Jump to content

Martor EPC - aprins


mini_me
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor,

De vreo doua saptamani imi apare in bord (cu precadere cand o calc mai tare) martorul EPC, iar motorul intra in modul safe (nu mai are putere). Am fost la un service si mi-au spus ca ar putea fi de la clapeta de presiune ulei, tinand cont ca asta este singura eroare ce apare atunci cand este scanata.

Stie cineva ce ar putea fi si cum as putea rezolva problema? Intr-unul din topic-uri gasisem o directionare catre un site ( https://www.obd-codes.com/p02cb ), dar mi-am incalcit urechile.

Precizez ca am un Passat B8 DSG 2016 2.0 190CP.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pune o poza cu eroarea, exact asa cum apare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Eu am avut eroare epc la masina cu acelasi motor.Initial mi-a aparut doar check engine fara eroare in mib dupa care cand o calcam mai tare aparea si epc si aveam o pierdere de putere.La mine s-a dovedit a fi egr-ul 2 din spatele motorului eroare fiinf pe egr 2.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Revin cu raspunsul la problema mea, se pare ca a fost senzorul de la ulei, aparent cand motorul se tura mai mult de 3700 de rotatii, din varii motive senzorul se nu mai functiona cum trebuie. Din fericire el este ieftin (vreo 70 lei), dar manopera a fost destul de scumpa (vreo 4 ore in total). Intr-un final s-a rezolvat, ceea ce este bine. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Mini_me ma confrunt si eu cu aceeasi problema la acelasi tip de motor (DSG 190 cp -DFCA ). Imi poti spune exact la ce senzor te refereai mai sus ? Cumva senzorul de presiune al uleiului ?

Multumesc !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!