Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

T.O.Y.O.T.A. și alții care scriu, pe portbagaj, numele mărcii, renunțând la emblemă.

S.K.O.D.A parcă a făcut la fel.

Așteptăm mărcile premium să vedem dacă fac sau nu la fel, Audi, Bmw, Porsche, Lexus etc...la astea accesibile tuturor merge să le scrii literele.

Voi ați comandat mașinile înainte sa apară în configurator scris mare, pe volan, S.K.O.D.A.

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E o chestiune de obișnuință.

Te vei obișnui. 

La apariția O3 nu mi-a plăcut spatele acesteia. Trei ani mai târziu mi-am cumpărat-o că mi-a plăcut mașina. 

La mașinile fără proiectoare de ceață nu mi-a plăcut design-ul, lipsa acestora mi s-a părut că dau o notă de ieftin, de slabă dotare, însă acum îmi place mai mult fața O4 FL comparativ cu cea a O4 non FL. 

O3 avea sigla pe portbagaj. O4 nu o mai are, ci are numele inscripționat. Îmi placea logo-ul pe spate, dar nici inscripția nu mă mai deranjează.

Sunt artificii de marketing care cu timpul se schimbă. 

Ca atare eu îți spun că cei cărora nu le plac anumite schimbări acum, neavând de ales, se vor obișnui cu ele și nu li se va mai părea  ciudate.

Link către comentariu

Din ce am vazut pe configurator exista optiunea - fara inscriptionare model  - 0 euro

La banii astia nu vad de ce nu ai pune bifa, in cazul in care te deranjeaza.

Link către comentariu

@17LIR Nu e același lucru.

Opțiunea asta am bifat-o eu și mașina a venit fără denumirea modelului, adică OCTAVIA, și fără denumirea motorizării E-TEC pe haion, dar inscripționarea mărcii este prezentă. Adică scrie SKODA pe spate indiferent că vrei sau nu.

Link către comentariu

pai scrie clar, fara inscriptionare MODEL. nu marca... 

Link către comentariu

adriantudor78
On 14.11.2024 at 11:41, vizitator a scris:

Productia masinii dureaza o zi (cel putin atata a durat la Octavia mea), insa daca masina este confirmata pentru prodctie nu inseamna ca maine va intra pe stand pentru a fi produsa. Trebuie sa mai ai rabdare pana ii vine randul.

Cât ar dura de la confirmarea în producție până la producerea efectivă? Modelul este Octavia essence negru metalizat, 1.5 tsi 115 CP manuala.

Link către comentariu

Cam o lună/o lună jumate.

Eu asta am dedus din comenzile pe care le-am făcut.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
adriantudor78

Salutare. In intervalul 16-20.12 merg sa ridic mașinuța de la dealer. In cat timp de la livrare ați primit cartea mașinii? O primim pe loc sau ulterior?

Modificat de adriantudor78
Modificare
Link către comentariu

Eu am primit-o când am ridicat mașina. 

Link către comentariu

@adriantudor78 În septembrie 2023 când am ridicat mașina am primit și Cartea.

În septembrie 2024, la actuala mașină, am primit Cartea la vreo câteva zile după ce am ridicat mașina.

Nu știu să îți zic motivul pentru care la una a fost așa și la cealaltă altfel.

Oricum pe Carte nu se mai trec datele proprietarului nici înainte, nici după înmatriculare. 

Ca atare, singurul inconvenient în treaba asta ar fi un drum în plus la dealer pentru ea. Dacă stai aproape nu te afectează, dar dacă nu, îți ia ceva timp însă... având în vedere că ai un motiv în plus să te bucuri de plimbatul cu noua mașină... e de bine.

😄😄😄😄

Link către comentariu

Succes sa ajungi la pbv1 dupa ora 16.00🤣

🤣

Octavia predată în septembrie 2024 cu toate documentele necesare. Nu a mai fost nevoie de niciun drum, mai ales că se mergea din berceni la pbv1. Îți blestemai zilele sau se mergea sâmbătă dimineață. 

Link către comentariu

12 hours ago, adriantudor78 said:

... In cat timp de la livrare ați primit cartea mașinii? O primim pe loc sau ulterior?

Cartea masinii... nu exista. Exista Manualul de utilizare si cam atat. Eu pe acesta l-am primit o data cu masina, era in torpedou.

Carte de service cu revizii, etc. nu mai exista. Aceea era cu nume proprietar etc.

Link către comentariu

Cred ca totusi se refera la CIV ...

Eu am primit-o cand am preluat masina

Link către comentariu

adriantudor78

Da. La CIV mă refeream.  Mulțumesc 

Modificat de Bebeee
Fara quote la postul anterior!
Link către comentariu

CIV, da. Cartea de Identitate a vehiculului. A mea a fost emisa de 28.04.2020 si am primit-o cu masina pe 08.05.2020.

Link către comentariu

In 2017 am primit CIV la livrare, anul acesta a durat 10 zile dupa livrare, a luat foc serverul RAR in acea perioada.

Link către comentariu

Nu vă mai stresați cu CIV-ul mașinii. Oricum nu aveți ce face cu el în prima lună.

Doar la fisc, înmatriculare și vânzare. 

Am făcut o configurare similară cu ce am luat eu astă toamnă și aceiași mașină este cu 1000 € mai scumpă. 

Pe lângă asta, mărturisesc că Bucureștiul ESTE PLIN de Octavia 4 și o spun fără nicio exagerare. Sunt foarte multe pe străzi. 

