Jump to content

VW Passat B6 - 2006

AlexP2205

Postare recomandată

Buna,

eu sunt Alex, sunt din Resita dar de 3 ani locuiesc in Bucuresti, iar de azi sunt mandrul posesor al unui Passat B6 din 2006 f bine dotat dar si cu mici probleme bineinteles, 

dar de asta exista comunitatile acestea, sa ne ajutam. :).

Sunt in cautarea unui astfel de passat de aprox 3 luni... dar am avut noroc doar acum.

Trebuie sa recunosc ca am fost pana acum fanul unei alte marci din Germania... incepe cu B... :) dar cred ca m-am maturizat putin

si de asta trecerea la o limuzina mai serioasa.

Salut pe toata lumea de pe forum si sper sa pot sa ajut si eu si sa gasesc ''sprijinul'' de care am nevoie ca nou fan VW.

Mersi !

IMG-20190209-WA0013.jpg

IMG-20190209-WA0014.jpg

IMG-20190209-WA0015.jpg

IMG-20190209-WA0028.jpg

Modificat de AlexP2205
Am uitat pozele
Link către comentariu

arata foarte bine, sa-l stapanesti sanatos ! Vad ca deja au schimbat nuca de la selectorul cutiei, cu modelul nou - foarte bine.

Link către comentariu

Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. Km, dotari... da mai multe detalii !

Link către comentariu

Felicitari si bine ai venit! Ca prim ajutor, cauta informatii despre RCD330G, e ce are nevoie masina sa fie mai... la zi! :)) 

Link către comentariu

Salut , imi plac jantele ??? . Interiorul va avea nevoie de atentie , se va murdarii repejor ( depinde cum ai grija de el ) . Ce probleme are ? 

Link către comentariu

Mersi tuturor pt inceput. 

170.000 km, e ok dotata:

Senzori parcare, scaune electrice cu memorie si incalzite( fata, spate), torpedou si cotiera frigorifica, perdelute si la luneta electrica, oglinzi rabatabile electric, bi-xenon adaptiv, bancheta rabatabila cu suport pahare si senzori ploaie, lumina, etc. . Si sa nu uit, multa piele si lemn :).

Probleme... nu functioneaza trapa foto-voltaica deloc, dar asta nu e urgent. Si la motor, cred ca un senzor, cateodata cand franez ca sa ma opresc la intersectie, incepe sa trepideze motorul pana ma opresc, apoi merge bine, de accelerat accelereaza ok, merge ok.

Si mai o problema, pe loc, cand virez, se aude un scartait, parca e metal pe metal sau un cauciuc intarit. Parca se suprapune ceva  am mai citit aici ca ar putea fi flansele dar... ramane de vazut. 

Sper ca e ok ca am scris aici, stiu ca nu am inca voie probleme tehnice. :)

Link către comentariu

Ca dotari si aspect, masina arata bine. Sfatul meu si poate si alti colegi de pe forum sunt de acord cu mine, daca cumva nu i-ai facut o verificare cap-coada, fa-i. Intereseaza-te de distributie si cutie. Poate poti afla un istoric de service, sa stii cam pe la ce km au fost facute schimburile necesare si intretinerea. Nu de altceva, dar ai pomenit de nr-ul de km "rulati" ai masinii, iar un model din 2006 cu 170.000 de km e cam....trasa de par.

Link către comentariu

Da, asa o sa si fac. Vineri m-am programat la service. O diagnoza cap-coada, si o sa vreau cat de curand sa ii fac schimbul de distributie si ulei.

Va tin la curent ?

Link către comentariu

Ha! Veste buna! Am verificat acum kilometrii si coincid cu cartea de service. Ultima intrare oficiala de care am aflat de la Porsche Romania este din Noiembrie 2016 la 126.000 km.

Link către comentariu

Sa o stăpânești sănătos! Mai rar mașina din 2006 cu atâția kilometri, iar judecând după nivelul de dotarii, poate ai avut noroc și de un fost proprietar care se îngrijească mașina cum trebuie. Nu ai spus câți cai are și ,dacă nu este secret, cat ai dat pe ea.

Nu uita de schimbul de ulei la dsg. :)

Link către comentariu

Nu e secrec pretul... voia 6500 si am dat 6300. L-am crezut sincer cand a spus ca nu castiga extrem de mult la ea. Tipul conduce un Phaeton si i-a placut se pare. Are un parc auto in Buzau. Foarte ok omul. 

Este 2.0 TDI-ul de 170 cai BMR, din cate stiu e cel cu un ax cu came. 

Link către comentariu

Salut.

Da e frumos passat-ul dar nici seria 5 nu e rea :). Sa revenim... Daca tot umbli la arcuri, verifica-le sa nu aibe  spirale rupte, 90% din cazuri bieletelor antiruliu uita sa se mai desfaca( mai ales daca sunt cele originale, flexu' e cea mai buna cheie)  astfel te obliga la unele noi. Distributia. Rulmenti. Depinde de cum a fost exploatata. Si cum se zicea foarte bine mai sus, schimbat ulei si filtre DSG. Daca se poate OEM.

Pare o masina facuta pe comanda.

Sa "aveti" drumuri bune.

