Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

@ili2k2 Înțeleg foarte bine ce spui. Nu sunt absurd și nici nu țin partea reprezentanțelor Skoda. Am avut și eu experiențe mai puțin plăcute cu ei, dar una-i una, alta-i alta. Când nu am fost mulțumit, am fost la Vw cu mașina. 

Eu vorbesc de a umbla tu la mașină din dorința de a "scuti" niște bani pe care nu te pune nimeni să-i cheltui.

Mă văd nevoi să tot repet chestia cu mașina pe care nu ne-o permitem, dar tot ne ambiționăm să o cumpărăm.

Am spus într-o postare ceva mai sus că achiziția unei mașina nu se rezumă doar la o plăti dealerului, sau vânzătorului, ci cuprinde mai multe cheltuieli. Nu le reiau că le-am enumerat mai sus.

Am avut și am TSI-uri Skoda din 2016 și NU mi-au consumat ulei. Nu contest faptul că pot consuma, dar dacă are consum, e insesizabil. Eu nu completez între schimburi. Atât timp cât nivelul se încadrează în limite, e ok. Aștept următorul schimb. 

Ce are uleiul Castrol? Ce înseamnă ulei original?

La prima Octavia pe care am avut-o, Octavia 3, mi-au pus doar Castrol la schimbul de ulei și nu au fost niciodată probleme cu motorul sau consumul.

Dacă uleiul e schimbat la timp și uleiul respectă caracteristicile producătorului, nu ai ce griji să-ți faci. 

Apropo! Eu nu am găsit ulei 0w20 la nicio benzinărie. Nici măcar un brand no-name.

Evident că la reprezentanță au prețuri mai mari, unele probabil nejustificate, însă nu trebuie negat că ei lucrează cu piese originale și au acces la programe și softuri la care alte service-uri nu au acces și astfel pot remedia ce alții nu pot.

Unele lucruri se pot remedia, altele care au probleme de proiectare din fabrică, nu se pot remedia. 

@Cristi_V Urăște lumea reprezentanțele că lucrează prost și au prețuri mari, dar când cumpăra un sh ar vrea cu istoric la reprezentanță. Oare de ce?

Oare de ce eu nu am putut vinde timl de două luni o Octavia 4, fabricație 2023, căreia i-am schimbat la reprezentanță și le casco bările față/spate, o aripă și un far în urma unor evenimente minore (am spus povestea, n-o mai reiau) iar după ce am dat-o la buyback s-a vândut într-o săptămână?

Mașina cu istoric la reprezentanță înseamnă că cel care o deține investește niște bani și timp pentru ca mașina să fie funcțională și nu face rabat de la calitate.

Asta, așa, ca o paranteză. 

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

0w20 am găsit la Rompetrol, ulei chiar de al lor. 

Orice piesa OEM, chiar daca respecta specificațiile, nu e OE. Cum VW nu produce o piesa oarecare, dar un producător are criterii specifice pentru piesa OE si OEM. Așa si pentru uleiuri.

Daca se pune ulei de producător, așa de ce nu se montează orice piesa de producător in reprezentanta, ca doar respecta specificațiile?

Eu nu am treaba cu prețurile neaparat ci cu nerespectarea procedurilor ssp precum si a ascultări doleanțelor clienților in a rezolva problemele mașinilor. Tot timpul au încercat sa de-a vina pe orice altceva, decât sa spună simplu.. facem dosar si încercăm sa schimbam pe garanție. Nici măcar nu trebuia sa schimbe ci doar sa aștepte aprobare, dar măcar atitudinea sa fie proclient.

Intradevar, in lipsa unei alternative credibile potențialul client are măcar o hârtie care dovedește ca mașina a fost intretiuta, precum si a faptului ca proprietarul a avut bani sa întrețină acea mașina.  Asta e iar un criteriu pentru care pana la aprox.200.000km fac reviziile la 30k la repzentanta.

ps: nici cu cei de la BMW nu mi-e rușine. Acolo încă fac reviziile la 2 ani pt ca mașina are f putini km si la o eventuală revânzare nimeni nu ar crede, dar si pt ca reviziile pentru un i3 hibrid la reprezentanta sunt mult mai ieftine decât cele de la Skoda.

Link către comentariu

@Gabriel77Eu n-am ce sa comentez pentru ca din anul 1998 nu am fost decat la service de reprezentanta si chair si la CASCO platesc in plus pentru a avea acces la service de reprezentanta. Habar n-am ce fac alte service-uri.

