Jump to content

Octavia 4 - discutii generale

cristiansen077
 Share

Postare recomandată

@Gabriel*77, dețin și eu o Octavia mild hibrid, zilnic traversez 2 orase si 60 km DN, o las pe ea să-și facă treaba, nu intervin, întradevăr, câteodată este enervantă acea orprire a motorului, dar merg pe mâna inginerilor care sper că știu ce fac :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Zilele trecute mergeam pe Splai, in Bucuresti, pe prima banda era oprit un tir, iar soferul era dat jos din cabina si statea foarte aproape de usa soferului, practic era in interiorul primei benzi, eu eram pe banda a doua, iar cand m-am apropiat mai mult de soferul tirului, masina l-a 'vazut' si a intrat avertismentul acela sonor, m-am dat mai spre stanga benzii si am franat putin dar nu s-a oprit acel avertisment decat dupa ce am trecut complet de soferul tirului.

Din fericite masina nu a franat, dar recunosc ca am avut putin morcovu pentru ca nu stiam daca o sa franeze brusc sau nu, asta si pentru ca-l aveam pe un retardat in spate care statea la trei metrii de mine si garantat intra in mine daca frana masina.

Pana acum nu am avut probleme cu sistemul de franare automata, dar in situatia de mai sus a fost prima data cand credeam ca o sa franeze aiurea si ar fi iesit un accident de toata frumusetea.

Ati avut pana situatii in care masina a franat atunci cand nu trebuia sa o faca ? 

Modificat de vwpolosupercar
Link către comentariu

Sunt doua sisteme care pot frana automat:

1. Front Assist - monitorizeaza distanta pana la autovehiculul care se deplaseaza in fata

2. Sistemul de detectare a pietonilor - recunoaste pietonii (functioneaza doar cu Front Assist activat)

Despre care dintre ele vorbim? Probabil ca al doilea.

In orice caz, e greu sa iti dai seama daca sistemul a franat atunci cand nu ar fi trebuit s-o faca. Avand in vedere ca mai intai s-a aprins martorul inseamna ca erai in plaja e 30-60 km/h. Apoi, obstacolul exista iar masina nu si-a schimbat modul de mers. Deci, conditiile de franare erau indeplinite. Ca sa nu franeze trebuie sa reactionezi si ceea ce ai si facut - te-ai dat mai spre stanga benzii - poate ai atins usor si acceleratia sau frana, din reflex - si ai scapat fara franare automata.

Eu cand am cumparat masina sistemele astea intrau mai des in functiune pentru ca eu avem un stil de condus apoi m-am adaptat si evenimentele de acest gen s-au redus substantial.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   2 membri

• vwpolosupercar
    • IoaneMxC
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!