Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

The progressive dynamic steering changes the ratio depending on how far the wheel is turned so that you don't have to keep shuffling your hands round the steering wheel. This makes it easier to manoeuvre on twisty roads, in city traffic or when parking.

Am avut pe RS3, era fain, volanul se invartea aproximativ o tura maxim.

In al doilea clip e comparatia intre sisteme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

interesant .. deci din ce vad difera destul, dar e clar ca contructiv caseta de directie e din start alta, 100 de grade diferenta sunt date de alt raport la pinion pe cremaliera care e mai mare in diametru fata de cel standard.

Link către comentariu

Mi se pare ca ratezi esentialul daca gandesti asa, treaba e ca raportul de transmisie mecanic al directiei e variabil. Mai mare aproape de centru si mai mic spre extremitati.

Link către comentariu

Pai de asta am intrebat, ca nu am inteles cum se realizeaza, credeam ca pinionul e conic si isi misca pozitia cumva sus/jos..

Acum am inteles, incerc sa-mi imaginez grafic cum arata, am vazut caseta de directie normala demontata, as fi curios cum arata asta.

Vineri merg la un drive test.

Ar fi super daca masina de test ar avea DMS, in felul asta poate mi-as reevalua optiunile.

Multumesc!

Link către comentariu

@laur71 Dacă ai de gând să-ți configurezi și să achiziționezi o Octavia, ia în calcul utilizarea (sau utilitatea) ei zilnică, dar și cea ocazională (vacanțe) și în limita bugetului pune pe ea ce consideri că-ți trebuie. Părerea mea sau a altora de aici este pur subiectivă și uneori nu face decât să te bulverseze.

1.5 tsi nefiind un motor care să-i dea Octaviei valențe sportive, nu cred că ai nevoie de direcție progresivă, DCC sau alte nebunii pentru utilizarea domestică prin orașe aglomerate. DMS despre care întrebai nu face mari diferențe (nu vei sesiza mare lucru între aceste moduri de condus) și în afara lipsei acelui buton din bord... mai nimic altceva. 

Dacă îți permite bugetul ia 2.0 tsi de 200 cp (are suspensie independentă pe spate) că se simte un pic altfel rezolvând așa și "problema" cu suspensia adaptivă, dar cu puterea sporită vin și alte costuri plus un consum ceva mai mare de combustibil. 

În rest, după cum spuneam, pune pe ea ce îți trebuie și în limita bugetului. Achiziția unei mașini depășește costul propriu-zis de achiziție prin asigurări și reviziile anuale, după care vine costul de carburant și cel de reparații când va fi cazul. Și banii ăștia trebuie să îi iei în calcul. Unii nu iau aceste lucruri în calcul și sunt uimiți sau revoltați că revizia anuală îi costă 1500-1800 lei.

După cum spuneam, părerile noastre sunt subiective și posibil să nu reflecte realitatea de care te lovești tu.

Eu te sfătuiesc să iei (subiectivă, evident părerea) un parbriz încălzit, un volan încălzit, scaune încălzite pe spate (dacă ai soție/iubită care utilizează și ea mașina pentru a nu mai da la racletă când îngheată, sau copii pe care îi transporți în spate iarna până se încălzește în interior îi încălzești cu scaunele) navigație (dacă mergi în afara țării este nemaipomenită) și exemplele pot continua, dar, repet, tu știi ce nevoi și ce buget ai.

Dacă prinzi vreo reducere, ia în calcul acea sumă și pune pe mașină accesorii care altfel ți-ar depăși bugetul. La vremea când am achiziționat eu mașina (septembrie 2024) am prins o reducere de 4500 € și de banii ăștia am luat Matrix, jante 18", portbagaj electric și navigația de 13". M-am bucurat maxim pentru că mi-am dorit aceste accesorii, dar îmi depășeau bugetul. Astfel am împăcat și capra, și varza.

Baftă în alegerea configurării!

Link către comentariu

Da, directia progresiva este o optiune care merita, dupa parerea mea. Nu o mai am pe noua masina si o regret. In practica, la bracarea rotilor fata, simti cum pe ultima parte a cursei rotile vireaza mai repede decat au virat pe prima parte a cursei. Te ajuta foarte mult la iesirea din locurile de parcare stramte, cand masinile sunt parcate una in spatele alteia si tu esti prea aproape de masina din fata. La Seat vine la pachet cu Drive mode select, ma mira ca la Skoda este optiune separata (sau eu asa inteleg).

Modificat de vizitator
Link către comentariu

Fix asta voiam sa intreb, acea directie progresiva, vine automat daca ai butonul de Drive Mode Select?

Link către comentariu

NU, nu vine cu acel buton. În configurator DMS nu are direcție progresivă. E opțiune în alte pachete și vine cu garda la sol mai mică cu aproximativ 1.5 cm, pedalier sport, etc.

Link către comentariu

în urmă cu 8 ore, Gabriel*77 a scris:

NU, nu vine cu acel buton. În configurator DMS nu are direcție progresivă. E opțiune în alte pachete și vine cu garda la sol mai mică cu aproximativ 1.5 cm, pedalier sport, etc.

Exact asa este cu directia progresiva, am intrebat astazi la dealer, vine cu optiunea Pachet Performance. Mi-a explicat cumva cum functioneaza DMS, sper ca am inteles, ma incanta modul individual, inca ma mai gandesc.

M-am gandit si la parbriz incalzit, mi-e un pic teama, sunt ghinionist, am schimbat de 2 ori parbrizul si acum ar cam trebui, iar e crapat si are 3 lovituri, care deocamdata nu e in zona mea de privit si nu ma deranjeaza. La o masina de serviciu am schimbat parbrizul de 3 ori intr-un an.. Nu-mi place ca se deterioreaza foarte repede de la nisipul si pietrele de pe drum.

Nu stiu cat ar costa de inlocuit in caz de se sparge !?

Copii mici nu mai am, astept nepoti  :)

Am ales 1.5/150/DSG, vin dupa O1 (Tour) TDI ALH +TCM soft, de 18 ani, cumparata de noua in 2006.

O sa-mi fie greu cu motorul pe benzina, asta de acum trage foarte bine si consumuri mici.

la O 4 am bifat :

- geamuri laterale cu protectie acustica pe fata

- assisted drive

Pachet Light & View Plus

- stergator luneta (am bifat si acum 20 de ani la actuala si sunt super multumit)

- sistem alarma ( ca mi s-a spus ca dupa nu se mai poate pune)

- volan incalzit

- alb moon / gri steel

- ma gandesc si la al 5-lea an de garantie pt 323 de euro

se tot aduna bani multi, o voi lua cu credit, si cu fiecare optiune se mareste si rata..

as fi vrut alt sistem de sunet dar.. cam atat ca am cam sarit din buget.

Sper sa reusesc de data asta, daca totul decurge normal si fara surprize neprevazute, ca am tot amanat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!