Jump to content

Intretinerea si costurile service Kodiaq

alex1500ro
 Share

Postare recomandată

la  toate masinile care au firewall la diagnoza, este necesara deschiderea capotei pentru efectuarea multor operatii din tester... inclusiv actionarea etrierilor electrici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 7 months later...

Vad ca nu mai avem de mult un update, asadar: Kodiaq Style 2.0 TSI livrat in Noiembrie 2023. 

Am facut prima revizie la Metrotehnica, inlocuire ulei si filtre, cost total 1590 lei (au intrat 5.7 litri de ulei Mobil 0w20).

Link către comentariu

• 1 month later...

@Doc Morelli Pe factura vad 50% discount la 

• Lucru suplimentar: cartus filtru aer
  • Lucru suplimentar: inlocuire filtru polen

Banuiesc ca astea-s manopera

Link către comentariu

Am fost ieri pe la ei, factura a fost 1700, ulei Mobil1 si filtrele clasice. Am ales Metrotehnica pentru ca la Brady / PBV imi cereau 1700 cu ulei Castrol sau 2000 cu ulei VW.

Oricum, scump rau de tot. De abia astept sa ies din garantie cu masina sa pot merge la service independent.

Link către comentariu

Păi poți merge și acum la service independent.

Link către comentariu

Exact! Mergi la un service autorizat RAR, schimbi cu piese originale si ulei care corespunde normei motorului tau. Totul pe factura!

Si la reprezentanta mergi doar pentru inspectia anuala - costa vreo 150-200 lei. Si tot ai garantie standard 😉

Link către comentariu

Salutare, 

Sunt posesorul unui Kodiaq 2.0 TSI (DNNA), 190 CP, 4x4, DSG. Masina am luat-o de noua in urma cu 9 luni, acum am 10.000 KM, merg mult cu ea in oras  si as vrea sa ii fac primul schimb de ulei.

Reprezentanta mi-a facut o oferta de filtre (habitaclu, aer, ulei) + ulei Castrol 1700 lei sau 2200 cu ulei VW.

Referitor la asta va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri.

1.  Merita sa dau 500 lei in plus pentru ulei VW?  Intentionez sa fac schimbul cam din 10.000 km in 10.000 km. Alta marca in afara de Castrol 0w20 nu vrea reprezentanta. Ei zic ca nu e contrafacut, ca il au la butoi de 200l.

2. In viitor ce anume ar trebui sa am in vedere pentru revizii?  ma refer la cat ar fi indicat sa se schimbe uleiul la Haldex, DSG, si altele. 

3. O intrebare puerila, cred, este corect ca filtrul de combustibil la acest motor nu se schimba ?

4. Este prima masina noua si ma intreb, ar trebui ca la 2 ani sa ajung la reprezentanta pentru verificare obligatoriu, chiar daca sa zicem, ipotetic ca eu voi fi la reprezentanta la 1 an si 8 luni sa schimb uleiul ? Tre sa merg iar peste 4 luni...doar ca s-au implinit doi ani fix.

Multumesc!

Modificat de Radudar91
Link către comentariu

1 . Nu cred ca este necesar sa faci schimbul de ulei asa de des . Costul la reprezentanta este urias 

2. Din cate stiu eu la 60 mii de km

3. Nu stiu ce spune producatorul in cazul asta 

4. Poti cere sa faci inspectia mai repde nu se intampla nimica nu are rost sa mergi de 2 ori

Link către comentariu

• 2 weeks later...

1. La prețul lor de cocaină nu merită în niciun caz.

2. Haldex <= 3 ani / 60k, cutie transfer/grup spate cam odată cu uleiul DSG

3. Corect

4. Poți cere inspecția când vrei tu, că doar sunt banii tăi. Dar nu-i obligatoriu la reprezentanță, nici măcar pentru garanție, dpdv legal, câtă vreme se respectă planul de întreținere într-un service autorizat. Nu-i nevoie nici măcar de ulei sau filtre originale. Că e sau nu riscant să faci asta, poate ține și de toleranța fiecăruia la risc (și scandal în caz de bubă în garanție). Avantajul la reprezentanță constă în faptul că beneficiezi de eventuale actualizări/TPI/rechemări și ai istoric online ceea ce poate ajuta la revânzare.

DPMDV la un VAG non-Audi e beyond exorbitant 2200 de lei pentru o revizie cu schimb de ulei 

Link către comentariu

@Radudar91 pentru ce vrei tu nu te duce sub nici o forma in reprezentanta! Ia-ti ce ulei vrei, iti iei filtru de ulei original si faci schimbul la un service multi-marca bun. Si te duci la reprezentanta doar pentru inspectia anuala (care costa vreo 200 de lei) si schimbul la 2 ani/30k km. Nu are rost sa platesti la ei un schimb de ulei cu atatia bani.

Daca iei Ravenol sau Luqui Moly, cele mai bune uleiuri, o sa coste vreo 450 lei. Un filtru de ulei original este 100 lei maxim. Schimbul de ulei este 150 lei manopera la un service "normal". De la 700 pana la 1700 lei e drum lung 😉

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Oferă schimb ulei și filtre 2000 de lei în Timișoara la dealer Skoda. Ulei original, la ei 160 lei pe litru, pe net maxim 80 de lei.

Am cerut o ofertă și de la un service autorizat - 900 lei.

La Skoda figurez o dată la 2 ani sau 30k. Cred ca pe asta de un an o fac in alta parte. 

Modificat de CiprianB
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!