dat cheie, te duci iti faci cafeaua si cand te intorci masina e dezmortita. Cel putin asa vad eu lucrurile :) oricum ar fi, exista inca o diferenta destul de mare intre cat de repede se incalzeste un motor pe benzina si unul pe motorina, de aici si dotarea mai frecventa cu webasto pe diesel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@yeeeeman Oare se poate incuia din cheie Octavia 4 daca are motorul pornit? La Golf 8 nu poti face asta.

 

@Gabriel*77 Iti vei pune incalzire in scaune si in volan?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.5TSI se incalzeste foarte greu pe loc si repede in mers. Cu plecare directa de pe loc, in cca 5 minute acul este la 90 de grade, indiferent ca sunt 0 sau -10 grade. Pe loc da caldura mai greu ca 1.6TDI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iei cheia de rezerva si o incui din iala stanga manual :D, cel putin la Leon 5F merge.
1.6tdi nu are cumva rezistenta electrica pentru incalzire?

L.E.: Acum vad ca doar la noul Leon e expusa gaura cheii de la usa stanga. La Octavia 4 si G8 trebuie dat jos capacul de plastic, ceea ce  nu-i comod deloc.

Modificat de Adi_vw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, vizitator said:

si neaparat stergator de luneta. Nici sa nu te gandesti sa iti iei Octavia fara asa ceva.

 

Mi-am luat eu. Pe a doua Octavie ca prima sa a venit. Cea mai buna alegere. In 4 ani si 80.000km n-am simtit nevoia de stergator pe luneta. 

Si da, folosesc continuu oglinda centrala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca la O3  stergatorul strica linia spatelui, la O4 arata si mai rau.

Nici eu nu am simtit nevoia stergatorului spate in 4 ani, am renuntat la achizitia unei masini configurate super in 2019 doar pentru ca avea stergatorul spate.

Arata ca un umeras uitat acolo dupa ce ai pus sacoul pe tine.

O4 back.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

23 minutes ago, zidanne said:

 

... n-am simtit nevoia de stergator pe luneta. 

 

Dar in fata simti nevoia (atunci cand ploua)?

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Cristi_V pe fata apa se aduna, pe spate maxim 3-4 picaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce consider eu că îmi e util:

-Virtual Cockpit

-Oglinzi exterioare pliabile electric 

-Lumină ambientală 

-Proiectoare ceață Led

-Blocuri optice spate top Led

-Cotieră centrala spate

-Ștergător lunetă 

-Sun pack cu sunset

-Jante 17" Rotare Aero (din păcate ai foarte puține opțiuni în a alege jante)

-Scaun pasager reglabil pe înălțime 

-Culoare??? Cred că alb Candy, dar rămâne de văzut. 

Aș fi vrut și scaune încălzite spate, dar te obligă la climatronic pe trei zone, ceea ce e un pic absurd în 3 m3, și din cauza asta am renunțat.

Cu rabla și reducerea de la dealer ar costa 25.889.

Eu zic că e rezonabil.

Cam asta în materie de gusturi și nevoi. Altceva ține de gustul fiecăruia și mereu vor fi discuții că e mai bun și frumos nu știu ce față de altceva.

Benzina se încălzește mai repede în mers decât staționar. Totuși trebuie lăsată să tragă ulei și până urcă apa la 90 să nu o accelerezi brusc sau să schimbi în 4000.

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luneta respinge apa sau ce? Inseamna ca a mea e defecta, nu o respinge.

 

Parerea mea, daca ploua, sunt doua situatii. 1) Trafic, viteze mici si foarte mici plus opriri. La oprire fara discutie apa se pune pe caroserie, pe luneta, pe parbriz in mod identic. 2) Viteze mari, poate sa nu se depuna absolut deloc dar din cand in cand se scurge de pe acoperis pe luneta.

 

In alta ordine de idei, daca nu iti place cum arata nu optezi pentru asa ceva dar sa spui ca cu sau fara e tot acelasi lucru este fals. Nimeni nu vede printre picaturi sau prin perdeaua de apa. A, ca "nu simti nevoia" asta e altceva. Unii nu simt nevoia nici sa dea zapada de pe luneta de unde rezulta ca nu prea ii intereseaza ce se intampla in spatele masinii. In afara de costul suplimentar, singurul motiv pentru care nu se opetaza pentru stergator de luneta este ca unii considera ca masina nu arata bine cu el. Eu zic ca arata chiar mai bine cu el decat fara. Chestie de gusturi.

 

Unii mai spun ca trateaza luneta sau toate geamurile cu diverse solutii care previn depunerea picaturilor. Teoria spune ca un geam perfect curat va avea drept rezultat scurgerea apei si nu depunerea ei. Corect dar sa fim seriosi, geamul e perfect curat doar pana se murdareste.

 

Setarea implicita a stergatorului de luneta este sa porneasca singur la un anumit interval de timp (care poate fi modificat) insa se poate selecta pe pornire doar manuala.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La O3, nu apa de pe luneta fara stergator deranjeaza la vizibilitate, ci apa de pe geamul lateral in dreptul oglinzilor exterioare.

 

Luneta e curata cand ploua, vezi cat ai nevoie in spate, desi pentru asta exista oglinzi laterale. Doar cand ninge tare se depune, chiar daca pornesti dezaburirea.

E bine ca se poate configura stergatorul, daca era montat din start imi dadea cu virgula la aspect.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

42 minutes ago, Gabriel*77 said:

 

-Proiectoare ceață Led

 

 

Proiectoare ceata LED cu functie cornering, pentru ca altfel proiectoarele de ceata cu led sunt in standard. Acest cornering este de fapt optional si costa 108.29 EUR

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!