Deși în continuare sunt destul de mulți care trăiesc din amintiri (fac referire la cei care încă au senzația că mașinile aduse de afară, cu câteva sute de mii de km sunt alegerea cea mai bună raportat la calitate/preț, în mod deosebit diesel) observ și multe mașini noi, de toate națiile, dar cu predilecție asiatice. 

Ca atare e un lucru bun că oamenii, deși timid, încep să înțeleagă diferența între o mașină "premium" dar uzată, și una nouă, însă dintr-o clasă ceva mai jos deși, dacă pui în balanță, o mașină nouă, considerată de volum, este net superioară uneia "premium" peste care au trecut niște ani.

Link către comentariu

Ai ce face cu CIV-ul in prima luna ptr ca trebuie sa inmatriculezi masina. Inmatricularea se face in 30 de zile de la dobandire, indiferent ca este noua sau la mana a doua. Pun aici  link-ul cu actele necesare, la pct 4 se vede ca se cere CIV in original.

https://dgpci.mai.gov.ro/document-details/inmatriculari/5aaa7736a172e07a9b042adc

Link către comentariu

1 hour ago, Gabriel*77 said:

Pe lângă asta, mărturisesc că Bucureștiul ESTE PLIN de Octavia 4 și o spun fără nicio exagerare. Sunt foarte multe pe străzi

Este normal. 

Cred ca este cea mai comuna masina de flota. Multe sunt masini de servici.

Link către comentariu

Inmatricularea NU este obligatorie in 30 de zile de la dobandire. Doar declararea la taxe si impozite locale.

Conform Ord. 14/2017 Art. 11 alin 4, transcrierea dreptului de proprietate (adica inmatricularea pe numele tau) are termen max 90 de zile de la dobandirea dreptului de proprietate.

De altfel, autorizatia mea provizorie de circulatie are valabilitate 90 de zile 😁

Link către comentariu

Pai si nu este suficient? Eu am luat amenda ptr ca am declarat masina la taxe si impozite cu intarziere.

Link către comentariu

RAR-ul întocmește documentul respectiv și-l expediază reprezentanței în timp util pentru ca proprietarul să poată demara procedurile legale de luare în evidență la FISC și înmatriculare. 

După cum spuneam, nu vă faceți probleme pe tema asta.

Da, mașina trebuie declarată la FISC în 30 de zile de la achiziție (procedură diferită de cea de înmatriculare) și înmatricularea propriu-zisă se face în maxim 90 de zile.

Fiecare face cum doreste. Unii o înmatriculează mai devreme că nu le place să meargă cu mașina prea mult cu numere rosii (cazul  meu), alții preferă să meargă așa până le expiră.

Cei care locuiți în București și aveți locuri de parcare nominale și schimbați mașina, trebuie să faceți  înmatriculare mai devreme pentru a depune actualizarea datelor cu noua mașină și eventual proprietarul.

Altfel vă veți trezi că locul respectiv nu mai e al vostru, deși e plătit.

Cel puțin la sectorul 3 așa este.

HCL-ul care reglementează asta prevede 30 de zile in care trebuiesă actualizezi datele, dar funcționarii din primărie spun că ei au convenit să fie 90 de zile.

Motiv pentru care... atenție la neatenție. 

Link către comentariu

La fisc inmatricularea decurge foarte repede (sector 2 - se poate si online, dar dureaza 2-3 zile), la DGPCI este mai greu, fara programare risti sa stai cu masina in parcare la ei o zi. Astazi am depus dosarul la 08:18, iar cele 3 ore pentru eliberare placute+talon au fost 2.5h pana la urma.

Am incercat prima oara vineri fara programare: la 08:20 am luat bon si pe la 12:30 as fi ajuns la ghiseu, asa ca ar fi fost nevoie sa las masina acolo peste weekend (inchideau la 13:30).

Modificat de razvan.ac
Link către comentariu

@razvan.ac de ce să lași mașina acolo dacă ai numere roșii valabile? 

Link către comentariu

@razvan.ac Da, fiecare DITL de sector are specificul lui, deși ar trebui să nu.

De principiu e bine să consultăm portalul respectivei instituții pentru a vedea ce acte ne trebuie pentru operațiunea dorită.

În cazul meu, Sector 3, programare online și în 10 minute am perfectat documentele primind certificatul pe loc.

La Înmatriculări durează câteva ore pentru că trebuie fabricate plăcuțele și retribuirea lor, altfel, depunerea documentației nu mi-a luat mai mult de 6 minute. 

Evident, în prealabil m-am informat cu privire la ce acte trebuie depuse și modalitatea de plată a taxelor.

@tetea Probabil au expirat plăcuțele. Din varii motive (eu unul nu le înțeleg și nu mă refer la colegul de forum de mai sus) sunt persoane care circulă cu numerele roșii până expiră.

Unii spun că nu vor să plătească taxa de drum, printre altele...

@Luciosu Așa este. Multe sunt flote. Puține sunt mașini personale (fără nicio treabă cu exploatarea comercială sau în acest sens), și le observi după detaliile cărora le acordă proprietarul atenție. 

Eu spre exemplu NU am văzut Octavia 4, FL sau NFL cu side assist, opțiune ce ar trebui să nu lipsească de pe mașini pentru că e vorba de siguranță la schimbarea direcției de deplasare. La fratele mai mare al Octaviei, respectiv Superb, am văzut că e standard.

Adică, îmi iau Canton, scaune sport, piele, briz-brizuri, etc, dar opțiunea asta nu...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Gabriel*77
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!