Jump to content

Inchidere centralizata - Probleme

scirocco
 Share

Postare recomandată

@FLORIN : Toate semnalizarile din broasca sunt facute prin punere la masa. In concluzie switch inchis = usa deschisa , switch deschis = usa inchisa. E corect ce zice colegul Kelu. Switch-ul a ramas pe inchis, probabil s-a tocit tija de actionare care banuiesc ca stii ca este de plastic. Lampa din usa e alimentata permanest cu +12V, iar masa este luata prin switch. La o baterie slaba si la 3 zile de stat aprins becul din usa , se cam explica de ce bateria si-a dat duhul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 2,7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

361

• Al Bundy

299

• kelu

154

• marius1982.11

49

Va salut.Ma poate ajuta si pe mine cineva daca stie daca switchul din usa soferului se poate anula,adica la deschiderea usii sa nu se mai aprinda.Am probleme cu switchul si as vrea sa il scot,bine daca se poate si daca ar avea ceva.MERSI

Link către comentariu

SE poate dar nu e recomandat, o sa deschizi usa, o sa pui cheile in masina si o sa se incuie usa si ramai pe dinafara.

Link către comentariu

Se poate . Intrerupi firul alb/maro care merge in broasca, cu riscurile prezentate de colegul AlBundy.

Modificat de hremus
Link către comentariu

acest raspuns il astept si eu de la gj 13 xls.daca switch-ul ramasese blocat pe inchis si lampa era aprinsa permanent sau nu

Link către comentariu

salut tuturor! am nevoie de ajutor urgent! am si eu un GIV de 2001 geamuri manuale dar am probleme cu inchiderea centalizata de vreo 3 saptamani. este mai ciudat, din telecomanda nu reactioneaza decat haionul(se inchide si se deschide)si se armeaza alarma usile raman deschise toate (daca deschid vreo use incepe alarma), daca inchid manual se inchide doar usa respectiva si haionul, toate usile tre inchise si deshise manual. helpppppp am pus calculatorul de 2 ori(la persone diferite) la unul nu i-a dat nimic altu ca este modulul confor prajit l-am demontat l-am masurat piesa cu piesa la un electronist bun (imposibil tot e in regul) un electrician mi-a zis ca ar fi prajite toate motorasele din incuietori si doar haionul a scapat(toate 4 odata?) altii ca ar fi fire intreruple in isa soferului nu mai stiu ce sa cred

Link către comentariu

Nu cred ca s-au dus toate actuatoarele, in aceelasi timp. Cand inchizi din interiorul masinii, tot asa se comporta ?

Link către comentariu

Ai verificat firele ? La mine nu se inchidea usa de la portbagaj, iar daca o deschideam dupa ce toate cele patru usi erau inchise automat din cheie, incepea sa sune alarma din claxon. Am desfacut toata usa portabajului si am gasit firul usii de la portbagaj intrerupt in manunchiul de fire din partea dreapta spate.

Boala lor este in partea din stanga si dreapta sus unde se inchide usa portabajului. Alea pica cel mai repede.

La mine problema actuala este din interior. Daca inchid toate usile din butonul interior de pe manerul usii soferului, toate usile se inchid automat, dar numai usa soferului se redeschide automat in secunda urmatoare :(

Modificat de GeoB
Link către comentariu

Te duci la modulul de confort si identifici firele ce duc la oricare actuator ce nu merge. dai semnal pe direct si vezi daca merge actuatorul. Poti face asta? Asta ca sa nu desfaci vreo usa inainte. Daca nu, desfaci o usa si verifici iar apoi daca merge te apuci si verifici circuitele, cablaraia incepand de la usa soferului.

Eu suspectez tot modulul daca actuatoarele sunt ok.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

GeoB, tu ai contacte reci, pe usa de la sofer. Trebuie demontat tot (fata de usa, macara de geam), scoasa yala, demontata si refacute lipiturile la partea electrica.

Link către comentariu

Verifica intai sigurantele 5,6,37,38 si cele de pe panoul cu relee (15A) (de sub volan)

Link către comentariu

Am si eu o problema, daca poate sa ma ajute cineva.

