Jump to content

Consum ulei (Touareg CR7)

Stefanik
 Share

Postare recomandată

Salut prieteni, la 5600 km am completat 1 litru pana la nivel max. La 11.000 km acelasi lucru. 3.0 TDI, achizitionat in septembrie 2021. Circulat 80% pe DN, 10% autostrazi, 10% oras. Mers normal, exclus sportivitate!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce temperatură are uleiul în regimurile de exploatare menționate ? Ai urmărit cumva ?

Link către comentariu

• 6 months later...

In 46000 km nu s-a completat absolut deloc cu ulei, indiferent de cum s-a mers cu masina, dar in general se merge destul de agresiv. Nivelul de ulei a fost in permanenta maxim.

In schimb s-au inlocuit discuri fata spate deoarece erau cu aproape 2 mm sub cota minima.

Link către comentariu

• 1 year later...
Silver Wolf

Eu am luat un VW  de curand si am constatat ca dupa aprox 7000 km facuti de fostul proprietar de la ultimul schimb, masina era pe minim la ulei. Am pus aproximativ 600 ml de ulei si nivelul a revenit la normal. Deci masina consuma ulei. Asta este un fapt dovedit. Exista insa o serie de  zvonuri cum ca uleiul original VW din reprezentante ar fi problema si ca daca s-ar inlocui cu un ulei de calitate- gen Ravenol problema ar disparea. Eu vreau sa mai merg 3000 cu uleiul asta dupa care o sa-i fac schimbul si va tin la curent.  Touareg  CR7 3.0 V6 TSI 340 cp.

Off topic: mai am 3 masini care nu consuma ulei deloc: 

-(2010) Ford Kuga 2.0 163 CP Diesel

- (2018)Nissan X-trail T32 2.0 177 cp diesel 

-(2008) Jeep grand Cherokee WH 3,0 218 cp  TDI

Link către comentariu

Ce consum mediu ai la 3.0 TSI cu CR7 ?

Link către comentariu

Mai verifica odata daca schimbul a fost facut in urma cu 7000 km ,vezi data de fabricatie pe filtru aer,polen…

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Silver Wolf

Cu uleiul de la reprezentanta masinile consuma... este un paradox pe care numai cei de la VW il pot intelege. 

desi stiu ca o sa ma blocati, dar vreau sa va spun ca exista foarte multe marci de masini care nu consuma ulei, spre deosebire de "nemtoaice"...

eu am( pe langa altele) un Touareg CR7 V6 3.0 TSI. ...Si haleste! o sa incerc sa il inlocuiesc cu un ulei  "adevarat" gen Ravenol, compatibil cu motorul si va tin la curent.

70 % extraurban, viteza medie 80-90 km/h., consum: aprox 100 g/1000 km

Link către comentariu

Silver Wolf
On 30.07.2024 at 13:45, tavitara a scris:

undeva la 10-11% in functie de  cat de aglomerat e drumul. Cel mai putin am scos 9,2 mers omeneste. In oras sare de 12%. Dar senzatia la demaraj cu cei 340 cp merita toti banii...

Link către comentariu

4 hours ago, Silver Wolf said:

Cu uleiul de la reprezentanta masinile consuma... este un paradox pe care numai cei de la VW il pot intelege. 

desi stiu ca o sa ma blocati, dar vreau sa va spun ca exista foarte multe marci de masini care nu consuma ulei, spre deosebire de "nemtoaice"...

eu am( pe langa altele) un Touareg CR7 V6 3.0 TSI. ...Si haleste! o sa incerc sa il inlocuiesc cu un ulei  "adevarat" gen Ravenol, compatibil cu motorul si va tin la curent.

70 % extraurban, viteza medie 80-90 km/h., consum: aprox 100 g/1000 km

La o viteză medie de 80-90km/h e normal să consume și puțin ulei, acum cat nu pot să ma

peonunt. Eu la un BMW 230i motorul B48 252cp nu consumă deloc ulei. Nu am completat niciodată între schimburi, dar mașina are aprox 45k km.

de curiozitate ce rulaj are CR7 și ești proprietarul mașinii de nouă?

Link către comentariu

Silver Wolf
On 03.08.2024 at 11:49, ANdi B. a scris:

La o viteză medie de 80-90km/h e normal să consume și puțin ulei, acum cat nu pot să ma

peonunt. Eu la un BMW 230i motorul B48 252cp nu consumă deloc ulei. Nu am completat niciodată între schimburi, dar mașina are aprox 45k km.

de curiozitate ce rulaj are CR7 și ești proprietarul mașinii de nouă?

Masina are 127k . am luat-o la 125k.

On 30.07.2024 at 14:26, EEXCALADE a scris:

Mai verifica odata daca schimbul a fost facut in urma cu 7000 km ,vezi data de fabricatie pe filtru aer,polen…

Oricum mi-am luat toate  consumabilele. Sapt viitoare cand o sa am timp ma bag sub ea si il schimb cu filtre cu tot. Am luat Ravenol VMP UFDO 5w30. Nu ma bag deocamdata la 0w20 . Mai stau sa ma mai documentez... Oricum eu nu tin 30k uleiul in motor. 15k max.

Link către comentariu

E normal sa consume, mașina probabil ca pana acum a făcut 3 schimburi de ulei și s-au produs anumite uzuri de componente.

Link către comentariu

Silver Wolf

probabil...

Link către comentariu

Va rog nu mai folosiți "Quote" fără sa fie cazul. Mulțumesc.

Link către comentariu

Link către comentariu

Absolut toate motoarele consuma ulei. E un lucru normal. Cantitatea depinde.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Silver Wolf

Da. Consuma!

Link către comentariu

Silver Wolf
On 18.11.2020 at 10:21, adrian001 a scris:

In manualul de service al masinilor cu motoare care au DPF producatorul specifica ca in anumite conditii nivelul unleiul e posibil sa creasca. Nu se da nici un detaliu de ce sau cum, dar cred ca si in manualul de utilizare scrie asta. Ma gandesc ca au fost reclamatii pe tema asta si decat sa faca ceva util mai bine esti acoperit de o fraza in documentatie. Apropo se intampla asta si la mult laudatele japoneze, chiar ma rau decat la nemtioaice. 

In timpul regenerarii dpf temperatura uleuilui creste expobential. Din aceasta cauza se dilata .scade densitatea si creste volumul.

Link către comentariu

Silver Wolf
On 30.07.2024 at 13:45, tavitara a scris:

la mers omeneste pe drumuri neaglomerate in jur de 8.5-9 %

in oras- 15

la goana- 11.5-12.5%

media e de 10-10,5 %

On 04.08.2024 at 13:39, Silver Wolf a scris:

Masina are 127k . am luat-o la 125k.

Oricum mi-am luat toate  consumabilele. Sapt viitoare cand o sa am timp ma bag sub ea si il schimb cu filtre cu tot. Am luat Ravenol VMP UFDO 5w30. Nu ma bag deocamdata la 0w20 . Mai stau sa ma mai documentez... Oricum eu nu tin 30k uleiul in motor. 15k max.

Am facut schimbul ieri in garaj. Am scos 7.3 l si am pus 7.6 l de Ravenol VMP UFDO 5w30. Am curatat si sonda care era murdara cu un ulei mai vechi. Se pare ca la fiecare schimb de ulei trebuie curatata sonda. Uleiul din motor mi se parea curat, nu-si pierduse culoarea, nu era negru, deci cred ca avea intr-adevar 7000 km si parea un 0w20.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!