Jump to content

Blue Passat B8 "Albastrica"


TheOne06

Postare recomandată

Dupa multi ani petrecuti impreuna cu fosta masina , un  B6 pe care l-am condus de cand avea doar 14.000 de km , acum un an si jumatate a trebuit sa ne despartim. A fost greu mai ales ca eram destul de atasat de acea masina, si eu si juniorul care si-a petrecut o mare parte din inceputul vietii in ea :) . Inima m-a tras spre o alta masina, tot din gama VAG Octavia RS 3 dupa care intorceam capul de fiecare data cand o vedeam pe strada, dar soarta a facut ca sa continui aventura tot cu un Passat (al treilea dupa B5.5 si B6).

Si dupa lungi cautari,  incepe povestea cu noua achizitie botezata de junior "Albastrica" , un Passat B8 Variant Highline. La origini nemtoaica, si-a petrecut o buna parte din viata de pana acum pe meleagurile olandeze si de aproximativ o sabtamana este, cel putin provizoriu si pe viitor si definitiv, domiciliata in Romania.

Are motor 2.0 TDI EU6 190 de cai pusi in valoare de o cutie DSG cu 6 rapoarte, tractiune fata si are aprox 177.000 de km parcursi. M-a fermecat culoarea si de cand am vazut-o am decis ca trebuie sa fie a mea :) .

Este foarte bogata in optiuni si aici reamintesc:

Bord AID, Sistem Navigatie Discover Pro , Aer Conditionat automat pe 3 zone, Incalzire in scaunele fata, Tapiterie piele cu alcantara, Trapa Panoramica, Lumini ambientale in usi , Led all around la interior, Faruri Led High Cu DLA,Stopuri led, Senzori parcare fata-spate, Camera marsarier cu alerta la trafic, ACC, Front Assist, Side Assist,Lane Assist si alte sisteme de asistenta care nu mi-au ramas in cap, Oglinzi cu incalzire,reglabile si rabatabile electric, Portbagaj electric, Keyless entry si keyless go, Cui remorcare electric......etc.

Masina a venit cu istoric complet de service in reteaua VW si jante de 17".

Ce ar fi de facut in viitorul apropiat : revizie la cutia DSG , de schimbat placutele de frana pe spate, revizie ulei si filtre undeva in aprilie/mai 2020 si 4 anvelope de vara pentru jantele pe 17.

Si acum sa continui prezentarea frumusetii cu un set de poze : 3.thumb.jpg.3cbc9f2f897422f0dfe2ad4d0f4b207f.jpg

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Modificat de TheOne06
Link către comentariu

Frumoasa culoarea! Asa ceva am cautat si eu dar nu a fost sa fie.  Multi km fara probleme!

Link către comentariu

Multumesc frumos. Si eu am cautat mult timp si majoritatea pe care le gasisem erau mult peste bugetul meu sau slab dotate. Momentan astept sa o scot la o plimbare pe un drum mai lung sa vedem cum se comporta. 

Link către comentariu

Masina super ok dar jantele alea de Audi A4 B8 sunt ca nuca in perete. Am impresia ca nici la ET nu prea se potrivesc. Fa un efort si ia un set OEM de Passat B8 pentru iarna. 

Link către comentariu

Jantele le am de pe fosta masina. Momentan sunt alte lucruri de facut la masina si nu vad a fi o necesitate schimbarea lor. Et-ul este ok , au Et 45 dar sunt putin cam late 8J. Singura problema sunt anvelopele care sunt mai mici putin 205 55 fata de 215 60 si pe care le voi schimba anul urmator. Cred ca arata oricum mai bine decat unele de tabla ?.

In plan in momentul asta am revizia la cutie , placutele pe spate si revizia la motor plus un set de anvelope noi de vara pentru jantele pe 17.

Modificat de TheOne06
Link către comentariu

Sincer as prefera sa las 17 pe iarna si sa iau 18 pentru vara dar momentan sunt alte prioritati ? . Cu timpul le voi face pe rand pe toate. 

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Frumoasa culoarea si dotarile!

în urmă cu 3 ore, TheOne06 a scris:

anvelopele care sunt mai mici putin 205 55 fata de 215 60

Din cauza anvelopelor arata dubios jantele iar diferenta aia nu e chiar mica. Sa nu ai probleme la rar cu ele.

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, insa ai grija cu anvelopele de iarna ca nu au dimensiunea corecta. In caz de accident RCA / Casco nu te va despagubi.

Link către comentariu

foarte frumoasa! sa o stapanesti sanatos. verifica barele longitudinale de pe plafon sa nu se miste in partea din spate (problema des intalnita - pe acolo poate intra apa care se scurge direct pe air-bagurile cortina!).

Link către comentariu

Si astazi a primit si primul cadou : un set de covorase din cauciuc.20191211_105207-2110x2636.thumb.jpg.ba7c092c93e3928ee895d9a0a6bbd2c0.jpg

Link către comentariu

Imi plac tare. Initial am vrut Petex dar sunt destul de subtiri alea , nu mai au calitatea de alta data. Astea imi plac si pentru faptul ca au intaritura in dreptul pedalelor. O sa imi comand dupa sarbatori si un covoras pentru portbagaj. Ma astept ca din primavara sa mai bag bicicleta si alte acareturi ale juniorului si sa fie cat de cat protejat.

Link către comentariu

Sunt calitative, mult peste Petex, care sunt foarte subtiri, in cazul meu dupa 3 ani si 75 000 km s-a gaurit pe partea mea sub calcai. Exact marca si tipul acesta mi l-am comandat si eu. Deocamdata dupa un an si 20 000 km de parca ar fi noi. 

