Jump to content

Inchidere centralizata - Probleme

scirocco
 Share

Postare recomandată

F l o r i n

la usa din spate dreapta sare inapoi(cazul asta se intampla foarte rar, mai ales cand este umezeala ridicata afara)

al doilea caz si aici este cel mai enervant cand o inchid din usa soferului in 99% din cazuri sare inapoi acel buson, adica ramane deschisa.

Aureliane, a citit repede....patesc si eu cateodata....si a crezut ca sunt doua usi, amandoua cu lipituri reci. Solutia noi o stim (refacerea lipiturilor) si i-a zis-o Cristi.

si eu, prima oara am avut senzatia ca zice de usa spate si cea a soferului....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 2,7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

361

• Al Bundy

299

• kelu

154

• marius1982.11

49

:icon_thumright: M-am gandit ca a citit repede sau nu am inteles eu bine (dupa o zi de munca sunt obosit si ma gandeam ca nu am inteles ce a scris ), iti dai seama ca nu-l trag pe Cristi de maneca , nu-mi permit asta :) dar am zis sa nu-l ducem in eroare pe colegul nostru si sa se gandeasca oare la ce usa mai are problema in afara de cea din dreapta spate .

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

partea amuzanta e ca si eu am avut impresia ca la usa dreapta spate si cea a soferului are probleme GeForce90 si ma pregateam sa postez, dar am citit iar postul lui si m-am edificat ca Aurelian daduse raspunsul corect dar postul era cam alambicat :lol: :lol: :lol:

Modificat de kelu
Link către comentariu

F l o r i n

perfect adevarat..... :icon_thumright: Si eu am crezut prima data ca sunt doua usi cu probleme :) . Important e ca la final, sa ne intelegem si sa ne ajutam.

Link către comentariu

multumesc baieti!!!

si scuzati-ma daca nu am fost destul de explicit :blah: :blah:

lipiturile alea se fac greu? ceva electrician ar stii sa le faca?

Link către comentariu

nu se fac greu. daca te descurci sa dai broasca jos de pe masina cu siguranta te descurci sa desfaci si broasca pana ajungi la placa cu lipituri care este cea din foto de mai jos

lipiturile sunt cele incercuite cu rosu, cu un pistol de lipit le rezolvi. la prima vedere pot parea intacte, insa daca te uiti cu atentie vei vedea ca sunt crapate.oricum e bine sa le refaci pe toate 4(pe fata sunt 6)

post-11532-0-50055900-1305221021_thumb.j

post-11532-0-66521000-1305221059_thumb.j

Modificat de kelu
Link către comentariu

Radu Adrian

Salut! Am ceva probleme cu broasca de la portbagaj...

E destul de grav zic eu, nici cheia nu mia intra pana la capat... stiti vre-un service mia ieftin?

Link către comentariu

F l o r i n

adrian, zi intai ce problema ai si noi incercam sa te ajutam - si poate o rezolvi tu.

Link către comentariu

Mihai Robert

Salut !

Cand am crezut ca am scapat de problema cu inchiderea...a trebuit sa mai apara ceva.

Cu putin timp in urma am incuiat masina din telecomanda iar in usa stanga spate se auzea un carait si usa nu se incuia, tamburusul a ramas in sus si atunci cand incuiam si atunci cand descuiam usile.

Vreau sa zic ca inchiderea centralizata imi functioneaza doar pe 3 usi momentan...nu stiu ce sa ii fac...

E foarte aiurea ca usa sa iti ramana deschisa atunci cand tu incui masina.

Multumesc anticipat !

Link către comentariu

la tine problema este de ordin mecanic...daca spui ca se aude un"carait" inseamna ca motorasul lucreaza, dar nu lucreaza corect. in mod sigur e ceva sarit de la locul lui...trebuie desfacuta broasca si verificat ce nu lucreaza sau ce lucreaza aiurea.

dar daca actionezi manual tija, usa ramane blocata?lucreaza tija?

Link către comentariu

Mihai Robert

daca spre exemplu incui usile,aia ramane deschisa si ca sa o incui apas pe acel tamburus

iar cand vreau sa o deschid ca cineva sa se urce trebuie sa trag de acea tija ce deschide usa de 2x(prima ridica tamburusu iar a 2-a deschide usa)

nici inchiderea din masina nici cea din telecomanda nu functioneaza asupra usii, functioneaza doar manual

:(

Link către comentariu

F l o r i n

Kelu te-a intrebat daca, acel "carait" care il descrii, e zgomotul normal al moorasului din yala sau daca e altceva ?

solutie cam greu de dat, pana nu desfaci yala - putem banui despre ce e vorba, dar nu putem fi siguri.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

indiferent daca zgomotul e cel normal sau "carait" asta inseamna ca motorasul lucreaza, dar ceva acolo e sarit si nu-i da voie sa lucreze normal.daca nu se auzea nimic, era clar colectorul motorasului de vina care trebuia curatat.dar daca,,,,"caraie" inseamna ca merge motorasul :lol:

Link către comentariu

Eu mi-am refacut lipiturile la yala de la usa spate stanga (usa nu se inchidea/deschidea decat cand voia ea). De atunci am ramas cu un fel de sunet ciudat care se aude cred ca de la motorasul de la usa cu pricina, un fel de... muget. Am observat ca daca inchid/deschid masina de mai multe ori (cateva zeci de ori in cateva secunde) se mai intampla aleator ca usa sa mai faca figurile de dinainte, altfel, totul functioneaza normal. Care ar putea fi cauza ?

