Jump to content

Problema la viteza mare

sfinx
 Share

Postare recomandată

Am observat o problema la masina mea cand merg peste 150 km/h(pe bord, reali in jur de 140), face foarte urat capota motorului. Oscileaza si se onduleaza foarte nasol, si nu numai in fata(langa faruri) ci pe aproape toata lungimea ei. A mai patit cineva asa ceva? E cumva din categoria asa face toate? Masina are aproape 13k km, nu a fost lovita, nu am schimbat nimic la ea(exceptand revizia).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici vorba...am facut ieri toata autostrada soarelui cu peste 150km/h si nu am vazut asa ceva.

Link către comentariu

E bine prinsa capota? Balamalele (sau telescoapele - nu stiu exact la tine cum e) sunt in stare buna? Opritoarele sunt reglate bine? Cum se inchide capota? Usor? Greu?

Link către comentariu

Oscileaza si se onduleaza foarte nasol, si nu numai in fata(langa faruri) ci pe aproape toata lungimea ei. A mai patit cineva asa ceva?

:) Cum ai observat ,, oscilatia " de la faruri ?

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Capota e prinsa bine (pana pe la 150 nu misca absolut nimic, totul e in regula), balamalele nu prea aveau de la ce sa se strice, opritoarele nu stiu ce sunt, ca nu am modificat nimic. Capota se inchide ca la carte, ii dau drumu de la 10 cm, si gata. Nu face numai la o anumita viteza, ci peste o anumita viteza. Am mai mers peste 150 cu ea, dar pana acuma nu am remarcat, si intre timp chiar nu s-a intamplat nimic cu masina.

Am zis sa nu face capota numai in fata LANGA faruri, ci pe TOATA lungimea... nu am zis de nici o oscilatie LA faruri.

Modificat de sfinx
Link către comentariu

poate nu stii tu ca a fost lovita. Chiar daca o iei de noua poate fi atinsa mai ales daca zici ca face asa tare. Pune o masina in fata la 150 sa-ti zica ce vede el, lasa ce vezi tu...

Link către comentariu

Ar fi ciudat sa fie lovita de noua. Senzatia mea e ca din cauza ca era grea, si lasata pe spate intra vantul aiurea pe sub capota, dar tot nu mi se pare normal. O sa incerc si cu mersul in paralel, si o sa ma uit daca mai face cand e masina mai usoara. Multam mult.

Link către comentariu

n-ar cum sa intre vant, n-are cum sa faca :offtopic:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Revin dupa drive test. Iesit pe autostrada, si cu ochii pe capota dat talpa. Incepand de la 160, din cauza denivelarilor mici si a vantului din fata capota are niste vibratii incepand chiar din zona farurilor, si pe laterale. Pe centru e ok, nu mi s-a parut sa se miste din incuietoare, la fel si cu balamalele. Nu mi s-au parut atat de mari ca data trecuta (acuma eram singur in masina), insa la modul la care le face, sunt convins ca nu e problema masinii mele, ci e chestie fie de proiectare, fie normala.

Link către comentariu

Nu e normal ce ti se intampla. Eu nu am nici cea mai mica trepidatie nici cu pedala la fund.

Du-te la service e problema de garantie.

Link către comentariu

Verifica inainte de a ajunge in service daca inaltatoarele reglabile pe care se sprijina capota cind este inchisa, sunt in contact cu capota. Cu toate ca nu inteleg cum face, capota ar trebui sa fie foarte rigida, mai ales inchisa, rigiditate data de greutate + balamale + broasca + puncte de sprijin.

Mai am o intrebare, mai vibreaza vizibil ceva impreuna cu capota?

Daca nu si nu, mergi la garantie, si posteaza ulterior concluzia lor.

Link către comentariu

Capota ar trebui sa fie foarte rigida, si si e foarte rigida, de aia nici nu face figuri pana cand forta aerului nu devine foarte mare. Stiu de bolturile respective, nu se misca de pe ele decat daca trag in sus de colt de exemplu. O sa mai studiez problema in vara asta ca vine sezonul de drumuri la mare, o sa ma mai uit si la alte octavii si daca nu mai vad la altele probabil ca o sa ajung la garantie.. Evident o sa postez aici ce or sa-mi zica. Multumesc tuturor.

Link către comentariu

Verifica distanta dintre far si marginea de la capot in fata daca este prea mare forta aerului trece din fata farului direct sub capota si nu cum este normal peste capota , la mine am observat ca este o diferenta de 3 mm la farul din dreapta fata de cel din stanga asta in comparatie cu marginea capotei si am verificat capota este la linie perfecta ci aripile laterale fata ,inca nu am mers cu 150 km/h am sa incerc sa vad daca de comporta ca si la tine .

Eu cred ca farurile pot fi reglate ca inaltime din suruburile de prindere inca nu am testat acest lucru dar cand am timp am sa fac si asta , se vede urat diferenta mai ales in comparatie cu linia semanlizatoarelor este o diferenta mare ,asta ptr cine are ochi .

Link către comentariu

• 3 months later...

Am avut un mic eveniment, care s-a lasat cu revopsit si reglat capota. Am remarcat ca sistemul de prindere (al capotei) culiseaza pe verticala, in momentul cand capota este deschisa(a reusit un meserias de acolo sa-l regleze). Probabil ca era un pic mai sus decat trebuie, pentru ca acuma m-am dus cu ea cat a tinut, si nu a mai vibrat absolut nimic.

Din punctul meu de vedere problema e rezolvata, avea treaba cu sistemul de prindere al capotei, si threadul se poate inchide.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!