Radu

Ps. anul de fabricatie ma intriga... DOHC sau OHC?

Link către comentariu

Multumesc pentru urari.

Este 2006 deci ohc. ... mai putine probleme? ?

Da, cine a lust-o chiar a platit ceva... sunt curios cat a costat atunci cu toate optiunile.

Link către comentariu

BMR -ul are 16v ,doua axe cu came .

Vezi cand au fost inlocuite injectoarele ,tin aproximativ 100.000 km apoi ...altele noi .

Nu neglija nici problema pompei de ulei.

Sa o folosesti cu placere!

Link către comentariu

Ok, rasturnare de situatie... mersi EEXCALADE ca mi-ai atras atentia. Eu ramasesem cu impresia, din descrierea initiala ca este BMR, dar am cautat prin actele masinii si pare totusi BMP.

Am ramas eu de la alta masina la care ma uitam inainte sa o gasesc pe asta cu BMR in cap.

Deci 140 nu 170 cai :)

Si deci... e mai ok BMP decat BMR? Mai putine sanse de scurt la injectoare?

20190214_004448.jpg

Modificat de AlexP2205
Link către comentariu

...si pompa de ulei,problema care ar trebui sa o remediezi cat mai repede altfel interiorul ala full nu mai are nici o valoare

se pare ca nu prea te ai interesat inainte ce cumperi

gasesc oribil volanu ala de mahon,macar de era negru...nici niste ceasuri albe nu ar strica

Link către comentariu
20 hours ago, AlexP2205 said:

Ha! Veste buna! Am verificat acum kilometrii si coincid cu cartea de service. Ultima intrare oficiala de care am aflat de la Porsche Romania este din Noiembrie 2016 la 126.000 km.

SA o stapanesti sanatos. Imi place intreriorul inclusiv volanul.

Dar...o intrebare: cum de are masina ultima intrare in 2016 la Porsche Romania si pe ea ai numere de Zoll fiind adusa din Germania in 2019 ?

L.E.: Am inteles eu gresit!

Modificat de V A L I
Link către comentariu
10 minutes ago, V A L I said:
20 hours ago, AlexP2205 said:

Colegul a spus ca a aflat de la Porsche Romania de ultima intrare in service la 126.000 km nu ca ar fi fost facuta ultima intrare in service in Romania. 

Frumos Passat, are o doza de altceva printre atatea interioare negre.

Drumuri lipsite de griji, 

Modificat de smecs
Link către comentariu

Da, poate nu m-am exprimat eu corect.

Mai sunt in carte si alte intrari pana in 2018, dar nu apareau la ei. Probabil nu mai erau la un service autorizat... nu stiu.

Ma mananca acum trapa aia. Nu suport sa nu mearga ceva la masina :) cred ca stiti ce spun.

Eu cred ca e motorasul, sigurantele sunt ok si ma gandesc ca daca era de la fire, sa fie un scurt, ar fi sarit. Am gasit un tutorial pe youtube, cum sa schimbi motorasul si sa il reglezi, sa nu ramana pe jumate deschisa :P

SI MAINE DE DIMINEATA... la service cu ea.

Link către comentariu

Salut.

Update: am lasat-o la service sa ii schimbe placutele pe spate, doua brate convergente si doua bielete. Totul pe spate. Are niste ulei, pare pe la garnitura turbinei, trebuie vazut exact.

Motorul si cutia au iesit perfect dar mi s-a spus ca volant incepe sa aibe joc, se pare ca de la asta am simtit eu trepidatiile acelea, de la asta veneau. Nu e ceva constant, doar intr-o zi am simtit deci... ramane de vazut.

Mai are niste erori la sistemul audio ??? ... merg 3 din 12 difuzoare. 

Stiu stiu... trebuia sa incerc asta inainte sa o iau dar... asta e, sa vad daca sunt difuzoarele sau cablajul.

Link către comentariu

Foarte bine dotat Passatul, sunt putin invidios pe interiorul tau :) Legat de difuzoare, roaga-te sa nu fie nimic grav fiindca ai sistem Dynaudio si acesta e mai costisitor si mai rar decat unul stock evident. Succes!

Link către comentariu

Costisitor dar e degeaba ... adica la cat costa nu isi merita banii ... Parerea mea ! Legat de sistemul audio ... 

Daca iti merg 3 difuzoare , cauza , daca de exemplu functioneaza cele 2 sau 3 care sunt pe usile din fata si inca ce sunt pe o usa din spate , problema nu e din player ci din : Amplificare , Crossover sau Difuzoare arse ... pot fi si cablurile impuscate dar nu prea cred ... Trebuie demontat si vazut ! 

Daca e din difuzoare iti recomand sa iti cumperi ceva after market mai grozav decat cele stock ... 

Link către comentariu

Da, ma gandeam si eu la asta. Voi merge in weekend la BeLoud sa vad ce optiuni am.

Mersi de compliment "Mk1VR6" ! E f ok interiorul, inca nu m-am obisnuit cu volanul. E foarte ok la atingere si in general la condus dar... ca aspect... cum ziceam, inca nu sunt 100% sigur.

Voi ce ziceti?

Modificat de loghy
quote post anterior
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!