Link către comentariu

ceva freaca pe carcasa broastei.la montaj ti-a scapat vreun amanunt.e greu de spus....

Link către comentariu

F l o r i n

indiferent daca zgomotul e cel normal sau "carait" asta inseamna ca motorasul lucreaza, dar ceva acolo e sarit si nu-i da voie sa lucreze normal.daca nu se auzea nimic, era clar colectorul motorasului de vina care trebuia curatat.dar daca,,,,"caraie" inseamna ca merge motorasul :lol:

M-am referit ca, daca se aude un zgomot mai ciudat, are ceva probleme la mecanismul din interiorul partii electrice - rotile dintate. Ceea e greu de diagnosticat din vorbe si dupa descrierea sunetelor..... :)

Oricum, e clar ca nu partea electrica a yalei nu actioneaza partea mecanica - de ce ? vede cand o desface....

Link către comentariu

Mihai Robert

caraitul nu l-am mai auzit pana acum...l-am auzit doar atunci cand usa a inceput sa faca figuri la inchidere/deschidere iar la un moment dat sa oprit si usa a refuzat sa se mai inchida/deschida din cheie sau din usa soferului, merge incuiata/descuiata doar manual apasand pe tumburus/tragand de acea tija de deschide usa

Link către comentariu

F l o r i n

Mda, se pare ca a cedat ceva. Desfa-o si vezi ce e in ea. Eventual faci cateva poze, le incarci si noi incercam sa te ajutam

Link către comentariu

Mihai Robert

Daca m-ati putea ajuta cu cateva poze cu modul in care se desface fata interioara a usii spate ar fi perfect :D

Am cautat pe forum dar nu am gasit ...:(

Link către comentariu

nu difera mult cu cea din fata.ai doua suruburi torx in partea inferioara(unul in stanga si altul in dreapta lampii), scoti capacul de la maner si acolo ai doua suruburi stea,cu o surubelnita lata tragi usor lampa in afara dintr-o parte si scoti mufa si apoi tragi usor de fata de usa incepand dintr-un colt inferior, pana o eliberezi din clipsuri(ideal ar fi declipsorul).dupa ce ai scos-o din clipsuri nu ar trebui sa se mai tina decat in "buza" de la baza geamului, deci vei trage in sus de ea.apoi scoti mufa de la butonul geamului si de la tweeter(daca ai), cablul de la levierul de deschidere interioara si ar trebui sa iasa :icon_thumright:

apoi vei vedea o gaura de vizitare chiar sub motoras(rotunda cu capac de cauciuc negru); cobori geamul la maxim si vei vedea doua nuturi concentrice prin sina macaralei.infiletezi un holz surub in nutul interior si tragi apoi cu un patent ceva surubul si ar trebui sa ramana nutul pe surub.apoi al doilea nut fie il extragi cu un patent cu cioc, fie il impingi in usa(are o crestatura nutul care trebuie impins si te poti ajuta de ea sa iasa mai usor).dupa ce au iesit cele doua nuturi ridici geamul si-l prinzi cu scotch de rama superioara si treci la desfiletatul suruburilor care tin tabla cu macaraua; cu un torx desfaci surubul care tine capacul de la maner si-lscoti dupa care eliberezi cablul care tine broasca de manerul exterior, apoi scoti cele doua suruburi care tin broasca si dupa ce scoti mufele si clipsurile de la cablaj ar trebui sa iti iasa tabla cu tot cu broasca

daca mai ai nelamuriri just ask, sau suna

Link către comentariu

F l o r i n

Uite un DIY complet, aici http://www.passatworld.com/forums/61-b5-information-base/310280-diy-rear-door-disassembly-lock-mechanism-repair-intermittent-lock.html

singurul lucru care nu e corect in acest DIY este modul cum se fixeaza geamul in clema. Corect e sa bagi pinul in geam, dupa care apesi geamul in clema.

Spor la treaba !

Link către comentariu

Salut,am de o saptamana un Golf 4 1.6 16v AUS...totul a functionat perfect pana ieri.Cand am vrut sa inchid masina...nu am mai putut sa o inchid si nici sa o deschid din cheie(briceag).Masina se inchidea doar din yala.Am cumparat baterie noua,am schimbat-o,am incercat sa readaptez cheia,dar nu am reusit.Tin sa mentionez ca nu am decat o singura cheie.Azi cand sa plec cu masina constat ca nu mai functioneaza geamurile electrice,nici de la sorferi nici de la pasager,doar daca tin cheia in yala mai multe secunde spre stanga sau spre dreapta.Am scos borna de la baterie,am lasat-o cateva secunde asa,iar dupa ce am pus-o la loc,nu functionau geamurile dar in schimb mi s-a aprins martorul de portbagaj deschis,care nu mi sa mai aprins pana acum,iar luminile din plafon nu mai merg nicicare.Ce ar putea fi ?

Link către comentariu

fa o diagnoza si pune logul aici, sa vedem care e treaba

Link către comentariu

F l o r i n

lyteon se cam pare ca ti-a luat-o un pic razna, modulul confort.

Geamurile nu functioneaza cand incerci sa le cobori, din butoanele de pe usa ?

Link către comentariu

kelu am si eu o intrebare ieri mi-am schimbat switch-ul de la usa de la sofer, am cheie briceag after market si niciodata de cand mi-o pus electriceanu inchiderea nu merge beculetul rosu de pe usa si a zis ca ii de la switch. acum l-am schimbat si nimic, am uitat sa mentionez daca o inchid din cheie merge beculetul. Eu is de parare ca electriceanul nu a legato bine tu ce zici?

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!