Jump to content

VAG cap. 2 - Silver Lightning


avpascal

Postare recomandată

Dragi tovarăși șî pretini, dup-atâta căldură de octombrie (like, WTF man...) a sosit și intrarea în scenă a lu' Silver Lightning. Silver că așa arată, iar Lightning... pe bune, la vitezele de le poți prinde în mieunatul București nu sunt multe mașini să se țină după ea. (Numele dat de jumătatea mea mai bună, în casa asta ea e cu mașinile, io cu alte prostii...) Iar dacă la Octavia m-am dat la fund acum 9 ani, am zis că frumos ar fi să mă bag și eu în seamă. Că măcar acum am cu ce!

Prima (well, ok, a doua, că prima a fost prin iulie când ne-am dat cu cea de la PIA de seara până dimineața) impresie: nu-mi mai trebuie mașină pe motor termic. Ok, deocamdată drumurile lungi sunt mai... important de planificat cu o electrică și mai facile cu lichidul. Dar ca senzație, adio. Plecatul de pe loc e cât se poate de lin - sau de lipit în scaun, după preferințe - iar curba de accelerație (faimoasele schimbări de viteză) e perfect lină. Pentru început am dat un pic de ture prin oraș ("am luat-o pe o lungitură", știu că asta e de la Daimler, pls nu ștergeți postul!!! :D) și am venit repejor acasă, întrucât Junior mai avea teme de făcut iar tac-su manuale de citit. Yeah, right...

App-connect (WeConnect) a mers din fuleu odată ce am folosit propria adresă de mail și nu una cu un typo în ea. Marele avantaj după care am tânjit de mulți ani e că poți porni climatizarea cu câteva minute înainte să te urci în mașină, astfel că vara / iarna nu suferi în tăcere sau clănțănit de dinți până poți respira înăuntru.

Un feature interesant pe care nu-l găsisem prin manuale este posibilitatea de a limita nivelul de încărcare a bateriei în trepte de 10%. Evident i-am pus un 90% pentru că (1) doar oraș și (2) la peste 90% frâna regenerativă nu [prea] mai lucrează.

Sunetul. Da. Mai exact, zgomotul traficului de afară, care te căpiază - că în mașină se aude musca. Doar să nu fugi prea tare, că anvelopele totuși fac ceva zgomot, iar la mersul foarte repede face și aerul. Dar liniștea face toți banii...

Ce a rămas de făcut (pentru mâine):
- testat Park Pilot-ul (most likely la soacră-mea);
- găsit unde se afișează parametrii de încărcare pe afișajul central (sper că asta nu e posibil DOAR la varianta "mare" de sistem audio!);
- niște plimbări mai lungi pe drumuri mai libere;
- o cameră de bord, preferabil față-spate - aveți idei/preferințe?
- niște accesorii care sunt aproape venite, miercuri mă duc la PBV1 să le pună (protecții praguri, apărători noroi, roți iarnă și o tavă pentru portbagaj).

Orice păreri/sugestii sunt binevenite!

20191017_174134[1].jpg

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si fericit! Si sa ne tii la ..... curent :)

la ce protectii de praguri te referi? Folie?

Link către comentariu

Săru'mâna frumos!

Nu, sunt niște protecții de plastic menite să acopere ambele "trepte" ale pragului. Cod: 5G0 071 310 A 19A. Pentru portbagaj e o folie transparentă care se aplică pe partea de sus a spoilerului spate.

Curentul să fie mono- sau tri-fazic? :D

Link către comentariu

Pai sa fie curent monofazic, sa coste putin, 1/3 din cel trifazic. 
Protectiile acelea de praguri ma tenteaza si pe mine, dar mi se par scumpicele- aprox 400ron ( poate gresesc eu) sau poate sunt la reducere. 

Link către comentariu

Ai dreptate, sunt 370 fără manoperă. Acum ce să zic... după 9 primăveri Skoda se resimte, am zis că măcar la asta să încerc o brumă de protecție. Nu spun că-s ieftine, dar mi se par practice.

Link către comentariu

Salutare! Sa o stapanesti sanatos si fara probleme cat mai multi km! Poti sa ne dai detalii despre ce ai mai bifat pe configurator si cat a costat? 

Link către comentariu

Pai, na... Ce sa zic?! Bravo, Felicitari si Bine ai venit in lumea silentioasa! :)

Acuma mai zi una alta despre masina si mai pune 2-3 poze ca merita! :D

Link către comentariu

Este un pret bun acela pt protectii. La Porsche Bucuresti Nord? Asta e pretul dupa discount, sau standard?

Link către comentariu

În ordine inversă, că eu citesc de jos în sus... :D

@catalinmiti PBV1, sunt mai aproape de mine (Bragadiru - o să modific locația imediat după postul ăsta, deși sunt cam la 500 m de București... :) );

@Rave Mulțam frumos, ți-am citit threadul de eUp! A fost instructiv! Îi mai fac poze, nu scapă așa ușor, dar azi eram relativ pe fugă și nu am stat prea mult de astea. O să încerc să prind și interiorul, deși până la urmă e un Golf. Mai puțin ce afișează pe consolă. :)

@quze desigur, nici o problemă. Să iau lista să citesc... Deci avem după cum urmează:

- Active Info Display - uber nice; :D

- Airbaguri laterale spate;

- Alarmă antifurt Plus cu senzor interior;

- App-Connect;

- Cameră video rear view;

- Dynamic Light Assist (practic toate funcțiile de lumini);

- Faruri LED TOP pentru Dynamic Light Assist;

- Oglinzi exterioare rabatabile electric cu iluminarea portierelor și înclinare la marșarier;

- Pachet de iarnă (scaune față încălzite, duze spălare parbriz încălzite, spălare faruri, avertizor lichid spălare parbriz);

- Park Assist + Park Pilot :D (da, știu, fițe, nu sunt în stare să parchez etc. :)))))  DA' E MIȘTO!!!);

- Privacu Glass (geamuri spate absorbție 65%);

- Pompa de încălzire pentru timp de iarnă;

- Priza combinată AC/DC (fast charge-ul, cât l-oi folosi nu știu dar să fie)

- Sunet motor (util la pisica asta).

Per total a ieșit aproape de 45000 preț final. Rabla Plus și celelate au tras numărul ăsta în jos. Practic, a ieșit cam la același scor ca o Toyota Corolla Hybrid.

 

A, ca să nu uit: i-am tras și-un rând de Aquapel-uri pe toate geamurile... :)

Modificat de avpascal
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Vad ca se inmultesc electricele pe zi ce trece, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru noi toti.

Hai cu pozele! ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!