Link către comentariu

S o stapanesti sanatos si sa va poarte peste tot fara probleme!

Modificat de rdy2drive
Link către comentariu

Multumesc.

De astazi Albastrica are buletin de Romania ?.

Am facut si un drum scurt pe A2 si s-a comportat exemplar. Anvelopele sunt singurul lucru care o tin in frau avand in vedere ca nu sunt ce ii trebuie. In afara de clasicul scartait pe fata de la bucse pe care il voi rezolva in curand nu am observat alte probleme. Masina merge bine , este stabila si cand se supara in Sport este jale ?

Si un nr frumos de km surprinsi in cozile din Bucuresti :

20191213_074817-1008x756.jpg

Modificat de TheOne06
Link către comentariu
  • 1 month later...

Am trecut in anul nou cu bine.Am facut un drum de Revelion pana in Bansko, dar Albastrica avand nr rosii a ramas acasa. Anul 202 a venit cu niste cadouri pentru ea : huse pentru chei , pedale si footrest tip R-Line, ulei Mobil  1 si filtre pentru revizie si adidasi noi pentru vara Nexen NFera SU1 215 55 17. Cand voi face revizia la motor o sa primeasca si una la cutia DSG pentru ca se apropie cei 60 k km de la ultima revizie.

In alta ordine de idei s-a amplificat destul de tare chitaiala care se manifesta mai mult la rece care mi se pare ca vine din zona transmisiei/distributiei si sabtamana asta voi merge sa o rezolv. Am pus si un fisier cu zgomotul facut la rece. 

20200201_090002-756x1008.jpg

20200201_085945-756x1008.jpg

20200201_103351-1008x756.jpg

20200201_105838-756x1008.jpg

zgomot motor.mp3

Modificat de TheOne06
Link către comentariu

Trebuie demontata cureaua de acesorii si verifici fara sa pornesti motorul:

- rola alternator (cu o surubelnita in fata lui blochezi paletii si invarti cu mana de rola axul in sensul acelor  de ceas) daca scapa si nu opune rezistenta in ambele sensuri trebuie inlocuita ~150 lei ina

- rulmenti alternator, misti bine de fulia lui ( cam este la ghici treaba, daca pare suspect trebuie demontat complet)

- suruburi centrare alternator ( se desfac 2-3 ture, se bat pentru depresare destul de incomod pentru ca trebuie demontat intinzatorul si compresorul de A/C, se strang inapoi bine) recomand strangere cf manual suport anexe 

- fulie compresor A/C (strangi bine surubul din centru fuliei, in unele cazuri se slabeste si produce zgomot specific)

- curea anexe sa arate bine la partea interioara (daca se rupe in mers se poate prinde in spate la fulia arbore si distrugi motorul)

- intinzator curea anexe, daca prezinta joc trebuie inlocuit

- verifici atent capacele de la distributie sa fie corect asezate si stranse, conductele de combustibil sa fie corect asezate in locasuri

Pornesti motorul:

daca sunetul persista, pompa tandem are joc in ax ( in multe cazuri cei de la reprezentanta vor spune ca este normal pentru ca sincer nu are ce  sa se strice... asa fac toate :D ?‍♂️), nasol, trebuie inlocuit tot ce inseamna distributie si anexe + pompa tandem si curea kevlar... spor.

Link către comentariu

Imi cer scuze dar eu am inceput discutia fara vreo intentie rea. Eram putin stresat , dar astazi m-am destresat complet. Dupa schimbarea curelei si rolei intinzatoare de la transmisie a disparut zgomotul.

Astazi am facut si revizia la motor si in lunile urmatoare voi face si revizia la dsg.

S-a rezolvat si scartaitul de pe fata produs la denivelari prin ungerea bucsilor cu vaselina siliconica. 

Sabtamana viitoare va capata si numerele definitive sa devina romanca cu acte in regula ?.

Acum astept caldura sa incaltam noii adidasi si concediul din vara cu un drum mai lung sa ne imprietenim mai bine.

Sunt curios si cum se va impaca masina cu uleiul Mobil 1. Am citit aproape tot topicul de uleiuri si laudele din partea colegilor forumisti m-au determinat sa il testez in detrimentul Castrolului si uleiului OEM VW.

Modificat de TheOne06
Link către comentariu
  • 1 month later...

Masina a implinit 3000 de km de cand este la mine si imi aduce deosebita placere in fiecare zi cand o conduc. In ultimele 2 sabtamani , de cand cu corona v o plimb zi de zi pana la munca si innapoi acasa.

In afara de zgomotul la rece dimineata care nu s-a potolit, nu am nimic sa ii reprosez. Consumul este decent avand in vedere ca 80-85 la suta este facut in Bucuresti. Atasez o poza cu consumul pe 2400 km inainte de pandemie.

In perioada asta , cel putin sabtamana trecuta am scor in timpul sabtamanii consum de weekend in Bucuresti ?.

 

20200306_190404_copy_756x1008.jpg

Modificat de TheOne06
Link către comentariu
  • 1 year later...
Publicat (modificat)

Sa mai sterg praful. 

Masina este inca la mine si merge foarte bine.

De anul trecut si pana acum a primit revizia la dsg, anvelope noi de iarna pe dimensiunile corecte pentru ea, placute spate si ,avand in vedere ca in iarna dupa 3- 4 zile de stat nemiscata pornea foarte greu, si o baterie noua.

Urmatoarele lucruri de facut sunt distributia si discuri fata spate.

Si o poza cu un nr frumos de km 😁

IMG_20210502_193413.jpg

Modificat de TheOne06
Link către comentariu

O masina foarte faina! E motorizata bine si are dotari de top. Sa te bucuri de ea in continuare!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!