Jump to content

Zgomot provocat de priza de aer intre 1100 -- 1700rp (Tiguan 5N & 5N2)

ioooandme
 Share

Postare recomandată

Salut

Am un Tiguan 2014 - 2TDI - 177CP - DSG 7 ?‍?

De ceva vreme aud un zgomot ciudat care pare ca provine de la o vibratie de sub masina cand motorul toarce intre 1100 -- 1700 rpm.

Ciudat mi se pare ca acest zgomot apare doar cand se incalzeste motorul.

Apare si in sarcina (D/S) si cand masina este pe loc (P sau N). Clima pe  On sau Off nu are nicio influenta.

Este deranjant pt ca in trafic cand se face decelerarea se aude ciudat rau in habitaclu.

Cu capota ridicata se aude ceva din zona pasager spre radiator racire/alternator.

S-a mai intalnit careva dintre voi cu problema asta? Vreo idee? Vreun colier de la esapament? Habar nu am....

Multumesc pt suport

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Salut ! Ai reusit sa afli sursa zgomotului ? Si al meu face asa cateodata cu motorul rece si nu stiu de ce.

Link către comentariu

@ioooandme

La un golf 6 am avut vibrații la prinderea prizei de aer in grila (masca) frontala. Juca priza de aer. Se auzea mai urât în special pe decelerare, cu motorul in turatii mici, cam cele mentionate de tine.

Depinde acum si de zgomot, descrierea oferită nu e cea mai fidelă, e metalic, vibrează ceva, bâzâie, chițăie, miaună... ;) poate dai detalii sa stim si noi.

Modificat de ct_act
Link către comentariu

salut

mi-a vazut-o un mecanic saptamana aceasta si a gasit cauza la platicele prizei de aer care este situata in fata filtrului de aer. Mi-a confirmat ceea ce spunea si colegul @ct_act. Ca solutie a demontat tevile si suportul de plastic apoi le-a curatat si suflat cu aer pt a adauga niste banda textila la imbinari. Le-a reasamblat presand putin si cam asta a fost. In plus sub masina, bucata de scut motor care se imbina cu bara fata a "primit" 3 buretei intre ea si bara pt ca si acolo se simtea zgomot cand loveam scutul cu palma.

cam asta a fost si deocamdata s-a linistit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!