Jump to content

Fluctuatie la relanti , oprirea motorului in mers


Beatrice99
 Share

Postare recomandată

Buna , am un golf 4 1.9 tdi -ALH si de ceva timp au aparut ceva probleme. Dupa ce pornesc masina ( nu tot timpul ) are fluctuatii la relantii , scade turatia si urca intre 700-1200 rpm , daca o turez pe loc pana in 2500 rpm moare motorul . Cand incerc din nou sa o pornesc problema persista de cateva ori si daca am noroc la a 3 -a cheie merge normal . In mers apas acceleratia iar motorul parca se ineaca si dupa moare . Bujiile au 1 an , egr curatat , pe scanare nu apare nici o eroare . Am fost la n mecanici si nu stiu ce sa imi spuna . Vreo parere cineva ? .. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verificați valori senzori temperatura lichid răcire și motorina, injectoare, avans. 

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate fi o problemă de alimentare cu combustibil. Încearcă asta: scoţi turul din filtrul de motorină (cel care merge spre pompa de injecţie) şi îl bagi într-un recipient (vezi şi tu, un pet mai mic) cu motorină. Dacă merge aşa aproape că ai găsit problema.

Bujiile nu au treabă cu simptomele astea mai ales acum pe căldură. EGR ar putea să aibă, ca să te convingi dacă are legătură sau nu blindează-l pentru probe (slăbeşti şuruburile de la ţeava care aduce gazele de evacuare în EGR şi pui o tăbliţă acolo apoi o strîngi la loc). Dar întâi să vedem dacă nu cumva este o problemă de alimentare cu combustibil.

Şi ar fi interesant de ştiut dacă problemele apărute coincid cu vreo reparaţie/revizie/intervenţie la maşină

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Reparatie la masina a fost facuta inainte de aceste probleme ( a fost schimbata volant ) dar nu cred sa aiba vreo legatura ? . Voi incerca maine treaba cu motorina si filtrul . 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Păi ar putea să aibă pentru că prin zonă aia este senzorul G28 care poate provoca astfel de simptome. De verificat în primul rând cablajul acestuia.

 

PS. Nu mai da quote postarii anterioare pentru că nu este regulamentar și se sancționează.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! Am o problema asemanatoare cu fluctuatiile la relanti si cu muritul motorului atunci cand oscileaza mai tare turatiile. Masina in cauza este un Golf 4 1.6 16v BCB. Aceste fluctuatii la relanti au aparut dupa ce am schimbat distributia , suportii motor. 

Initial am zis ca e de vina distributia ca nu e bine pusa la punct . Am verificat dupa masina la reprezentanta vw si au zis ca distributia e pusa la punct . Am facut si compresia motorului cil.1 15.8 , cil.2 16.8 , cil.3 16.3 , cil.4 16.7.

Dupa am incercat cu alte bujii , alte bobine , alt senzor map , alta sonda lambda (cea cu 5 pini) , alta clapeta , alt egr si alt senzor map pe masina si fara rezultat . Am schimbat si furtunasul care intra in regulatorul de presiune de la injectoare si la fel . Canistra de carbon e in parametrii . Ma puteti ajuta va rog cu o parere...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am și eu o problema asemănătoare la același tip de motor. S-a oprit în mers de vreo 4 ori. Ventilatorul din stânga (când ridici capota motor), pornește des, deși afară este rece?!

În urmă cu o săptămână am pus un aditiv pentru curățat injectoare AREXONS, cumpărat de la Petrom. După ceva km, consumul era mult mai mare față de înainte....și ECU afișa valori de 15l%, 23%, ..... Ieri s-a oprit din nou în mers! Dau cheie, pornește dar se oprește. De vreo 3 ori. Ca să plec totuși dau cheie și o turez forțat. Dacă las accelerația se oprește. 

Am făcut diagnoză. Nu apare nimic!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!