Jump to content

Consum ulei (Touareg CR7)

Stefanik
 Share

Postare recomandată

Eu am motorul de 231 cp. A consumat ulei in primii 5.000 km însă cred că undeva la 500 ml. Recomandat este ca, in perioada de rodaj, să încerci să o menajezi (sub 3.000 ture).

În prezent mașina mea are 30.000 km însă nu mai consumă ulei. Consum la mers liniștit 7% în afară. Dacă îi dai tare consumul trece lejer de 8%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

razvan.florea.1923

Nici eu nu omor mașina. Am drum de la Brașov la Ploiești cu consum 6.8. Ploiești - Băneasa am avut și 5,6%. De altfel, toate drumurile de peste 80-90 de km au consumuri intre 6,8% și 8,8%. Sunt mare fan al pilotului automat. Funcționează IREPROȘABIL. Doar că... e această mică mirare de consumul acesta de ulei.

Anterior, la Superb 2.0 TSI 280 CP am completat 600-700 de ml până la prima revizie de la 15.000 (după vreo 7.000 de km).

La Octavia 1.0 TSI am completat 1 litru după 2.000 de km, de atunci... niciun strop.

Însă.... nu aveau 0W30.... Zici că e apă. Uleiul folosit este Castrol de la reprezentanță.

Link către comentariu

Hmmm....am deja 1200 KM...condus destul de sportiv 🤩  ...dar tot asa sta uleiul...de cand am luat masina era 1 [cenzurat] lipsa pana la maxim!

deocamdata tot acolo sta ...nivelul de ulei.

am versiunea de 286 CP

In schimb la adblue...vad ca numai 8.000 Km mai pot face!  :Driver:

Consum mediu motorina 9.2 %  viteza medie 34 KM/h pe ultimi 1200 KM

Daca merg frumos max 100 KM/h pe nationale...consum undeva la 6.7 % ...pe cum ii dai...creste si consumul!

regim autostrada..130...150KM/h am avut consum de 8.2%

in oras...se duce la 9.5% consum

Link către comentariu

Posibil atunci să fie din cauza uleiului. Eu schimb doar cu 5w30 long Life 3. Asta este norma de ulei menționata in cartea mașinii dar si pe abțibild-ul din compartimentul motor.

Link către comentariu

razvan.florea.1923

Așa zice producătorul: 0W-30.

Imagine WhatsApp 2025-04-15 la 16.12.03.jpg

Link către comentariu

Observa in urmatorii 5000 , eu cred ca va scade semnificativ consumul de ulei

Ca masina consuma ulei , ok , asta au spus tot colegii din acest topic

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!