In legatura cu preturile, "justificate" sau nu, trebuie sa spun ca pe piata libera preturile sunt rezultatul cererii si a ofertei in conditii de concurenta. Pentru unii avantajul competitiv este pretul, pentru altii avantajul competitiv este altceva.

Modificat de Cristi_V
Link către comentariu

Aici vorbesc de branduri consacrate de uleiuri, nu de uleiuri contrafăcut sau cine știe ce obscurități. 

Cel despre care faci vorbire e un brand cu istoric, deci...

Piesele cu care vin mașinile sunt la fel cu cele pe care le găsești în reprezentanță când acestea se defectează sau distruse și îți sunt schimbate.

Eu nu cred că farurile Matrix, spre exemplu, care vin pe mașini au linii separate de producție. Una pentru cele noi și alta pentru cele care sunt cerute la schimb pentru garanție sau accidente. 

Așa e și cu uleiul sau alte componente. 

Calitatea interacțiunii cu clienții... este cu totul altceva, dar, ca în orice domeniu, sunt oameni și oameni. Unii profesioniști, cu vocație, alții... doar să câștige și ei o pâine. Astfel de lucruri nu le comentez. Mașina, indiferent că e nouă sau nu, presupune întreținere, întreținere care presupune la rândul ei cheltuieli și trebuie puse la socoteală. Îți permiți, cumperi mașina. Nu îți permiți, mergi cu autobuzul. 

Mașina nu bibelou să-l pui în vitrină și să nu consume. Și ăla necesită șters de praf periodic. 

Eu nu vreau să conving pe nimeni de nimic. Îmi spun, ca și tine, părerea și caut să-i indrum pe cei care cumpără mașini noi să conștientizeze situația și să fie atenți la cum exploatează acea mașină.

Unii nu înțeleg ce presupune achiziția și întreținerea unei mașini noi și când apar problemele dau din colț în colț. Am o cunoștință care spală o mașină de 80.000 € cu mătura (peria de plastic) la spălătorie. A făcut-o praf pe lac, e zgariată toată, dar pe lângă faptul că nu e a lui, ci e de muncă, nici nu a mai avut mașini noi să știe lucruri elementare și nu conștientizează că o strică. Deci, cam despre asta e vorba. 

@Cristi_V Știu, din ce scrii, că nu faci parte din carcotașii la care fac referire. 

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

Salut. Exista posibilitatea sa achizitionam anul 5 de garantie daca masina se afla in perioada initiala de garantie? Nici nu stiam ca exista asa optiune.

Link către comentariu

Optiunea cu al 5-lea an de garantie nu se gasete in configuratorul de pe site. Nu stiu de ce.

Eu am aflat de ea de la o persoana de pe Facebook.

Mi-au spus ca numai la dealer exista optiunea, costa 323 euro.

Am luat-o si eu de cum mi s-a confirmat, si as sfatui pe toti sa o ia.

Am intrebat delerul daca pot schimba uleiul mai devreme de 30.000 km.

Mi-s-a raspuns ca nu se poate, ca voi primi un mesaj in bord cand va fi cazul, dar nu mai devreme.

Desigur ca voi fi atent si nu o sa astept pana in ultima clipa sa primesc notificare de undeva din bord, voi contacta reprezentanta din vreme.

Nici nu m-as duce in alta parte sa schimb uleiul de capul meu. Nici gand. Nu am chef sa pierd garantia.

Pot fi tot felul de semne pe acolo. pe suruburi, pe filtru, pe buson. Cu tehnologia de acum ma astept la orice. Plus ca se poate intampla ceva neprevazut.

Doar daca ei vor sa-mi schimbe mai devreme la cererea mea, desigur contracost, ca in oferta am primii doi ani gratuit, dar eu mai mult de 15.000 km pe an nu cred ca mai fac, si asa ma incadrez in oferta lor, dar daca ei nu vor mai devreme de 2 ani sau 30k km asta e... O sa ma multumesc cu ce voi completa daca va consuma.

Asta de acum ,batranica, din primul an a consumat cam 750 ml sau maxim 1L in 15k km, in functie de cat de tare ma dadeam la ea. Scria si in carte ca e normal. De cele mai multe ori nu completam nimic.

Dar daca am multi km de autostrada atunci consuma, mai ales vara.

Si cum nu-mi place sa dorm la volan a avut parte de viteza la greu.

Asa ca asta noua, daca imi va consuma 1L la 15k km nu ma deranjeaza.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   3 membri

• Liviu1000
    • dercos
    • laur71
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!