Jump to content

Retrofit Volan Multifunctional - (Tiguan 5N & 5N2)

cata19
 Share

Postare recomandată

F l o r i n
14 hours ago, LucLex said:

Salut,

Eu am la tiguan 2008 volan fara comenzi, pot pune un volan de la un tiguan 2012 cu comenzi, dar nu vreau sa imi mearga comenzile, doar sa inlocuiesc volanul, necesita ceva modificari de soft sau  pur si simplu atat ca nu mufez comenzile nicaieri si aia e ?

Multumesc

Sa montezi cablajul de la volanul  vechi la volanul nou. Altfel nu-ti merge claxonul și oricum trebuie traforata mufa mare galbena care asigura conexiunea cu spira volan, ca să o poți conecta

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles, multumesc Al Bundy si Florin pentru raspuns, clar mufa care este si acum conectata o sa o conectez si la celalalt, vreau doar sa arate mai bine volanul iar daca tot il schimb mai mine pun asa cu comenzi, chiar daca nu merg arata bine acolo, oricum nu le folosesc

Link către comentariu

passat19tdi

In configuratia din poza, de ce piese am nevoie pt retrofit volan cu comenzi?

Manuala, computer bord color, tempomat, navigatie MIB2.

Untitled.jpg

Link către comentariu

F l o r i n

Calculator coloana care sa suporte volan comenzi, volanul cu comenzi și cablajul din volan, pt volan multifunctional 

Link către comentariu

passat19tdi

Sa înteleg ca pot folosi airbagul de la volanul existent?

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

passat19tdi

Am vrut sa vad ce calculator am la Tiguan si cand scanez cu vcds modulul 16 Steering weel, imi apare codul 5k0 953 501DG. Nu ar trebui sa imi apara cod de calculator coloana?

m-am lamurit

Am spira/calculator 5k0 953 569 AM. 

Sa inteleg ca spura si calculatorul sunt in aceeas carcasa?

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

F l o r i n

Da. Ca sa vezi cu vcds ul ce part number are calc de coloana,  pe 16 steering wheel,  intra la ID

Link către comentariu

passat19tdi

Ar fi potrivit pt tiguan 1 facelift din 2016 eur 6, navigatie MIB2, volanul cu codul 5c0 419 019B? Cel din poza

Screenshot_20250321_125822_OLXro.jpg

Screenshot_20250321_125330_OLXro.jpg

Link către comentariu

F l o r i n

Da, este. Mai ai nevoie de alt calculator coloana și cablajul din volan pt comenzi 

Link către comentariu

Cablajul 3c8 971 584 D pentru ce comenzi/calc comenzi este, pt calc in spita sau in comenzi?

Update

Am studiat un pic. Cablajul care are mufa pt comenzi cu 5 pini este pt comenzi cu calc comenzi in spita de jos si cablajul cu mufa cu 6 pini este pt calc comenzi aflat in comenzile din stanga.

Zic bine?

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

La modelul de mai sus, calc comenzi este cel din dreptul Spirei de jos. Cablajul necesar este 5k0 971 584 c

Link către comentariu

Cele doua modele de volane au fost puse in paralel din 2008 pana in 2016, nu este unul mai nou si altul mai vechi?

Link către comentariu

Care cele doua?

Nu s-a montat nimic în paralel, daca vb de volan multifunctional. A existat cel vechi cu 8 butoane,  montat pana în 2009 și cel de mai sus din postul tău din 21 martie, montat pana la ieșirea modelului din fabricatie.

Link către comentariu

Ma refeream la modelul constructiv, in interior. Sunt doua modele, difera prinderea airbagului pe volan si amplasare calc comenzi, in conenzi sau separat in spita 3.

IMG-20250328-WA0002.jpg

Screenshot_20250321_125330_OLXro.thumb.jpg.86b77802041e1526f185c1150b468e1c.jpg

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

Primul nu este de Tiguan.

Al doilea este de Tiguan.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!