La actionarea de inchidere dincheie se inchid toate usile si haionul.

Daca sunt in interior si vreau sa blochey usile se duc toate actuatoarele in jos iar cel de la usa dreapta spate revine sus si usa nu se blocheaza.

Inca ceva la haion deschis trebuie sa apara in bord semnul de usa deschisa? Cand deschid haionul cateodata se aude un beep in bord.

Multumesc mult.

Link către comentariu

Usa dreapta spate lipituri reci.

la a doua intrebare depinde de model.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

La ce te referi prin lipituri reci? Poti sa explici putin?

Golul din semnatura, pacific, an 2003, motor asz, trebuie o specificati anume?

Link către comentariu

partea electrica a broastei are o mufa. pinii acelei mufe sunt prinsi pe o placa cu cositor.acel cositor a crapat la unii pini si de aceea nu iti ramane blocata usa.

priveste fotografia si vei vedea unde este buba.cu un pistol de lipit remediezi problema

post-11532-0-04413000-1290593125_thumb.j

Link către comentariu

• 2 weeks later...

buna

AM un golf 4 variant si cateodata il gasesc cu toate usile deschise. Am schimbat broasca pe stanga spate care imi era defecta,si tot la fel face. Ce ar putea fi?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Daca tot suntem la inchidere deschidere, am si eu o intrebare care sper sa fie de folos pentru multi. Ce folositi pentru ca sa nu inghete chederele?? Intr-o zi nu am putut deschide portbagajul...! Am auzit o mie de variante, pune antigel, pune lichid parbriz, pune spray nu stiu de care... Va rog oferiti pareri testate. Multumesc!

Modificat de augusto
Link către comentariu

Eu personal folosesc ulei de motor...dar imediat ce il aplici lasi 5 secunde si stergi cu o carpa,dar nu de tot.Il mai folosesc si la plasticurile din interior si scoate un negru cum nu ai visat vreodata si rezista mult timp. ;)

Inainte sa deschizi usa, mai intai preseaza de usa ca tot mai intra in interior.

Modificat de golf sdi
Link către comentariu

:)) esti nebun...nu zic ca nu merge....eu unul dau cu glicerina boraxata de la farmacie(4-5 flaconul ajunge pt toata masina),plus ca nici nu pateaza,nu tre' s'o strergi pe urma,la,la,la.Recomand.Daca ingheata,nu cumva sa turnati cu ibricul apa clocotita...puneti intr'o seringa si dati exact la imbinare.Nu de alta dar au fost cazuri de geamuri sparte sau vopsea umflata.

Modificat de zebrocksky
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Am si eu o problema similara cu inchiderea portbagajului... De cateva zile - de la primul inghet, mi-a sarit furtunasul de la stropitoarea de pe luneta si mi-a tot bagat apa in incuietoarea de la portbagaj. Cam de atunci nu mai imi merge nici deschiderea centralizata pe spate - inchid si deschid portbagajul cu cheia. Am scos masca spate, am recuplat furtunasul la stropitoare, m-am uitat sa vad daca functioneaza inchiderea si cand armez si dezarmez motorasul functioneaza, numai ca surpriza nu-mi deschide portbagajul.

Puteti sa ma sfatuiti si pe mine ce-as putea sa fac? Recunosc ca n-am tras de nici o mufa, doar am suflat putin si am incercat sa usuc contactele. Se poate sa fi intrat apa la contacte si din cauza asta sa nu mai functioneze?

Multumesc

Link către comentariu

A patit careva sa deschida usita de la rezervor si sa nu mai poata sa o inchida,pentru ca la mine dupa ce am deschis nu am mai putut inchide si nici butonul paraca nu mai merge,adica nu se aude sunetul de la actuatorul ce deschide usita

Link către comentariu

• 3 weeks later...

De curand am aflat ca portbagajul ramanea deschis, desi inchideam din telecomanda (cheie briceag cu inchidere centralizata). Am dat jos panoul din spate, 2 suruburi si restul cleme. Apoi am verificat daca vine curent in actuator. NIMIC! Stie cineva de unde poate fi problema, usile se inchid si se deschid fara probleme.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!