Jump to content

Skoda Octavia si ABS

FlorinD
 Share

Postare recomandată

Salut.

Am luat o skoda octavia 16 I Elegance la SH din oct 2001(fabricatie).

Toate bune si frumoase. ...merge bine...clima, geamuri, inchidere..etc...

Chestia e ca stiam ca Elegance are ABS. SE pare ca asta nu are. Este posibil asa ceva ? Nu m-am prins la inceput ca daca bagam cheia si puneam contactul trebuia sa se aprinda becul de abs ..asa ca nu mi-am dat seama. Este posibil sa fie "oprit" cumva ?

mersi mult.

Florin

ps. stie cineva de unde pot cumpara "butonul" de reglare a oglinzilor? Sunt electrice si am agatat tare tzumburusul ala si l-am rupt. Fiind turnat cred ca imi trebuie toata consola de reglaj care costa cam 1.500.000 . Este mai ieftin pe undeva ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Octavia Elegence ABS este standard. Cand pui contactul ar trebui sa ti se aprinda becul galben de ABS.

Cum ai constatat ca n-ai ABS?

Link către comentariu

Din cate stiu eu Elegance are ABS si chiar ASR. ASR nu stiu daca este standard, dar cu siguranta este disponibil.

Link către comentariu

sunt dezamagit putin si va voi spune o faza tare.

Octavia mea nu are ABS !!! ..am fost la service si mi s-a zis ...ca face parte dintr-un lot care nu are ABS. ..In rest toate optiunile care exista sunt la locul lor..mai putin ABS...

Eu am crezut ca nu am ABS (sau ca nu merge) abia de cand cu iarna asta. Toata vara am pus frane din greu si nu s-au blocat rotile. Dar pe ghiata si zapada..se mai blocheaza rotile

Si asa vroiam sa imi iau passat ..macar cica as avea un motiv bun acum :salut: . Este in leasing extern Rata lunara de 130 de euro fara casco. Care ar fi interesat ..masina in rest e beton.

Link către comentariu

ti au spus cei care ti au vandut masina ca face parte dintr un lot ce nu are abs? pare cel putin ciudata chestia asta! mai intereseaza te,vezi ce dotari ai platit.eu ,sincer sa ti spun nu cred asa ceva. tine ne si pe noi la curent cu ceea ce mai afli.

Link către comentariu

La Octavia Elegence ABS este standard. Cand pui contactul ar trebui sa ti se aprinda becul galben de ABS.

Cum ai constatat ca n-ai ABS?

La Octavia Elegance ABS e standard, mai putin la motorul 1.6 la care e optional, sau cel putin era optional in 2001. Deci FlorinD poti sa stai linistit, probabil ca n-ai.

La fel, la Octavia Elegance climatronic-ul e standard, mai putin la motorul 1.9/90CP.

Link către comentariu

• 5 years later...

Nici eu nu am si vreu sa-mi pun, se poate. Nu doresc decat opinii constructive nu descurajari, asa ca va rog cine stie sa-mi raspunda...

Link către comentariu

Stiu ce presupune de aceea o sa te descurajez.

Link către comentariu

Pai spune-mi atunci, pt ca eu chiar imi doresc si daca nu e imposibil, dpdv tehnic o voi face indiferent de costuri

Modificat de mihaintz
Link către comentariu

Pai in mare e asa:

- Rulmenti schimbati cu unii cu dinti pentru senzorii de rotatie ai rotilor.

- senzori de rotatie la fiecare roata, nu stiu daca nu cumva fuzetele actuale nu au soclu de senzor. Daca nu au trebuie schimbate.

- modulul de ABS (partea electronica si cea electromecanica)

- conducte de frana modificate

- instalatia electrica aferenta

- recodarea modulelor engine, automatic gearbox daca exista.

Cred ca mai sunt cateva care imi scapa acum

Link către comentariu

Daca am tambure pe spate trebuie sa pun discuri , sau merge si asa. Merci pt raspuns

Link către comentariu

merge si asa...dar nu e eficienta ca si pe disc-uri.

...eu stiu ca toata franarea 'discontinua' e din pompa de frana care primeste semnale de la senzorii de pe fiecare roata prin calculatorul ABS.

Sfatul meu: nu merita sa pui ABS pe o masina care nu a venit cu 'el' din fabrica...mai bine vinzi masina si iti iei una cu ABS, paote chiar si cu ESP daca gasesti si te tine portofelul. :icon_cool:

Modificat de bn64and
Link către comentariu

Cine mai cumpara acum masini pe criza asta si fara ABS?!Stiu si eu ca e mai usor asa, dar acum ce sa fac, daca astea au fost posibilitatile......

Link către comentariu

nu cred ca a ta nu are...mai ales ca e 1.8T.

Verifica printr-o franare brusca si vezi daca rotile se blocheaza sau franeaza secvential sau daca, cand pui contactul se aprinde si apoi se stinge un martor galben cu un cerc in care scrie ABS.

Link către comentariu

Sau mai simplu, deschide capota si vezi daca pe langa servofrana sau in partea opusa se gaseste modulul ABS.

Link către comentariu

nu cred ca a ta nu are...mai ales ca e 1.8T.

Verifica printr-o franare brusca si vezi daca rotile se blocheaza sau franeaza secvential sau daca, cand pui contactul se aprinde si apoi se stinge un martor galben cu un cerc in care scrie ABS.

e masina iubitei mele pe care o folosesc de vreo 3 sapt zilnic ...tin bine minte ca am pus niste frane mai bruste pe nisip la viteza mica ce-i drept si s-a dus fara niciun semn in pedala

bec in bord am

Modificat de m-nus
Link către comentariu

ce pot sa zic.....incearca la viteze mai mari..dar ai grija :Driver:

Link către comentariu

are abs :D

am pus frana pe asfalt si s-a simtit clar

probabil ca am aderenta mai mare decat ma asteptam ,cauciucurile pe fata sunt aproape noi

Link către comentariu

nu vrei sfaturi dar... in loc de abs du-te si cumparati cele mai bune anvelope pe care ti le permiti.

nu costa cat pusul abs-ului dar imbunatatesc franarea destul de mult.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

azi am auzit o super aberatie cic skoda are abs, doar pe rotile din fata, eu am contrat omul, dar nici in ruptul capului nu a vrut sa inteleaga ;)

Link către comentariu

chiar daca are doar discuri pe fata, ABS-ul e din pompa si daca are ABS, cu toate ca sunt tambure pe spate, ei nu blocheaza, ci franeaza ABS, dar nu asa de eficient ca si cu discuri.

Link către comentariu

Gata m-am dat batut nu-i mai pun nici un ABS o las asa. :)

Dar in schimb am alt proiect mult mai realizabil: Geamuri electrice pe toate usile :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!