Jump to content

Seat Exeo ST 2011 CAGA


snicolae

Postare recomandată

Buna tuturor!
Va prezint iubita familiei: Seat Exeo ST din 2011, 2.0TDI CAGA, 143 cai, manuala 6 trepte, culoare gri metalizat LS7Y. Nu cunosc numele nivelului de echipare, insa ii lipsesc farurile cu DRL si xenon, trapa, navigatia color si tapiseria din piele.
Am adus-o din Cluj, unde fusese adusa din Germania. Avea 161000km. Ulterior am aflat ca are 140.000km dati inapoi. Astazi are 376.000 km. A avut si doua daune in Germania.
Iubita n-a avut viata usoara. In portbagaj are urme de patrupede pe elementele de plastic si textile de pe stalpi, a fost folosita de o femeie, dovada fiind gaura de la toc in mocheta de sub pedala de acceleratie, iar toate elementele din aluminiu aveau un strat gros de oxid de aluminiu( inclusiv in mecanismul oglinzii din dreapta). Deci a stat mult, undeva pe langa apa. Si-a mai luat si un sut in spate, haionul e schimbat, tevile de esapament sunt cracanate.
La o saptamana dupa ce am adus-o am facut-o bucatele si-am schimbat: distributie( Contitech), curea accesorii( Bosch), uleiuri( Repsol 5w30 507.00 si Repsol ATF in cutie), role intinzatoare si de ghidaj, toate filtrele( Mann), becuri faruri, dicuri spate( Zimmerman) si placute(Ferodo), stergatoare( Bosch), antigel, motor stergator spate si incuietoare( ambele originale).
N-am avut probleme majore. Doar intretinere si cateva elemente de caroserie ce si-au aratat varsta.
Este folosita zilnic de nevasta la naveta si face minim 60km/zi, 500-700km pe saptamana.

IMG-20160722-150630.jpg

Link către comentariu

Frumoasa masina, sa va bucurati de ea. sper ca la ce istoric are, nu a fost prea scumpa. cat mai multi km fara probleme.

Link către comentariu

Multumim, Bogdan!

Are doi ani de cand e la noi. Am cumparat-o pentru ca se conducea ca o masina noua. Pana in ziua de astazi nu am zgomote in plus si nu am nici o piesa schimbata pe suspensie.

6200E a fost.

Link către comentariu

Bine ai venit. Imi pare rau pentru surpriza neplacuta, cu istoricul dar ma bucur sa vad ce grija ai de masina.

Sa inteleg ca majoritatea lipsurilor descrise sunt de fapt planuri de viitor? 

Sa va bucurati de ea! 

Link către comentariu

Stiam ca nu e in regula avand in vedere cum arata. Dar e toata dreapta pe caroserie, rugina si oxidul se pot scoate. Nu e nimic grav. Tot ce s-a schimbat dupa accidentele din Germania s-a facut cu piese originale.

Luna trecuta am facut comparatie directa intre a mea si una din 2013, tot cu 143 cai, alt cod de motor, cutie in 8 trepte DSG si suspensie "sport" de fabrica. Intre ele, a mea e mai rigida la suspensie, desi am jante pe 16 iar cealalta are pe 17. Iar ca motor si transmisie e simtitor mai rapida a mea.

N-am nici un plan de viitor cu ea, decat s-o intretin si s-o vand in trei ani cand o pot scoate din contabilitate fara sa mai platesc la stat. Se muleaza aproape perfect pe gusturile mele la capitolul suspensie si sasiu.

Viitoarea va fi pe benzina de 1.8 sau 2 litri. Nu mai suport diesel-ul.

Cand voi avea dreptul de a posta va voi relata ce probleme am la motor si ce am avut la fostul Passat B6 1,9 BLS (Cumparat cu 10200E prin banca, achitat circa 12500E la finalul ratelor, bani reparatii ~3000E, vanduta cu 6500 dupa doi ani, platit la stat 1700E).

Link către comentariu

Nu exista DSG cu 8 trepte si in general nu s-au pus cutii cu 8 trepte pe modelul asta, doar pe Audi si VW Touareg.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!