Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

Intrebare pt cei cu Octavia cu faruri led matrix: am un prieten cu o Octavia VRS de prin 2021. Are farurile led matrix. Deja e la al 4-lea rand de faruri: in fiecare an ii apar crapaturi/micro fisuri in locul unde capota calca peste far. Problema nu e numai estetica ci si faptul ca intra apa in far (la spalatorie, ploi mai abundente, etc).

Pana acum le-a tot schimbat pe garantie si pe leasing, dar acum s-a inchis leasingul. Iar Casco zice, pe buna dreptate, ca e problema de fabricatie. Skoda a inlocuit 3 randuri de faruri pe garantie dar… s-a terminat garantia! 🤦🏻‍♂️ Iar un far costa 4000 lei; e scump sa le schimbi pe ambele anual 🤪😂

Voua vi se intampla asa ceva la farurile led matrix?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 04.03.2026 at 9:50, acidone77 a scris:

Decat parbriz incalzit, care e oarecum inutil si scump, mai bine faci calculele sa iti pui webasto/incalzire stationara, mai ales ca vin si nepotii... incalzesti masina, antigelul, dezgheata si geamurile... e mai scump, stiu, dar merita toti banii... multi nu ii inteleg utilitatea pana nu au/folosesc o iarna :) 

Într-adevăr webasto încălzește habitaclul foarte bine în functie de temperatura lăsată anterior la climă de când a fost închisă mașina ultima dată dar pe vremuri geroase sau cu strat de zăpadă nu face minuni, că am și eu și am văzut cum e, însă dacă este pus în funcțiune cu 10-20-30 minute înainte de plecare ajută foarte mult la curățarea tuturor geamurilor indiferent de condițiile meteo

Link către comentariu

6 hours ago, Xman_ghio said:

Intrebare pt cei cu Octavia cu faruri led matrix: am un prieten cu o Octavia VRS de prin 2021. Are farurile led matrix. Deja e la al 4-lea rand de faruri: in fiecare an ii apar crapaturi/micro fisuri in locul unde capota calca peste far. Problema nu e numai estetica ci si faptul ca intra apa in far (la spalatorie, ploi mai abundente, etc).

Pana acum le-a tot schimbat pe garantie si pe leasing, dar acum s-a inchis leasingul. Iar Casco zice, pe buna dreptate, ca e problema de fabricatie. Skoda a inlocuit 3 randuri de faruri pe garantie dar… s-a terminat garantia! 🤦🏻‍♂️ Iar un far costa 4000 lei; e scump sa le schimbi pe ambele anual 🤪😂

Voua vi se intampla asa ceva la farurile led matrix?

Ar trebuie sa incerce si la reparatorii independenti, de exemplu Dr. Faruri din TM. Posibil sa poata schimba doar "sticlele" de la far. Sa nu fie si o problema de reglaj la capota.. Totusi s-a intamplat de cam multe ori..

Link către comentariu

E destul de ciudată problema asta cu crăpatul sticlelor de la faruri, să nu cumva să se întâmple din cauza trântirii capotei de la motor. Și la Karoq am citit postări că se întâmplă același lucru, eu mi-am luat unul de nou și de când l-am luat am grijă să nu trântesc capota tocmai încercând să evit această problemă. Bănuiescă că apare problema asta din cauza faptului că lentilele sunt fabricate mai subțiri și mai puțin calitative.

Pentru a evita să se coacă/ îngălbenească în timp dar și pentru a le face o idee mai solide am mers la un centru specializat și le-am pus folii , acum Dumnezeu cu mila...

Link către comentariu

Atat timp cat service-ul le-a schimbat pe garantie inseamna ca se stie despre aceasta problema si nu exista discutii la importator privind acest schimb, cel mai probabil toate costurile se duc la producatorul farurilor.

Va reamintesc, totusi, este vorba de brand-ul Skoda, nu VW, unele lucruri sunt cum sunt si sunt acceptate asa la nivel de grup.

Link către comentariu

De ce s-ar crea microfosuri în acea zonă atât timp cât acolo are niște chedere? Acel cauciuc e destul de moale și probabil are un rol acolo.

Eu am Matrix și nu am nicio problemă, fabricație august 2024 și momentan nu am observat probleme. Mașina e încă în garanție, deci... voi urmări, dar nu am observat să se aburească decât foarte puțin și la baza lor, dar rar.

Link către comentariu

La greutatea capotei, daca o trantesti suficient de tare, chederele alea nu ajuta prea mult. Sunt acolo sa nu bata vantul si sa nu intre mizeria, nu sa tina greutatea capotei. Sunt niste tampoane reglabile acolo la faruri pe care sta capota.

Putem depasi momentul asta si sa ramane ontopic. 👍

Link către comentariu

astazi am semnat cu emotii

a ramas in configurarea de mai sus

avans 10% si diferenta pana la 50% la livrare

am ales sa puna ei alarma Viper cu comanda prin cheile masinii, fara alta telecomanda

plus aparatori noroi fata/spate

COSMIN27 , mi s-a spus ca nu mai pot schimba nimic la optiuni nici macar culoarea

am stat pe ganduri mult intre alb moon si gri steel

am ales alb moon, care e de fapt alb metalizat

actuala este gri gaphite si te omoara vara

la serviciu avem Dustere albe si e altfel

gri steel este frumos dar nemetalizat cu 2 straturi de lac

Gabriel*77 ,  Pachet Light & View Plus in varianta asta contine

Faruri LED Matrix Beam cu distributie variabila a luminii,

functie Cornering si lumini vreme rea,

lumini de zi LED, functie Coming / Leaving home

Instalatie de spalare faruri si sistem de avertizare pentru nivelul scazut al lichidului de spalare parbriz

Blocuri optice spate TOP LED

Camera video doar pe spate

camera 360 exista pe alta dotare ''Pachet Light & View Premium + Comfort" =2551 euro

ma gandesc sa pun folie de protectie pe faruri, bara fata si capota

cineva imi spunea ca se poate pune si pe parbriz .. nu stiu cum ar fi

am mers astazi cu una ..

trage destul de bine chiar si in modul normal, liniste si confort

e diferit mult fata de batranica mea de care imi va fi greu sa ma despart

sper ca am facut o alegere buna

COSMIN27 , am pus de proba un pic Dire Straits din Youtube music .. suna ok, ma asteptam la mai rau, poate din alte surse sau alte aplicatii poate suna mai bine, dar e ok si asa

voi intra pe diferite topic-uri sa urmaresc si alte lucruri si va voi adresa intrebari

mergem cu Dumnezeu inainte!

multumesc mult!

sa auzim de bine!

Link către comentariu

pai cand am intrebat de proiectoare ceata mi s-a spus ca nu mai exista si ca astea au cornering si lumini de vreme rea, adica ceata si ploaie..

la actuala masina O1 am bifat proiectoarele de ceata, foarte bune, sunt in far, au lupa, fac lumina mai jos si mult wide, foarte utile, completeaza foarte bine farurile si ajuta mult in curbe

ziua doar p-astea le aprind

la asta noua probabil concentreaza lumina mai lateral si in partea de jos, nu stiu

vom vedea

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   4 membri

• Gabriel*77
    • COSMIN27
    • Xman_ghio
    • laur71
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!